Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaunder

czy tabletki czy plastry

Polecane posty

hej Mam dylemat, 2 lata biore tabletki anty CYPREST, od kilku lat lecze tradzik róznymi juz lekami i teraz izotekiem ostateczny i kończe terapie . czy powinnam brac dalej anty (szkoda mi mojej watroby) czy lepiej zakupic plastry.. nie chce zajsc w ciaze ale truć się różnego rodzaju tabletkami też nie.

Gość zdecydowanie plastry
ja miałam właśnie bardzo dużo problemów z wątrobą przez tabletki ale od ponad dwóch lat tylko plastry i nic z watrobą mi sie nie dzieje, wyniki mam dobre, i są wygodniejsze bo tylko raz na tydzień trzeba go zmienić, jedyny minus to cena bo EVRA kosztuje w tej chwili ok 42 zł a bywało że kosztowały 60 zł ale w życiu już nie wróce do tabletek, wole te 20 zł wiecej zapłacić za plastry ale nie mieć problemów zdrowotnych

a to nie jest tak ze plastry nadaja sie tylko dla szczuplych dziewczyn? np jak kobieta ma nadwage nie odrazu otylosc ale nadwage lub lekka nadwage to moga miej dzialac??

Gość zdecydowanie plastry
fakt ze jak ma się naprawdę solidną nadwagę to nie można używać plastrów bo nie przejdą przez tłuszcz pod skórą, ja sama cóż mam nadwagę i uzywam plastrów ale przyklejam tam gdzie mam najciensza warstwe tłuszczu czyli na ramieniu bądz łopatce bo na brzuchu czy pośladkach bałabym się własnie przez to że przytyłam

Gość skarmia
Nie poradzę ci czy powinnaś zmieniać tabletki na plastry - skonsultuj się z lekarzem i sama podejmij decyzję. Na pewno nie ma się co obawiać że plastry będą nieskuteczne, gdyż pod tym względem nie ustępują one tabletkom. Plastry są odrobinę droższe od tabletek, ale jeśli znajdziesz tanią aptekę np. aptekę za grosze w manufakturze łódzkiej to nie odczujesz tak bardzo różnicy

a jeśli we wtorrek wziełam ostatnia tabletke a w sobote mam dostac okres to kiedy przykleic plaster?? przy miesiaczce w ciagu 24h czy po tygodniu od dnia ostatniej tabletki????