Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babie lato

kiedy ochrzciliście dziecko?

Polecane posty

zastanawiam sie w jakim wieku najlepiej ochrzscic dziecko, czy 4,5 miesiaca to dobry czas?

Gość to ja bardzo prosty obiad
ja mam termin na 11 czerwiec choc moge i wczesniej urodzic /pozniej i tez zastanawiam sie kiedy chrzic mysle ze 4-5 miesiecy to najlepszy czas ja tez chcialam w podobnym wieku , no ale pozna jesienia a marzy mi sie lato :D moze w sierpniu /wrzesniu ochrzcze

Im mniejsze tym lepiej, bo jest szansa ze cala msze przespi. Starsze sie juz troche nudza, wierca. My chrzcilismy 3 miesieczna coreczke i oczy otworzyla tylko jak woda ja polal ksiadz, a potem dalej spala. 4,5 miesiaca tez dobry czas.

Gość kiedy1010
moje dziecko miało 4,5 m-ca

Im mniejsze tym lepiej, bo jest szansa ze cala msze przespi. Starsze sie juz troche nudza, wierca. My chrzcilismy 3 miesieczna coreczke i oczy otworzyla tylko jak woda ja polal ksiadz, a potem dalej spala. 4,5 miesiaca tez dobry czas.

Gość Moja córeczka miała
miesiąc dokładnie w dniu chrztu, następne tez ochrzcze jak bedzie takie malutkie jeszcze

Gość mama slicznej pereleczki
ja chrzcze w ta niedziele a moja coreczka ma 8 tygodni

no to moja to chyba rekordzistka, miała 3 tyg. Stąd pośpiech, że Chrzestny ogólnie przebywa za granica i krótki czas był w Polsce:)

Starsza miała 5 mc a młodsza 6 mc, czekaliśmy do Wielkanocy.

no a u nas rekord w drugą stronę, chrzest ma 18 czerwca być, czyli mały 2,5 roku będzie miał :) skąd opóźnienie? przyszły, niedoszły chrzestny zmarł na miesiąc przed planowanym chrztem :( , a później długo nie mogliśmy się dogadać w sprawie innego kandydata, ostatecznie zostanie nim syn zmarłego szwagra.

Gość eeee tam...
Ja rodziłam na poczatku grudnia. Mam zamiar ochrzcić na święta. Podobnie więc jak u większości - około 5 msc.

czyli wiek dobry, o spanie na mszy sie martwie bo moj syn ma stale skoki rozwojowe a także co gorsze nie umie usnac ze zmeczenia, albo zasypia na cycu co sie zadko ostatnio zdarza albo placze w nieboglosy

my chrzcimy teraz na Wielkanoc:) mała bedzie miała 1,5 miesiaca, myślę ze to fajny wiek:P

Gość mama sama w domu...
ja urodziłam 11 czerwca i chrzciłam 2 sierpnia synek był malutki ale spał cały czas i w ogóle nie płakał

Gość mamaOlafka
Moje dziecko miało 4miesiace :)

Gość daleko na wschodzie
dlaczego chrzcicie dziecko??

bo jestesmy katolikami i to dla nas naturalne?... jak dziecko bedzie chcialo w przyszlosci dokonac apostazji to mu nie zabronie. my bedziemy chrzcic w maju lub w czerwcu.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhss??
W ogóle nie chrzciłam. Jak w przyszłości zdecyduje, że do czegoś mu to potrzebne to się sam ochrzci. A do "katolików" to mam nadzieję, że wiary przestrzegacie nie tylko w pozorach, ale też np. nie sypialiście ze sobą przed ślubem, dzieci są wynikiem naturalnej kontroli urodzeń etc.? Zdziwię się mocno jak dostanę odpowiedzi pozytywne, bo to będzie oznaczało, że na kafe się koncentruje te 5% rzeczywiście wierzących i praktykujących :D

ja jestem katoliczką, ale nie latam do kościoła co niedzielę i ogólnie mam awersję do księży ;) termin porodu mam na 11 czerwca, a chrzcić synka będę najpóźniej pod koniec lipca, bo później chrzestny wyjeżdża, a nie chcę też za długo czekać,

córa miała rok i 11 dni a syn bedzie miał około 6 miesiecy :)

Gość barbarkaaa
moj syn mial niecale 2 miesiace. po co dluzej czekac?

Gość karolka8512
ja córkę urodziłam 4 stycznia i 22 lutego już ochrzciłam

Gość hgtyrtre
1,5 roczku :o

Gość z pieeeeekła rodem
a moja córka miała10miesięcy...już sobie po sowjemu śpiewala i chodziła po kosciółku...do tego sama chciał polać sie wodą:P

Gość 123już
6,5miesiąca

Gość mamamama26
mój miał 1,5 miesiąca - super przespał cała msze - nawet polanie go nieobudziło - a były dzieci starsze i darły się, wyrywały - łaziły itd - moj ma teraz skończone 5 m-cy i czasem w domu tak marudzi ze ciezko wytrzymać a co dopiero godz w kościele...

Gość si si
ja nie chrzcilam wcale-jestem muzulmanka i moje dziecko tez bedzie wychowywane w tej wierze. A jak ktos chrzcic musi to wydaje mi sie, ze im wczesniej tym lepiej.

Gość 764456
gdy syn miał roczek