Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katiuszaaa

chrzciny w lokalu czy się opłaca

Polecane posty

Gość gość
My musimy zrobić w lokalu bo będzie ok 50 osób dorosłych + 8 dzieci.Wiem że dużo ,taka rodzina.Za talerzyk 100 zł,obiad + płyta,mięsiwa nadziewane,sałatki,owoce,napoje,ciasto,wódkę musimy kupić.

Gość gość
ja zrobiłam pół na pół, chrzciny były w lecie w sobote o 18 więc w restauracji zjedliśmy tylko kolacje, tort i do tego były napoje sra ta ta ta w sumie od osoby było 30 zł a potem grill i popijawa u mnie w chacie, wynajęłam kucharza który stał przy grilu, zrobił tort, sałatki itd. w sumie na chrzciny 20 osób wydaliśmy ze wszystkim ok 1500 ale strasznie byli wszyscy zadowoleni bo jak się śmiali że i zjedli na poziomie i popili na luzie a w lokalu wiadomo jak z piciem

Gość gość
U mnie się nie da zaprosić samych rodziców i chrzestnych bo dochodzi jeszcze rodzenstwo mojego faceta, a każdy z nich ma dzieci i tak się nazbiera...

Gość MałgorzataKożuchowska
Czy się opłaca Bardzo się opłaca ja ostatnio liczyłam i kosztowo wychodzą podobne kwoty jednak podczas organizacji przyjęcia w Lokalu odpada nam czas jaki musimy przeznaczyć na sprzątanie i gotowanie. Ja lokal na chrzest dziecka znalazłam na www.ChrzcinyiKomunie.pl dużo sprawdzonych restauracji z całej Polski

Gość gość
ja płaciłam 65 zł za osobe było nas 30 osób , jak kto woli z lokal złątwiłam w 2 dni i miałam po probleme jestesmy bardzo zadowoleni

Gość ŚaletraSaj
jasne, że się opłaca ! Cena może się niewiele różnić, ale zaoszczędzi się przede wszystkim czas. Przygotowanie, podawanie, sprzątanie - to wszystko za nas w lokalu zrobią kelnerzy, a po imprezce wracasz do czystego domu :) Idealne miejsce na chrzciny znajdziesz na http://www.ChrzcinyiKomunie.pl , tam są wszystkie lokale w jednym miejscu, a jeśli masz jakieś pytania, to można zadzwonić, a oni rozwieją wszystkie wątpliwości i pomogą zupełnie bezpłatnie :)

Gość Trzpiotkka7
Dziewczyny (i chłopaki ;)) Ja planuje wynająć profesjonalny catering, czytałam że w Poznaniu i okolicach najlepsza jest Powozownia - http://www.powozownia.pl/panorama/ , czy ktoś z was już okazję korzystać z ich usług? Zdjęcia jedzenia na stronie robią duże wrażenie, podobnie jak portfolio np. Męskie Granie, chętnie wybrałabym się na degustacje :) A wy?

Lepiej zorganizowac w lokalu, niż samemu siedzieć cały dzień przy garach. Koleżanka organizowała w domu i żałowała bo sama nawet z goścmi nie pobyła

Gość gość
a po kiego tyle osób? wystarczą chrześni i wy czyli 5 osób kawa herbata plus ciasto i wsio

Gość peggi brown
Kobitki przygotowujecie sie tez duchowo,np.spowiedz swieta?

Gość gość
Pewnie, że się opłaca, organizując chrzciny w lokalu tak naprawdę nie musisz się o nic martwić, jedzenie itp. Obecnie lokale proponują naprawdę fajne oferty, polecam zajrzeć tutaj http://chrzcinyikomunie.pl/ Baaardzo pomocna :)

Gość gość
Najbardziej opłaca się nie chrzcić. A jak dziecko dorośnie to może samo wybrać co chce a nie tak z głupia frant chrzcić malutkie dziecko, które niczego nie rozumie. Jezus był ochrzczony jak był dorosły.

Gość MłodaMama23
Moim zdaniem się opłaca. Niczego nie musisz w domu organizować i biegać między kuchnią, a salonem Ja organizowałam w maju chrzciny córeczki tutaj http://www.karczmaczlekowka.pl/site/10/chrzciny.html i uważam, że dobrze zrobiłam. Nie przepłaciłam, jedzenie bardzo dobre i nie musiałam niczym się przejmować.

Gość gość
Ja akurat chrzciny będę robiła w domu, a to tylko dlatego, że będzie mało gości (rodzice i brat + chrzestni dziecka, ewentualnie ich partnerzy, czyli wychodzi od 6 do 8 osób łącznie ze mną), więc nie opłaca mi się robić imprezy w lokalu. Ale gdybym miała tyle gości co Ty to tylko restauracja. Nigdy w życiu w domu - małe dziecko, sprzątanie, gotowanie, a w czasie imprezy dodatkowo robienie za kelnerkę :P O... nie wolałabym się nacieszyć tym dniem, a nie pamiętać tylko stanie przy garach i przy sprzątaniu.

