Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie małemu ząbkowi

Pierwsze ząbki górne jedynki??

Polecane posty

Mojej córce urosły pierwsze 2 górne jedynki. Czy powinnam się martwić?? Podobno zawsze pierwsze żabki są na dole a u niej odwrotnie;( Czy może to być pierwsza oznaka tego że w przyszłości będzie miała wadę zgryzu tak jak ja?? Czy wada zgryzu jest dziedziczna??

Gość Moononoomn
Nie wiem czy to wada zgryzu ale u mojej córki jest tak samo wyrosły jej dwa ząbki na górze a teraz pokazuje się jeden na dole. A jej bratu wyrosły normalnie najpierw na dole a potem na górze wspomnę że im pierwsze zęby bardzo późno wyrosły bo dopiero w 13 miesiącu i to mnie trochę martwi

moja córka ma 9 miesięcy. Ale martwi mnie to ponieważ ja w dzieciństwie miałam wadę zgryzy i wiem ile jest z tym kłopotów.

wiesz raczej najpierw na dole wychodzą ząbki, ale też słyszałam że i górne pierwsze mogą wyjść, czy bedzie mieć wadę zgryzu? no nie wiadomo to chyba i tak na stałych dopiero sie okaze

Gość matka x 2
u mojej orzyjaciolki coreczki tez najpierw wyszly gorne jedynki

nie ma regóły na to który ząb ma najpierw wyjść i to czy to dolny czy górny nie ma znaczenia przy wadach zgryzu a co do dziedziczności wad zgryzu niektóre pewnie są dziedziczne te które zależą od budowy anatomicznej buzi ale więkość wad zgryzu wynika z długiego używania smoka

moja córka wcale nie używa smoka wiec mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Dzięki za wypowiedzi. Pa