Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viviana

Gotujecie dzieciom z mrożonek?

Polecane posty

Idzie wiosna i wiadomo, że nowalijek nie można podawać. Mrożonki mogą być alternatywą? Jeśli tak, to jakie? Hortex?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak ma dziecko mięśnie
ja uzywam hortex i czasem bonduelle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja nie gotuje... jest to raczej niezabardzo zdrowe.. lepiej kupić świeże jedzenie z witaminami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierdolenie
moze poczytaj ze mrozenie zachowuje wszystkie witaminy to najlepszy i najzdrowszy sposob przechowywania warzyw i owocow ale zapewne jestes mamusia ktora wszystko wie i sypie do zupy vegete:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierdolenie
warzywa do mrozonek sa zbierane w najlepszym okresie ich rozwoju sa pelne witamin i mineralow dokladnie selekcjonowane i zamrazane natychmiast oczywiscie ze mozesz gotowac z mrozonek to sa pelnowartosciowe posilki z warzyw a nie przelezale w piwnicach marchewki i brokuly niewiadomo skad.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierdolenie
nooo chciala zablysnac :O żenada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość świeże warzywa są teraz
tak naszpikowane chemią,że ja z dwojga złego wybieram mrożonki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierdolenie
ale dlaczego z dwojga zlego myslisz ze w sezonie nie sa pryskane? ja mam w sadzie owoce niepryskane 3/4 jest zarobaczone a dzieci przed chemia i tak nie ustrzezemy bo predzej czy pozniej dostana "normalne"jedzenie bez przesady naprawde.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JA GOTUJĘ
szpinak(rzadko), brokuły i kalafior. Mrożonki są zdrowe i pełnowartościowe. Kupuję głównie te z Biedronki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierdolenie
pisalam o mrozonkach ze dlaczego z dwojga zlego skoro sa zdrowe tylko o to mi chodzilo.co do chemii zgadzam sie w 100% pewnie macie jeszcze male dzieci moje sa duze i robilam im zdrowe obiadki swirowalam ze bez chemii a potem poszly do przedszkola i i tak dostaly shit i to tyle teraz jedza wszystko co my a co do niezdrowych przekasek jestem przeciwna nie daje chyba ze bardzo prosza to raz na jakis czas ulegam i zwykle podjadam:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Właśnie wczoraj na TVN Style był o tym program :) Jakaś babka ( profesor czegoś tam) mówiła, że warzywa mrożone tak!!! jak najbardziej! Nie tracą one prawie nic na wartości ( jakieś 10% wit C tylko). Wszelkiego rodzaju truskawki, mieszanki warzywne itp można jeść do woli :) Przestrzegała raczej właśnie przed tymi ślicznymi warzywkami co to na początku wiosny się pojawiają... A z mrożonek to mówiła, że pyzy cos tam mają i dania gotowe ( pizza mrożona czy chińszczyzna) mają mase tłuszczu i często są nie tak zamrazane jak być powinny. No i oczywiście filety z ryby- nie tyle niezdrowe co maja 50% wody i to takie oszustwo trochę ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A! i jeszcze ta kobita mówiła ( to powinien wiedzieć każdy, ale jak patrzę co ta Andzia tu napisała to wolę to powiedzieć dla jasnosci ;P) że te nowalijki jak kupujemy to trzeba je bardzo porządnie myć! Wiadomo, że owoce i warzywa myje się zawsze, ale w przypadku nowalijek należy dużo bardziej dokładnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×