Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilia wodna897

praca zagranica wakacje

Polecane posty

Gość lilia wodna897

chciałabym wyjechać do niemiec i zarobić trochę w wakacje , jednak nie wiem jak to ugryźć;/ a z urzędu są kijowe oferty:/ jak wy wyjeżdżaliście? ofert w necie jest dużo , ale boję się :/ skąd mogę wiedzieć ,że to nie oszustwo.

a znajomych nie masz? ja pracowalam przez kolezanke, ale za to ona przez agencje:) Wiec mozesz wlasnie jak kolezanka wyzej zaproponowala udac sie do agencji

Gość lilia wodna897
dziękuję za dobrą radę. mam znajome w Niemczech ,ale trochę głupio i się zwalać na głowę;/ pokombinuje coś.

nie musisz sie zwalac na glowe. Mozesz poprosic tylko o znalezienie pracy. Ja jak pojechalam to nawet kolezanki nie widzialam przez tydzien

i dodam, ze prosilam wtedy jakos w styczniu by jak cos uslyszala, dowiedziala sie to by dala znac. No i sie znalazlo:)

Gość lilia wodna897
kurcze super. bardzo i zależy. a mieszkałaś u niej rozumiem?

Gość lilia wodna897
mi*

nie, nie mieszkalam u niej. Pracowalam jako opiekunka do dziecka i mieszkalam u tej rodziny:) Kolezanka dowiedziala sie od swojej pracodawczyni, ze jej znajoma szuka kogos do opieki nad dzieckiem i mnie polecila. A ja pojechalam. W sumie to mozna powiedziec, ze w ciemno, bo dowiedzialam sie tydzien przed terminem:D Wiec szybki zakup biletu ( mialam potem zwrot za podroz), pakowanie sie i jazda do obcego kraju:D A tam na mnie czekala juz matka dziecka, ktorym mialam sie zajmowac. Kolezanke zobaczylam dopiero tydzien po przyjezdzie.

Oczywiscie mialam obawy i mase czarnych mysli, ale chec sprobowania zwyciezyla:D i nie zaluje, bo dzisiejsze nawet najlepsze wakacje nie dorownaja pobytowi u tej rodziny, bylo super i nie zaluje:)

Gość lilia wodna897
ale Ty tam byłąs na wakacje czy na dłuzej?

na wakacje tylko, bo to bylo zaraz po pierwszym roku studiow. Nawet sesje przekladalam, bo mi egzaminy wychodzily w czasie wyjazdu. Wrocilam pod koniec wrzesnia. Bylam wiec 3 miesiace

Gość lilia wodna897
ja jestem na 4 roku germy:P zawsze jezdziła do Anglii:P ale cche Niemcy!:P

jak chcesz jechac to polecam na wakacje wlasnie opieke nad dzieckiem badz dziecmi. Ale tylko jesli chodzi o wakacje. Masz znajomych to zapytaj jak ja czyli nie zobowiazujaco czy cos znajda. Moze sie uda, a w miedzyczasie sama szukaj. Jak ci bedzie zalezalo to na pewno sie uda tylko nie oczekuj od razu nie wiadomo jakiego stanowiska i duzej kasy.

Gość lilia wodna897
dzoeki za rade ;)