Gość gość
Pewnie, że się opłaca, nie musisz się martwić o całe przygotowania. Jeśli chodzi o ceny to polecam zajrzeć tutaj http://chrzcinyikomunie.pl/ Na pewo znajdziesz odpowiedni lokal :)

Gość Karla 567
Robiłam chrzciny w Karczmie Człekówce. Chrzciny naszej pierwszej córeczki organizowaliśmy w domu i była to męczarnia. Bardzo chwalę sobie tego typu eventy wyprawiane w lokalach bo nie muszę się martwić o przygotowania i mogę zająć się gośćmi. Polecam właśnie to miejsce ze względu na miłą atmosferę, piękne widoki i smaczne jedzenie.

Gość gość
ja placilam poltorej roku temu(bez zimnej plyty bo chrzicny byly o 17ej w kosciele dopiero), 35 zł za osobe, osob 10. w domu wyszloby mnie tak smao albo i drozej bo kazdy by dluze posiedzial i alkohol by sie lał pewnie...poza tym nie ogarnelambym tego logistycznie bo moje dziecko bylo wiecznie glodne, wrzeszczace i absorbujace. polecam w knajpie, roczek robilismy juz w domu :)

Gość gość
No to ja miałam luksus cenowy ... w mieście 25 tysięcznym, mała kameralna sala, obiad dwudaniowy, kompocik, napoje, kawa, herbata, 2 rodzaje domowego ciasta (przepysznego) za 20 zł od osoby (na co dzień są tam prawdziwe pyszne domowe obiady za 13 zł). Mieliśmy swój tort i swoje winko i było bardzo przyjemnie.

Gość gość
Drogo?Ja płacę 100 od osoby tzn mama płaci, ja bym zaprosiła do domu na kawę i ciasto jak dla mnie szkoda kasy ale jak ktoś chce płacić w tym przypadku babcia malucha to ja z chęcią pójdę he

Gość gość
A mój mąż ma taką tradycję rodziną- wszystkie imprezy, chrzciny, komunie robi się jak wesela, zaprasza 100 osób, 4 ciepłe dania, wóda, ciastka, tylko tańców brakuje... Ja bym wolała po kościele pójść na obiad do restauracji, zaprosić chrzestnych i rodziców i rodzeństwo a nie męczyć siebie i dziecko do 22.

Gość gość
|Oczywiście że się opłaca, nie musisz sobie zawracac głowy cały,i przygotowaniami, sprzataniem, gotowaniem płacisz w lokalu i masz wszytstko zgolowy. Bardzo przydatna stronka http://chrzcinyikomunie.pl/ można wysłac zapytanie do wszytskich lokali, dowiedziec sie jakie oferują ceny itp. Polecam :)

Gość matkateresa
A ja uważam, że się opłaca. Robiłam chrzciny tutaj http://www.karczmaczlekowka.pl/site/10/chrzciny.html i jestem zadowolona, a mój portfel ma sie całkiem dobrze. Dzieci do 10 lat za pół ceny a do 2 lat za darmo. W przypadku takich imprez, wiadomo, że dzieci trochę jest i jest to dobra opcja moim zdaniem, bo nie przepłacamy. Dodatkowo niczym nie musiałam się martwić, wszystko przygotowane, bez jakichkolwiek problemów.

Gość RenataI
My też mieliśmy tam przyjęcie po chrzcinach naszej córeczki. Na początku zastanawiałam się czy nie zrobić go w domu, ale stwierdziłam, że nie jest to dobry pomysł. Bardzo się cieszę, że tak zrobiłam, bo mogłam spędzić miły czas z rodziną a nie biegać z kuchni do pokoju. A jedzenie jest tam bardzo smaczne, wszyscy byli zadowoleni.

Gość JagodaW
Przyjęcie w domu to najgorsze co może być. Cały czas trzeba biegać między gośćmi i nawet nie ma chwili żeby z nimi porozmawiać. Dlatego my zdecydowaliśmy się na przyjęcie poza domem, wybraliśmy Karczmę człekówkę, bo słyszeliśmy bardzo dużo dobrych opinii o jedzeniu i obsłudze.

Gość gość
To wszystko zależy od tego jakie ma się warunki w domu. Jeżeli nie za bardzo to wtedy tylko zostaje opcja zorganizowania gdzie indziej. Ja urządzałam w Parku Rozrywki Rodzinka www.parkrodzinka.pl i byłam naprawdę zachwycona (przede wszystkim pysznym jedzeniem). Pomysł też stąd żeby ci mniejsi goście nie musieli się nudzić przy stole tylko wyszaleć na różnych atrakcjach. I bardzo trafiony :)

Gość gość
Jestem tego samego zdania, co poprzedniczki, że chrzciny w lokalu pozwalają zaoszczędzić dużo czasu i nerwów. Dla nas idealną opcją okazało się być jednak zamówienie cateringu do domu znalezionego tutaj http://chrzcinyikomunie.pl/ i cenowo wyszło taniej :)

Gość gość
ja tez organizowałam chrzciny w lokalu, bo mam dużą rodzinę i w domu nie byłoby zbyt komfortowo. Jeśli jesteście z kaszub to świetnym miejscem na taką uroczystość jest ten hotel http://hotelspichrz.com.pl. Mają spore doświadczenie w organizowaniu imprez okolicznościowych i świetną kuchnię regionalną. Byłam u nich też kiedyś na weselu i dlatego tak mi się tam spododalo.

Gość gość
To se rob.