Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sniezynka523

Skoro Bog stworzyl Adama i Ewe na swoje podobienstwo to czemu

Polecane posty

Gość Sketchen
Dobra, a zapomnieliście o Szatanie. Szatan jest sprawcą wszelkiego zła we wszechświecie.

chęnie zapoznam sie z tymi " faktami historycznymi " - o ile nie śą odkryte przez amerykańskich naukowców - oni wszysto siew stanie udowaonić - nawet to ,ze oddychanie wydłuża życie ;))

Gość o rzeszty
nie, to jest na odwrot: ludzie stworzyli boga na swoje podobienstwo i nadal go stwarzaja, bo chca miec ta swiadomosc, ze jest cos 'wiekszego' nad nimi, ze nie sa sami, ze ktos nad nimi czuwa, a PRZEDE WSZYSTKIM, ze nie umra ;)

Gość Lupencja
SAMI LUDZIE gazują,a mordują. no, wybacz - TY MNIE z Hitlerem,. Banderą i Pol - Potem na równi stawiasz ??? jaja sobie robisz? Tych pomordowanych i zagazowanych też???? Lepiej wytłumacz. Zreszta sądzę, że nie dasz rady. Wasza nędzna propaganda nie wystarczy. Wsadź sobie w zad te brednie. Po prostu oszukujecie ludzi. Lenin miał rację . A może Marks. Religia to opium dla ludu. Ma ich utrzymać w ciemnocie.Niewolniczej.

Gość o rzeszty
nie inaczej :D

Gość Lupencja
a idź ty idiotko, Dobry Stwórca chroni swoje dzieci a tu widać, że nikt tu nikogo nie chroni.... naszym \życiem rządzi przypadek. A banda cwanych szamanów - klechów kombinuje jak żyć kosztem jeleni strasząc ich "piekłem:". I tam to działa parę tysięcy lat. Ale \ludzie są naiwni:D

Bóg dal człowiekowi wolną wolę, a to że człowiek do idiota i nadużywa tej wolności to jego problem.

Gość Lupencja
taaaaa...Bóg dał ludziom wolną wolę i ch...j go obchodzi, że ludzie mordują innych? Może mi to wyjaśnisz, :wielebny"?

Lupencja Będąc wierzącym nie trzeba co dzień latać do kościoła i na tacę dawać.Wiara to nie przymus, ale własny wybór.

mnie mój Bóg chroni :) i dziekuje Mu co dnia ,ze chroni moje serce od ignorancji , głupoty i gniewu . Jesteś jak dzieciaczek , który narozrabiał i zastanawia siena kogo by tu zwalić winę - i mozesz sobie obrażać mnie- wisi mi to - ale prawda jest włąśnie taka - ludzie nie wierzą w Boga ale jak cos sieźle zaczyna dziać - to do Boga z pretensjami . Głęboko współczuje rodzinom wszystkich ofiar - nie ma usprawiedliwienia dla ich oprawców ------ale to nie Bóg ich pomordował , ale LUDZIE , z własnej , nieprzymuszonej woli .

Gość Przeca wiadomo, że nie
Donkapatke, dokładnie to ujęłaś ;)

lupencja Ależ Tobie nie trzeba nic wyjaśniać, Ty już masz swoje przekonania i sposób rozumowania tego co się dzieje na świecie.

Gość Lupencja
aleś walnął. Dawno w kościele nie byłam. Z powodu wątpliwości właśnie.Czuję się oszukiwana.

obchodzi Go i to bardzo . ale uważasz ,ze powinien zstąpić z nieba i pozwiązywać na supeł lufy wszystkich karabinów ? tak sobie wyobrażasz " Bożą interwencję " ?

