Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agika88

ile do koperty na wesele

Polecane posty

witam nie chadzam raczej na weselaa moja kuzynka ma je za2 tygodnie do tego jestem swiadkowa....moja siostra to jej przyjaciolka i tez nie wie ile prosze napiszcie ile kto powienien dac do koperty...np matka siostra swiadkowa

Gość fhuusdihjch
teoretycznie powinno się dać tak aby się młodym zwróciły się koszty jakie ponieśli na ciebie i osobę ci toważyszącą na przyjęciu, ale wiadmo ze nie każdego jest stać. my dostaliśmy przeważnie po 300 zł (okolice W-wy).

Tak?? A potem ejst tak, że młodzi zapłacą za osobę 150 zł a w kopercie dostana 200 zł. No nie bądzcie śmieszni!!! wesele jest po to zeby cos było dla nich. Moim zdaniem 500 to minimum od 2 os a jak idzie rodzinka z dzieciakami to wiecej. i nie naskakujcie na mnie bo jak wy byście się czuły jakby z jednego domu do nwas przylazło 6 osób i dało w kopercie 200 zł no żal :o

Gość agatass28
k.... wesele to jakies zebractwo czy co??? kazdy daje tyle ile moze. to ma byc fajny dzien, a nie przeliczanie kto dal wiecej a kto mniej. widac wesele, zamazpojscie traktujecie jako "uklad finansowy" zalosni jestescie!!

Gość poruszenie_W_bokserkach
toż wesela się teraz robi żeby zarobić ;)

Gość fhuusdihjch
agika88 - a co powiesz na to. ja w koperty nie zaglądałam, ale część gości oddałam mi koperte po zaproszeniu (na której było nazwisko). byłam w zeszłym roku na kilku weselach i to chyba staje się modne. to jest dopiero żałosne.

Gość wesele to wiocha
Wesele jest po to, żeby zebrać koperty? Żenada. Lepiej wcale nie robić i nie płacić za ten cyrk, skoro to taka puścizna.

Gość Yolka...
Wesele w Wielkim Poście? Raczej rzadko spotykane.... Ja myślę, że po 150 zł od osoby. No chyba, że Chrzestni to więcej.

UWAGA!!!!!!....UWAGA! ...wasze obliczenia od "talerzyka" są żałosne!!!!!!!!!!Dwa lata temu my też tak sobie policzyliśmy dla kuzyna i jest nam WSTYD!-150ZŁ od talerzyka to daliśmy 400,nie jesteśmy biedni czy bezrobotni,zarabiamy więcej nisz najniższa krajowa wiec mogliśmy/powinniśmy dać 600-800. Teraz sami robimy wesele 150zł od talerzyka i WIECTA! że to jest często skromie 1/3 KOSZTÓW!. WIĘC JAK DAJECIE MŁODYM W KOPERTĘ Z MYŚLĄ ŻEBY MIELI NA LEPSZY START LUB ŻEBY IM SIĘ CHOCIAŻ ZWRÓCIŁO ZA WESELE TO NAUCZCIE SIĘ LICZYĆ. ...Bo mieć przed weselem 45tyś. a po weselu 25tyś to jest cholerna różnica!

Gość join me in death
jak cie nie stać to nie robisz takiego wesela, gość to nie sponsor.

Gość etewhwjh
Granat do koperty daj...

Gość aqu-qu
jak jest ryzyko że wesele się nie zwróci, to po co w ogóle robić??? To goście mają płacić za wesele czy młodzi? Jak masz kasę - robisz wesele. Jak nie masz kasy - to nie rób i nie dziaduj na gościach ;/