Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k1992

peeling z kawy

Polecane posty

Gość k1992

jak go przygotować? czy uzywa się zaparzonych fusów z kawy czy takich sypkich prosto z opakowania?? jak czesto nalezy robić taki peeling? i czy przynosi on efekty?

Ja robię z suchych. Efekty-dość gładka skóra. Nie robię na tyle regularnie, żeby można było mówić o jakichś szczególnych efektach ;)

Gość mjnhgvfcd
zaparzone fusy mieszam z żelem do kapieli, różne zapachy w zależności od ochoty i to wszystko. ja robię ok 2 razy tygodniowo, skóra jest super, a najlepsze jest samo uczucie w trakcie masażu. Rewelacja.

Gość k1992
moze jakies jeszcze inne sposoby na fajny domowy peeling??;)

Gość ja używam niezaparzonych
i też mieszam z żelem do kąpieli. Można też zrobić peeling z cukru lub soli - podobnie, ale kawa najlepsza.

Gość niemacio
ja juz nie bawie sie w zaparzanie robie z suchej;) do tego lyzeczka cynamonu i oliwa z oliwek

Ja robie takie w domu: 1). 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z siemienia lnianego+ 4 łyżki suchej kawy, grubo mielonej. 2). 4 łyżki maślanki naturalnej, kilka kropli cytryny + 4 łyżki kokosu. 3). 4 łyżki soli grubo mielonej, otrębów pszennych lub mielonego siemienia lnianego + 4 łyżki oleju słonecznikowego. Można dodać też kilka kropli naturalnego olejku koprowego i goździkowego do mieszaniny w wersji kawowej :D Polecam, lepsze to niż niektóre sklepowe czy profesjonalne cudeńka :)