Też się nad tym w przedszkolu zastanawiałam:)

Gość nie co obce nie jest ludzkie
UWAGA LICENCJA:) nalezy do sekt zielonych

Czy trzeba byc chrzescijaninem, katolikiem, muzulmaninem czy w ogole wyznawac jakakolwiek religie aby byc dobrym czlowiekiem? Poznalam je wszystkie, czytalam ich ksiegi, czytalam ksiazki, a jednak zadna z religii mnie do siebie nie przekonuje. Bog? Wierze w niego, staram sie jak moge aby byc dobrym czlowiekiem, pomocnym, uczynnym, zyczliwym. Oczywiscie nikt nie jest perfect, jestesmy tylko ludzmi, kazdy ma prawo do pomylek i kazdy popelnia bledy. Ale to nie religia swiadczy o czlowieku, a jego postepowanie. Nigdy nie bede w stanie pojac istoty Boga, bo moj umysl jest na to za maly. Ale wiem, ze jest, wiem, ze istnieje. To tylko my, ludzie sprawiamy, ze swiat staje sie chory, a zycie nie znosne. :(

Przede wszystkim: - Biblia nie wyklucza ewolucji (opis stworzenia) tylko Kościół tak to interpretuje (coraz mniej odważnie) - Adam i Ewa (Adam z hebrajskiego = człowiek, Ewa = dająca życie) czyli po prostu ludzie, którzy zostali stworzeni na końcu - Szatan - ciemna strona mocy. To nie to samo, co Lucyfer (skomplikowana historia, w której łapki mieszali na soborze nicejskim I) Zresztą na soborze w Nicei KK tak sobie wszystko poukładał, żeby trzymać władzę i ciemny lud w garści.

Gość Lupencja
do Licencji na naiwność pogadamy, gdy sypną ci się nieszczęścia I zaczniesz się zastanawiać gdzie jest dobry stwórca, który właśnie raczy obdarzać cię kopniakami żydzi opisali to w bajce o Hiobie.... Bóg miał kaprys zabawić się kosztem jelenia Hioba, wytłukł mu dzieci. pozbawił majątku i zdrowia a ten jeleń dalej wielbił Pana - sadystę..... Nie wierzysz? Poczytaj Pismo.... tam są i lepsze kawałki...

To tylko my, ludzie sprawiamy, ze swiat staje sie chory, a zycie nie znosne. -----------------zgadzam sie z tym zdaniem , nie zgadzam z całą resztą :))

pojęcia nie masz o czym mówisz - przeczytałąś jakieś streszczenie , nie orginał , nie odnośniki i myślisz, ze pozjadałaś wszystkie rozumy . co do nieszczęść- nawet jeśli mi sie przytrafia - " wszystko mogę w TYm , który mnie umacnia . w Chrystusie " :)

Mayor of London - to ludziom potrzebne są etykietki. Chrześcijanin, buddysta, wyznawca shintoizmu... Nie ważne. Żyj tak, aby tobie było dobrze z ludźmi i ludziom z tobą. Nie krzywdź. Pomagaj. Ot tak, po prostu.

Gość o rzeszty
"Bóg dal człowiekowi wolną wolę, a to że człowiek do idiota i nadużywa tej wolności to jego problem." czyli bog jest idiota, skoro stworzyl czleka na swe podobienstwa ??? :D dobre :D tak sobie wlasnie ludzie dopowiadaja jak moga i sie pocieszaja :P fajnie sie tez czyta wypowiedzi rasistwo, ktorzy mowia o sobie "dobry czlowiek".

szkoda ,ze nie doczytałąs dlaczego Bóg tak otraktował Hioba i jak to - koniec końców sie skończyło . widże ,zę gniew i pretensje przesłaniają ci to co najważniejsze - a szkoda .

No niestety... Stary Testament jest dość krwawą książką. Ale nie zapominajmy, że Biblia to przede wszystkim DZIEŁO LITERACKIE. Kodeksem Praw jest Tora (Pięcioksiąg = Tora = wtórne prawo).

Gość Lupencja
taaaa. Hiob miał nowe dzieci i majątek też a te które w łaskawości swojej wytłukł - no, co tam łatwo przyszło łatwo poszło.. :) !