Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczytna kasienka

KUPIE KSIĄŻKI S. KINGA

Polecane posty

Gość zaczytna kasienka

Kupie książki autora S. King!!!

Gość 231231
mądry wybór, ale ja swocih nie sprzedam, zwłaszcza tych dobrych. :p Polecam To, Pod kopułą, Bastion, Wielki marsz, uciekiniera, Rękę mistrza, itp

Gość zaczytna kasienka
W pierwszej kolejności chce zaopatrzyć się w lśnienie, to, stukostrachy. Widziałam filmy i bardzo mi się podobały, taka właśnie moja tematyka ;) A te co wymieniłaś tak w skrócie o czym są?

Gość kopuła
długasna:) 900 stron i cała super

Gość 231231
Wielki marsz: akcja toczy sie w Ameryce, w niedalekiej przyszłości. tematem jest tytułowy wielki marsz - odbywający sie co roku w Ameryce, jest to rodzaj gry- survivalowej. Startuje do niego zawsze stu młodych facetów, którzy zgłaszają sie na ochotnika. Ich zadaniem jest isc nez przerwy, nie schodząc poniżej ok. 6 km na godzinę- było to podane w milach, nie pamiętam dokładnie. Jak ktoś zwolni dostaje ostrzeżenie. Po 3 ostrzeżeniach , za czwartym razem- uczestnik wypada z gry- jest zabijany na miejscu przez zołnierzy. Marsz trwa tak dlugo, az zostanie jeden uczestnik. Jest transmitowany w tv na żywo, eskortuje go armia, jest wydarzeniem większym niż obecnie 4 lipca. Zwycięzca otrzymuje ogrooooooooooomną kasę.

Gość zaczytna kasienka
Czasem udaję w autobusie kasownik i przegryzam bilety :classic_cool:

Gość zaczytna kasienka
wielki marsz zapowiada sie fajnie, ale np uciekinier to chyba taka bardziej jakby sensacyjna? Ja wlasnie lubie takie hmm mroczne jakby bardziej, horrory, thrillery

Gość 231231
uciekinier- też esencją fabuły jest gra, w Ameryce.... Ludzie sa znudzeni, biedni, sfrustrowani i żądni krwi. żywią sie pigułkami, a normalne jedzenie jak kapusta - jest dla wybranych. tytułowy bohater ma żonę i chore dziecko, nie ma na leki. Nie ma pracy. Zgłasza sie do Uciekiniera. Dobrze przechodzi testy i zostaje wybrany. Nagrodą w tej grze jest, oprócz miliarda dolarów, życie głównego bohatera - prowadzonej na żywo transmisji pościgu. Zadaniem uciekiniera jest ujść przed polującymi na niego mordercami. Dotychczas nikomu sie nie udało....

Gość 231231
uciekinier jest sensacyjny, ale niemożliwie wprost dobry. Akcja galopuje, ksiażka nie jest gruba. I nie tylko chodzi o sensację. Ja sie nawet pobeczałam w końcu....

Gość 231231
Żeby być znanym i rozpoznawanym w swojej wsi, puszczam pogłoski jakobym był gejem i pedofilem :classic_cool:

Gość zaczytna kasienka
w sumie tez fajne, skojarzyło mi sie mylnie z jakims filmem o całkiem innej tematyce :P To muszę poszukać na allegro promocji ;) Szkoda tylko ze jak juz jakas osoba ma cos taniego to tylko jeden tytuł a reszta normalna cena, co z wysyłką i tak wychodzi normalnie :(

Gość zaczytna kasienka
Mam bardzo silną psychikę. Zawsze patrzę prosto w oczy, gdy biorę do buzi :classic_cool:

Gość 231231
warto szukac używanych, wtedy cena jest na pewno mniejsza. Ew. w swoim mieście, nieraz tak już kupowałam. a widziałaś Langoliery? To była tez fajna ekranizacja.... Bastion też miał dośc dobrą... King też pisał czasem gotowe scenariusze- np. Sztorm stulecia- zajebisty klimat ! i podobnie- CZerwona róża.

