Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viviana

Gotujecie dzieciom z mrożonek?

Polecane posty

Idzie wiosna i wiadomo, że nowalijek nie można podawać. Mrożonki mogą być alternatywą? Jeśli tak, to jakie? Hortex?

Gość jak ma dziecko mięśnie
ja uzywam hortex i czasem bonduelle

Ja nie gotuje... jest to raczej niezabardzo zdrowe.. lepiej kupić świeże jedzenie z witaminami :)

Gość pierdolenie
moze poczytaj ze mrozenie zachowuje wszystkie witaminy to najlepszy i najzdrowszy sposob przechowywania warzyw i owocow ale zapewne jestes mamusia ktora wszystko wie i sypie do zupy vegete:O

Gość pierdolenie
warzywa do mrozonek sa zbierane w najlepszym okresie ich rozwoju sa pelne witamin i mineralow dokladnie selekcjonowane i zamrazane natychmiast oczywiscie ze mozesz gotowac z mrozonek to sa pelnowartosciowe posilki z warzyw a nie przelezale w piwnicach marchewki i brokuly niewiadomo skad.

Gość pierdolenie
nooo chciala zablysnac :O żenada

Gość świeże warzywa są teraz
tak naszpikowane chemią,że ja z dwojga złego wybieram mrożonki

Gość pierdolenie
ale dlaczego z dwojga zlego myslisz ze w sezonie nie sa pryskane? ja mam w sadzie owoce niepryskane 3/4 jest zarobaczone a dzieci przed chemia i tak nie ustrzezemy bo predzej czy pozniej dostana "normalne"jedzenie bez przesady naprawde.

Gość JA GOTUJĘ
szpinak(rzadko), brokuły i kalafior. Mrożonki są zdrowe i pełnowartościowe. Kupuję głównie te z Biedronki.

Gość pierdolenie
pisalam o mrozonkach ze dlaczego z dwojga zlego skoro sa zdrowe tylko o to mi chodzilo.co do chemii zgadzam sie w 100% pewnie macie jeszcze male dzieci moje sa duze i robilam im zdrowe obiadki swirowalam ze bez chemii a potem poszly do przedszkola i i tak dostaly shit i to tyle teraz jedza wszystko co my a co do niezdrowych przekasek jestem przeciwna nie daje chyba ze bardzo prosza to raz na jakis czas ulegam i zwykle podjadam:D

Właśnie wczoraj na TVN Style był o tym program :) Jakaś babka ( profesor czegoś tam) mówiła, że warzywa mrożone tak!!! jak najbardziej! Nie tracą one prawie nic na wartości ( jakieś 10% wit C tylko). Wszelkiego rodzaju truskawki, mieszanki warzywne itp można jeść do woli :) Przestrzegała raczej właśnie przed tymi ślicznymi warzywkami co to na początku wiosny się pojawiają... A z mrożonek to mówiła, że pyzy cos tam mają i dania gotowe ( pizza mrożona czy chińszczyzna) mają mase tłuszczu i często są nie tak zamrazane jak być powinny. No i oczywiście filety z ryby- nie tyle niezdrowe co maja 50% wody i to takie oszustwo trochę ;)

A! i jeszcze ta kobita mówiła ( to powinien wiedzieć każdy, ale jak patrzę co ta Andzia tu napisała to wolę to powiedzieć dla jasnosci ;P) że te nowalijki jak kupujemy to trzeba je bardzo porządnie myć! Wiadomo, że owoce i warzywa myje się zawsze, ale w przypadku nowalijek należy dużo bardziej dokładnie