Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskata

kawa zbozowa

Polecane posty

Gość kaskata

Czy 12 miesiecznemu dziecku mozna już podać kawe zbożową z mlekiem modyfikowanym?

Gość nie rozumiem dlaczego
pytasz skoro jest wyraźnie napisane na kawie zbożowej, że odpowiednia jest dla dzieci powyżej 3 lat

Gość do autorki pisze...
haha,powyzej 3 lat?? chyba cie pogieło:D:D:D autorko, jasne ze mozesz dawac,jest bardzo zdorowa, duzo lepsza niz te badziewiaste herbatki dla dziecki z tona cukru w skladzie:) ja daje mojej malej kawke zbozowa wlasnie tak mniej wiecej od 12 miesiaca :)

Gość krępacja :P
Wiesz,ja małemu od 12mies podaję mleko z kartonu .Kawę Inkę bardzo lubi.

pewnie że możesz tyle że na początek najlepiej firmową inkę a potem inne jak coś moja miała też coś koło roku jak jej dałam i przez dobre pół roku nic innego nie chciała prócz tej kawy i soczków, a kawa zbożowa jest bardzo zdrowa

a właśnie co do mleka to z modyfikowanym kawa zbożowa jest obrzydliwa :/ ja dawałam z łaciatym i było super przecież tego mleka tez nie dajesz litrami :)

Gość na Ince właśnie jest jak wół
napisane, że mogą ją pić dzieci od 3 roku życia:O

Gość hahahha..:D
jest tak napisane, bo nie jest to produkt "tzw specjalnego przeznaczenia zywieniowego" i wszystkie produkty zywnosciowe bez atestu w tej kwestii musza byc opisane jako dopuszczone powyzej 3 roku zycia!!!! co nie znaczy yntelygencjo za dyche ze tak jest!!! kumasz jusz baranico???

Gość o tak zdecydowanie
"jusz" kumam co sobą reprezentujesz:O

Gość hahahha..:D
to takie dostosowanie sie do poziomu rozmowcy:D:D: zjebana szmato bez rozumu:D:D:D:D

Gość kaskata
No może i jest napisane na pudełku ale akurat nie posiadam w domu :PP Oczywiście każda okazja jest dobra żeby kogoś zbluzgać i poprzeklinać sobie co? Jezu co za patologia... Dzięki za odp tak czy siak.

ciekawe ze jak na innych rzeczach jest napisane że "od tego i tego miesiaca" to sie respektuje a jak na ince jest że od 3rż. to juz "co z tego ze napisane" ;)

Gość do taajasne
jasne:Dzamknij morde bo chooja wiesz o wychowywaniu dzieci pilnuj swojego zasranego bachora:D

"do taajasne - jasne zamknij morde bo chooja wiesz o wychowywaniu dzieci pilnuj swojego zasranego bachora" pilnuje pilnuje, zeby nie wyrosło na takie chamidło jak ty :D cmok ;*

Gość do taajasne
spierdalaj sciero do swojego alfonsa znam cie dupodajko:D:D:D

a tak miło było na początku :D:D:D a co do tego przestrzegania że to i tamto to od 4 miesiąca a tamto od 6 to owszem tak do mniej więcej roku można się tym sugerować ale jak dziecko skończy rok to już spokojnie może wszystko jeść :) i faktycznie pisze że od 3 lat bo nie robili atestów a żywność bez atestów musi tak mieć takie prawo

Gość a na wódce jest napisane
że od 18 lat ? czy nie? w sumie co to ma za znaczenie skoro po 1 roku życia i tak wszystko dziecku można dać, nie?;)

"do taajasne - spie**alaj sciero do swojego alfonsa znam cie dupodajko " jasssssssne, znasz mnie :D

Gość qqww
W bardzo wiarygodnym poradniku z lat 80-tych (w tych latach nie drukowało się byle czego, bez opinii autorytetów i rozmaitych zgód) jest wyraźne wskazanie o podawaniu kawy zbożowej. Jak najbardziej można i warto! Ale... mojej córeczce nie smakowała w tym wieku jeszcze. :D

Gość qqww
Sprawdziłam. W książce "Od noworodka do przedszkolaka" jest zalcenie podawania kawy zbożowej z mlekiem od 10 miesiąca życia.