Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piiiiiolaana

jak ubrac 4 miesieczniaka .....

Polecane posty

Gość piiiiiolaana

jak ubrac na spacer 4 miesieczne dziecko.... pogoda okolo 9 stopni i delikatny wietrzyk.....

Gość piiiiiolaana
ja chyba przegrzewam corke... zakladam body, dwa kaftaniki, rajtuzki, spodenki i pluszowy kombinezon

Gość Ja zawsze zakładam
1 wartwę ubrania więcej niż ja mam, no i kocyk, a najlepszy sposób podała mi znajoma położna, jak już zupełnie nie wie się czy się dziecka nie przegrzewa wystarczy zmierzyć mu temperaturę, jak będzie wyższa niż normalnie to jest za ciepło ubrane.

Gość ja zakladalabym tak:
body z dlugim rekawem, bluzeczka bawelniana z dlugim, rajstopki bawelniane, spodenki, plus kurteczka lekko ocieplana moze byc na polarku, taka jesienna. plus kocyk gruby lub cienki, zalezy jaka temp odczuwalna. ewentualnie same rojstopki lub spodenki(gora bez zmian) i kombinezon wiosenny/ jesienny. i kocyki jak wyzej. tak ubieram swoja 8 miesieczna corke i jest ok, zawsze ubieram ja tak jak siebie plus kocyk.

Gość niweja
Tak jak siebie plus lekki kocyk bo dziecko lezy. ALE za to jest z kazdej strony prawie osloniete gondola wiec to sie jednak rownowazy

Ja w tamtym roku na wiosne ubieralam miesieczna corke w body, pajac,kombinezon pluszowy z podszewka + koc gruby albo cienki albo bez koca zalezy jaka pogoda. Teraz mala ma 13 miesiecy i ubieram rajstopy bawelniane, skarpetki, body dlugi rekaw, bluzka bawelniana i spodnie dresowe.

Gość yyyhmyyy
Zasada jest taka: ubierasz dziecko tak jak siebie, plus jeszcze jedna warstwa i należy pilnować, aby dziecko było osłonięte kocykiem z każdej strony!

Gość aaffsfggh
boże 15 stopni a wy ubieracie jak by zima była body portki skarpetki ciepły kombinezon kocyk i jazda na spacer

Gość jjjjjj jjjjjjjj
ale wy szalejecie z tym kocykiem ;p moja mloda to sie wykopuje z teg koca zazwyczej i zdrowa jest mimo ze nie jest 'oslonieta z kazdej strony'. Ja w taka ladna pogode to zakladam body + pajac / kaftanik+to cos z dlugimi nogawkami bez rekawkow co zazwyczaj tworzy komplet;p jesli jest bardziej zimno to do tego jakas niegruba bluza i na to wszystko kombinezon sztruksowy ocidplany. ale jak pogoda bedzie taka ladna to zamienie na rajtuzki i skarpety pod spodenkami i jakas wiosenna kurteczke. Ja tylko pilnuje by mala byla okryta jak spi podczas spaceru bpo wyedy sie nie rusza