Gość 231231
Ja czytałam na razie jego 34 ksiązki. :)

Gość zaczytna kasienka
Wkładam głowę do ula i nawołuję pszczoły :classic_cool:

Gość zaczytna kasienka
z filmów widziałam jeszcze hmm carrie, misery, smetarz, miasteczko salem, zielona mila ( uwielbiam), chyba cujo ale nie jestem pewna bo nie pamietam tylko cos mi sie tak kojarzy, dzieci kukurydzy, kosiarz umysłów, skazani na s.. , to chyba wszystko. Przeczytać chciałabym chyba większość jego książek :) No własnie ode mnie na allegro są tylko z ksiegarni aktualnie no ale bede szukac okazji ;) A nie u mnie to albo zbyt zniszczone albo po angielsku no albo z wysyłka wychodzi na jedno ;) Oczywiście nie wszystkie bo kilka znalazłam co wychodzi do 20zł no ale to kilka tylko :P

Gość 231231
Ja niedawno dostałam w Biedronce, nowy oczywiście, Ostatni Bastion Batra Dawesa tego autora za 10 zł. I zieloną milę też widziałam czasem b. tanio. chyba najb. opłacają sie te kobyły jak To- wg wszystkich jego najlepsza książka, albo Bastion- ma w wersji oryg. 1400 stron. Jest o zarazie, która nagle wybucha z ogromną siła i dziesiątkuje planetę...

Gość zaczytna kasienka
Tyle stron to akurat coś dla mnie ;)

Gość zaczytna kasienka
Ej ale tak w sumie to ja nie pytałam o polecanie tylko czy ktoś sprzeda :P Hihi zrobił się temat zapoznawczy z tym autorem ;)

Gość Nie martw sie autorko
O czym sklepik z marzeniami?! mam w domu cala serie kinga ale przyznac musze , ze nie czytałam [brak czasu] :O

Heh, ja swoich nie sprzedam :P Na ten topik wchodzą sami fani Kinga więc raczej nie rozstaną się ze swoimi "skarbami" :)

Gość 231231
Wiecie co, w zsadzie wszystko można zasac i czytac w formie e-booka, ale to męczące. Ja wolę normalną ksiązkę.

Gość 231231
Mnie sklepik nie zachwycił szczególnie, choc zły nie był. Wprowadza sie tam jednego dnia pewnien meżczyzna i otwiera coś jakby antykwariat. Dla każdego mieszkańca ma coś cennego, i bierze za to np. przysłowiowy gorsz. Jednak razem z nim- zabiera częśc duszy, no może niedokładnie. W każdym razie ludzie satją sie zli, konfliktowi, aż dochodzi do wybuchu

Chodzi o to, że za każdą rzecz ludzie płacą tam "psikusem", który maja zrobić wybranej przez sklepikarza osobie. I to wywołuje lawinę złych wydarzeń

Gość zaczytna kasienka
o to ogladalam film pamietam :)

Gość 231231
Niedawno z ciekawości trochę czytałam jego biografii. Zaintrygowała mnie. W 1999 King miała wypadek samochodowy- potrącił go facet przez swojego Rottweilera, zjeżdząjąc na chodnik... King był długo w szpitalu ze sporymi obrażeniami, i parę lat pózniej z powodu dokuczliwego bólu chciał nawet przestac pisac. :( Ten facet co go potrącił- Smith, niepełnosprawny pracownik budowlany, przedawkował leki przeciwbólowe 21 września 2000 i zmarł w wieku 43 lat Był to dzień urodzin S. Kinga....

Zwycięzca "Wielkiego marszu" dostawał chyba spełnienie życzenia, a nie kasę? Książka fajna. "Sklepik z marzeniami" jest świetny :) Ja polecam "Zieloną milę" i "Skazanych na Shawshank"- z obu zrobili też zajefajne filmy :) "Lśnienie" to dla mnie już hardcore, ten chłopiec powtarzający "redrum"... brrr... Przeczytałam do połowy a później epilog tylko. Mogę sprzedać "Desperację", mąż mi kupił ale wymiękłam, już nie te nerwy co kiedyś ;)

Gość zaczytna kasienka
Ile chcesz za tę książkę? I pokaż z jakiego wydawnictwa masz :)

Gość zaczytna kasienka
up!