Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksdbfjkhsdbfdferferje

Kim jest ksiądz ?!

Polecane posty

j.w :) dziękuję za wyjaśnienie...

dlaczego chodzicie do spowiedzi i mówicie temu czlowiekowi ze sie bzykacie z partnerami przed slubem ?!:)

Gość ....d....
Ksiądz współcześnie duchowny chrześcijański. W Kościele katolickim oraz Cerkwi prawosławnej potoczne określenie prezbitera, czyli osoby której udzielone zostały stosowne święcenia kapłańskie albo osoba, której w Kościołach protestanckich powierzono urząd kościelny poprzez ordynację.

kazdy moze zostac ksiedzem prawda?! wiec dlaczego macie go za osobe hm... duchowną?! ze niby co?! nie rozumiem :) ze jak chodzicie do spowiedzi to udziela wam rozgrzeszenia tak?! no ale to zwykły czlowiek wiec jak moze was rozgrzeszac?!

Niektórzy wierzą, że został do tej posługi powołany przez Boga a to oznacza, że nie każdy może zostać księdzem.

Bóg mu sie objawił i powiedział "Ty masz by ć ksiedzem" ?

Nie wiem, ale raczej nie. Zapytaj księdza, który powołanie poczuł. Poza tym to wszystko opiera się na wierze, a nie na racjonalnej wiedzy :)

a w co wierzysz?!

co rozumiesz poprzez słowo religia?!

kto napisał biblie?! apostołowie?! a skad wiadomo , ze oni?! podpisali sie ?1 a dlaczego to opisywali?! dlaczegop to biblia a nie pamietnik?1

Gość ksiadzłukasz
Ksiądz to człowiek który wybrał bycie osobą duchowną.Nie każdy może nim byc. Nie wyznajesz grzechów przed księdzem. Znałam kiedyś księdza który był egzorcystą, mówił on, że najważniejszym momentem wyrzuczenia diabła z człowieka jest wyjawienie jego imienia. Tak samo jest z grzechem! Musisz w pokorze nazwać go po imieniu! nie szukaj usprawiedliwienia dla swych grzechów.

a dlaczego mam tłumaczyc sie komus z grzechów kto jest mi zupełnie obcy?! ksiadz to nikt duchowny , sam uprawia seks , ma dzieci , kochanki...wiec wyjasnijcie kto to ksiadz!!!

Nie za bardzo wiem czego oczekujesz zadając te pytania? Chcesz poznać stanowisko kościoła katolickiego czy fakty historyczne? Jeśli stanowisko kościoła poszukaj w necie stron, gdzie znajdziesz te informacje. Jeśli chcesz faktów to sięgaj po kontrowersyjne książki. Polecam np. "Święty Gral-Święta krew" albo "Archiwum Jezusa". Na końcu obu książek znajdziesz odniesienia do innych książek o podobnej tematyce. Znajdziesz w nich m.in. informacje które księgi, kiedy i dlaczego zostały włączone w kanon Pisma Świętego.

Nie rozumiem takiej postawy jak Twoja. Jeśli nie podoba Ci się funkcja księdza dokonaj apostacji, może poszukaj innego kościoła, który bardziej Ci podpasuje i po sprawie. Nie chcesz chodzić do spowiedzi to nie chodź, nikt Cię nie zmusza.

i prawie kazdy moze byc ksiedzem , to czysty interes , biznes , chodzicie na msze , sluchacie co czlowiek gada , zapłacicie mu za godzinna msze i wracacie do domu popełniajac grzeczy , bijac swe zony , dzieci , pijac alkohol , biorac narkotyki...idziesz do szkoly dla ksiezy...jestes mily , udajesz ,ze Ci zalezy , i jestes ksiedzem...ot wielka mi filozofia , potem idziesz i sluchasz grzechow w tej budce :O

Gość ksiadzłukasz
nie czuje się pedałem ani pedofilem. nie uprawiam sesku i nie mam dzieci. kocham Boga.

ale ja chce tylko aby ktos mi wyjasnił kim jest ksiadz , to wszystko...bo m piszecie , ze osoba duchowną...jak duchowną ?! ksiadz grzeszy , JP2 tez grzeszył , kazdy grzeszy ,dlaczego powiadacie mu o swoich grzechach?!

A od czego jest ksiadz?! od udzielania slubów?! ale to Bóg powinien udzielac a nie ksiadz , a dlaczego trzeba mu placic skoro to sluga Boży?!

dlaczego ksiadz bierze łapówki?! bo w konuc jak mu sie daje w koperte to łapówka co nie?!:O

skoro to sluga Boży powinien udzielać ślubu za darmo , ale skoro przed slubem dostaje koperte i z usmiechem na twarzy ja przyjmuje to po prostu zwykła łapówka :)

choć osobiście prrzeciwna jestem spowiedzi " usznej " czyli takiej o jakim mówi autor - to musże przyznać ,zę po takim głupim gadaniu jak to także autora zaczynam mieć ochotę ,żeby jej " bronić " ale podejrzewam ,ze autor ma 13 lat i tylko chce popyskować ;))

nie , skad :) mam 22 lata , jestem kobietom i nie rozumiem po prostu waszego myslenia , a nikt nie potrafi mi tego wyjasnic:)

no to szkoda ,zę jesteś kobietą , bo już chciałam ci zaproponować ,zę skoro to taka fucha i łatwizna -to moze sama zostałabyś księdzem . Ale niestety , nie mozesz ....:)) a co co konkretnie ci chodzi ?

dlaczego Wasz duchowny uprawia seks ?! niekiedy zdarza sie , iż jest pedofilem , zboczeńcem...no przecież to wysłaniec Boga ...więc?!:)