Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aldona. 41 .

21.12.2012 CZY BĘDZIE KONIEC ŚWIATA?

Polecane posty

Gość Aldona. 41 .

Cytuję z stronki o końcu świata ( http://koniec-swiata-21-12-2012.blogspot.com/ ) "Kalendarz Majów, w przeliczeniu na nasz kalendarz gregoriański kończy się 21.12.2012 roku. Prawdopodobnie to właśnie wtedy według odczytanych zapisów Majów mają nadejść ogromne kataklizmy, które mają zniszczyć całą ludzkość na Ziemi." Czy Waszym zdaniem rzeczywiście 21.12.2012 może być koniec świata? Ja nigdy w takie rzeczy nie wierzyłam ale tu mamy też do czynienia z opiniami naukowców, geologów oraz klimatologów, iż na ten rok może dojść do mega dużego wybuchu na słońcu oraz przebiegunowania naszej planety, to z kolei ma prowadzić do strasznych kataklizmów, co by tu się pokrywało z przepowiednią Majów. Sama już nie wiem co o tym myśleć, niepokoi mnie też fakt, wybudowania w Norwegi tego bunkru w którym są przechowywane nasiona wszystkich roślin oraz bunkru w USA w którym są przechowywane informacje na temat wszystkiego w formie pisanej,a nie magnetycznej czyt. komputerowej. Czy oni już o czymś wiedzą? Niepokojące są również informacje o tej planecie Nibiru, która zbliża się niby do Ziemi. Co o tym myślicie?

Gość jem kisiel
pcełosyli na 21coćk tam umylili sie w otszycie :(

Jak nie przeniosą to będzie. Tego dnia ma się odbyć blokada dróg przez rolników z małopolski i może się okazać,że to za dużo wrażeń na jeden dzień.TVN 24 nie podoła tego transmitować. Mogą być problemy techniczne jednym słowem.Jak wiadomo 21.12.2012 to jest zima lepiej to zorganizować latem można wtedy transmisję z końca świata na świeżym powietrzu obejrzeć.Na żywo to nie obejrzysz nie ma się co łudzić bilety już rozlosowane i sprzedane.

staszek,skąd żeś tego taki pewien ? :D to dzień przed moimi urodzinami 😭

Gość v b v v
Moim zdaniem będzie, jak na razie wszystko na to wskazuje, zobaczcie co dzieje się na świecie...

Gość fghfghfgh
podobno dali nam jeszcze dodatkowo 100 lat, więc się nie martw :D

Gość jojze
ale niby juz w tym roku w listopadzie mial byc i co?

Gość xxxxxxxyu
Właśnie nie do końca, przepowiednia Majów to jedno, a badania klimatologów, geologów i naukowców to drugie. A z tymi 100 latami to pewnie jakaś plota. Tak czy tak naukowcy mówią o latach 2012-2013...

Gość jojze
ojeje, tak mowia? powiedz cos wiecej :o

Gość Tadziu x z
W jakim listopadzie? Już od dobrych kilku lat mówi się o 21.12.2012, nawet kilka filmów powstało na ten temat. Sprawa jest poważna z tym końcem świata, może w Polsce o tym się dużo nie mówi ale zagranicą ludzie cały czas o tym myślą. Z resztą w PL ludzie o tym często nie wiedzą bo oczywiście w TV nic nie mówią aby paniki nie wzbudzać.

mi się wydaje, że bardziej zgrabna data to 12.12.2012., a juz Polska przerabiała datę 12/13, grudzień 1982, więc juz ma niejako pewną wprawę w datach grudniowych.

Gość zzzzvd
Ja tam w sumie nie pamiętam żadnych innych końców świata tak popularnych i bardzo prawdopodobnych, zresztą tu też zabierają głos naukowcy, badacze. Co jeszcze lepsze też mówią o różnych rzeczach właśnie w tej dacie. W 2000 coś tam gadali o końcu ale to bardziej końcu komputerów było.

pewnie sporo. ale to jest jakaś porażka...co macie już bunkry?:D

Gość Ciekawy....??
A powiedzcie mi co myślicie o tych Majach? Jakim cudem w tamtych czasach znali układ słoneczny, dokładne położenie planet i to, że co ileś tysięcy lat zmieniają się bieguny i nastaje co jakiś okres czasu epoka lodowcowa? Nie da się tego wytłumaczyć, przecież nie mieli takiej technologi aby o tym wiedzieć? Jakim cudem opisywali przybyszów z kosmosu, ich statki kosmiczne, baa nawet malowali je przecież na ścianach świątyń???? Hm..?????????

a to jest śmieszne, nawet jeśli zbudują bunkry, to ciekawe czy da się później wyjść na powierzchnię, czy będzie powietrze, czy wogóle ziemia się nie rozpadnie. a co do naukowców- a co oni jacyś jasnowidze? pewnych rzeczy nie da się przewidzieć

I tu się zgodę z bmblondynem niech już zostanie grudzień najwyżej blokadę rolników przełoży się na "po końcu" i jakoś wszystko się ułoży.Mnie osobiście 21szy nie bardzo pasuje ale i na to oko przymknę byle darmowe kiełbaski rozdawali.

Gość Ciekawy....??
No ale to, że co ileś tam czasu następuje przebiegunowanie i epoka lodowcowa i tak w kółko to się da, przecież to są fakty... W Polsce też kiedyś była epoka lodowcowa...

z resztą w 1999 też miał być koniec świata,tyle o tym trąbili i gówno z tego wyszło.

Gość Ciekawy....??
To się wszystko powtarza, zmieniają się bieguny ziemie pokrywa lód wszystko zamarza na wieki i potem odmarza, wszystko stopniowo puszcza, zostaje tylko lód na biegunach, które po czasie znów się topią i z kolei znów wszystko się powtarza... Moim zdaniem o już rzeczywiście może być ten moment, zobaczcie, ze bieguny już się topią,a wiec może właśnie czas na kolejną zmianę biegunów i kolejną epokę lodowcową???

Gość Ciekawy....??
Nikt nie potrafi na moje pytania odpowiedzieć odnośnie Majów i ich wiedzy na tamte czasy?????????????????????????????????????????????????

Gość Ciekawy....??
Powturzę... A powiedzcie mi co myślicie o tych Majach? Jakim cudem w tamtych czasach znali układ słoneczny, dokładne położenie planet i to, że co ileś tysięcy lat zmieniają się bieguny i nastaje co jakiś okres czasu epoka lodowcowa? Nie da się tego wytłumaczyć, przecież nie mieli takiej technologi aby o tym wiedzieć? Jakim cudem opisywali przybyszów z kosmosu, ich statki kosmiczne, baa nawet malowali je przecież na ścianach świątyń???? Hm..?????????

Ciekawy a ktoś tu zaprzecza, że nastąpi? musi kiedyś.Wszystko zmierza ku końcowi ale kiedy to będzie,kto wie? Ciężko mówić o datach, dlatego takie gadanie i straszenie mnie śmieszy.Mimo tego że kiedyś miałam 15 lat jak autorzy takich tematów to wiedziałam, że z każdą minutą moje życie zbliża się do końca, życie planety też, to jest chyba OCZYWISTE.