Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samosia152

Wazne!! Tabletki Antykoncpecyjne

Polecane posty

Gość samosia152

Witam. Zaczęłam używać tabletek antykoncepcyjnych. Na opakowaniu pisało że pierwszy raz powinnam je wziąć podczas okresu. Jednak wzięłam je po okresie, nie wiem czy zrobiłam dobrze. Czy przez to ze wzięłam je po miesiaczne będzie coś nie tak? proszę o pomoc

Gość ijkij
Pierwszą tabletke powinnaś wziąć pierwszego dnia okresu. Można też chyba piatego. Ale na pewno nie po okresie. Nie jesteś wogóle zabezpieczona teraz.

Gość samosia152
Czyli powinnam przestać je narazie brać i poczekać na okres?

Gość ijkij
Tutaj nie jestem pewna. Nie wolno na penwo tak sobie skakać, raz brać raz nie bo rozregulujesz sobie gospodarkę hormonalną. Hormony to nie cukierki. Najlepiej zadzwoń do gina ba ja nie jestem pewna, a skoro nie mam pewności to nie doradzam ;)

Gość zadzwon do gina i sie zapytaj,
moim zadaniem powinnaś wybrać pierwsze opakowanie , mimo że cykl ci się przesunie i od kolejnego krwawienia zacząć drugie, od pierwszego dnia miesiączki, chociaż jak odstawisz teraz to też nic się nie stanie

Było napisane, a nie pisało. Bierz tabletki normalnie dalej, ale do czasu kiedy nie zaczniesz kolejnego opakowania zabezpieczaj się dodatkowo prezerwatywą, bo ochrona antykoncepcyjna nie jest pełna.

Nie od pierwszego dnia kolejnej miesiączki tylko albo po 7dniowej przerwie albo od razu-w zależności od tego jakie to tabletki 21/7, 24+4, czy tam jeszcze jeden zdaje się "system" jest.

a ile dni już bierzesz, bo jak ze dwa tygodnie to nie przerywaj, a jak ze trzy dni to wszystko jedno

Gość chmurzasta
Antykoncepcja to nie są są , żarty i skoro było napisane , że trzeba wziąć pierwszego dnia miesiączki lub 5 to tak się robi. A potem się dziwicie , że zachodzicie w ciąże. Nie lekceważ takich informacji.

Gość hihihihihihihihi
Perwersja, a skąd Ty o tym wiesz, przecież Ty z psami się lubujesz :)

racja perwersja już mi się trochę zapomniało z tabsami bo jadę ciągle na wkładce

Gość samosia152
W poniedziałek skoczył mi się okres a dzisiaj zażyłam tą pierwszą tabletkę.

Gość samosia152
Dopiero dzisiaj kupiłam opakowanie

Bez sensu zupełnie :o Trzeba było już poczekać do kolejnej miesiączki. :o Głupota nie boli :o

Gość samosia152
wiem wiem głupio zrobiłam, znajome mówiły mi ze nic się nie stanie jak zacznę brać je dzisiaj. Czyli co na razie mam je odstawić i czekać na okres?

Możesz brać dalej, ale przez czas brania pierwszego opakowania nie będziesz zabezpieczona. Możesz też przestać brać i czekać do kolejnej miesiączki, ale i tak to jedno opakowanie nadaje się już do wyrzucenia, bo brakuje jednej tabletki.

Gość samosia152
Dobra dzieki za pomoc :)

Gość hihihihihihihihi
Perwersja, Ty nie musisz się przejmować, bo ze zwierzętami nie zachodzi sie w ciążę, więc odpuść sobie te hormony, nie szpikuj się niemi. Psioczłowieka nie urodzisz przecież :P

Po pierwsze nie napisałam tutaj, że biorę tabletki antykoncepcyjne. Ale jeśli tak bardzo Cię to interesuje to nie biorę ich w celu ochrony antykoncepcyjnej tylko leczniczo :)

Gość dtuojnbgb
perwersja dobrze pisze bierz te opakowanie do końca, potem 7 dni przerwy i nowa paczka teraz masz juz ochronę ale niepełną

Gość hihihihihihihihi
Perwersja, to czymże zaraziłaś się od Azora że musisz je łykać? Przykro mi :(

Gość naatalkaaa
Ja tam bym nie strzelała od kiedy teraz jest zabezpieczenie, tylko skonsultowała się z lekarzem. I nie przerywaj już brania tych tabsów, bo i tak zrobiłaś wystarczający bałagan. Zadzwoń albo idź do lekarza i się poradź.