Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna n.

Jak to jest z tymi przerwami?

Polecane posty

Gość anna n.

Witam, Bralam tabletki antykoncepcyjne Microgynon21 przez ok 2 lata. Pierwszy raz zrobiloam sobie miesievczna przerwe. Dzis powinnam dostac normalny okres (jezeli liczyc cykl tak jak w trakcie brania tabletek) chce zaczac od nowa brac te same tabletki. Wziasc odrazu jak dostane krwawienie? Nawet jelsi to bedzie ciemnobrazowe plamienie tylko? Naczytalam sie tylko na roznych forach, ze to niezdrowe albo ze zupelnie nieszkodliwe. Juz zglupialam.

Gość koteczka27
Gdy wystąpi okres odrazu wez Po odstawieniu krwawienie moze wyglądać róznie wię sie tym nie przejmuj Zachowaj jednak przez jakis czas ok 2tyg dodatkową antykoncepcje np prezerwatywy dla pewności

Gość nie bardzo rozumiem
do czego ci ta miesięczna przerwa potrzebna , wiesz że teraz twój organizm może już inaczej reagowac na te tabletki ? Co do pytania - zacznij zażywac jak pojawi się plamienie bo to jest oznaką pierwszego dnia cyklu

Gość anna n.
wlasnie sie zastanawiam, bo w trakcie brania tabletek moje krwawienia wygladaly bardziej jak plamienia. Praktycznie bez krwi, wydzielina brazowa. Teraz mam wziasc tabletke 1 dnia nawet jesli to bedzie takie "plamienie" tylko?

Gość anna n.
Nie mialam wypisanek recepty, a dodatkowo moj narzeczony wyjechal, wiec stwierdzilam, ze ten 1 miesiac moge zrezygnowac (wiedza, ze sie nie bede kochac)

Gość anna n.
jak inaczej reagowac na tabletki? mniej skureczne czy co? nawet lekarz kiedys wspominal, ze mozna zrobic (a nawet zalecal) 2 meisieczna przerwe

Gość sks
juz teraz wiem dlaczego moja dziewczyna ma okres najdluzej 1,5 dnia

Gość anna n.
niektore tak mamy, ulatwia to zycie ;) ale jak np w takich sytuacjach jak teraz moze troszke namieszac

Gość i ja się tez wypowiem
przerwa w braniu tabletek jest efektown jeśl trwa min. 3 miesiace...tak to tylko rozlegulujesz sobie całkiem organizm...więc głupote robisz...lepiej daj spokoj jeszcze na 2 miesiace ja kiedy robiłam przerwe to pierwszy okres dostałam prawie 50 dni po odstawieniu...

Gość anna n.
wow niezle, dlugo czekalas. Ja chcialm wrocic do tabletek poniewaz juz narzeczony wrocil i juz wspolzyjemy. Jednak nie "ufam" prezerwatywie tak jak tabletce. Nie robilam tej przerwy dla samej przerwy. Poprostu nie mailam tabletek ani recepty, a specjalnie nie przejelam sie tym, bo akurat nie wspolzylam przez ten miesiac. Jesli okres bedzie sie spozniac, coz bede czekac z pierwsza tabletka do niego.

Gość anna n.
znalazlam na forum medycznym: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych na miesiąc. Czy to bezpieczne? Odpowiedź eksperta Lekarz Anna Syrkiewicz Witam serdecznie. Oczywiście możesz zrobić przerwę w stosowaniu tabletek. Nie wpłynie to na rozregulowanie gospodarki hormonalnej. Miesiączka powinna pojawić się w planowanym terminie. Musisz jednak pamiętać, że w tym czasie nie będziesz chroniona i warto zastanowić się nad inną metodą zabezpieczeń, np. prezerwatywą. Pozdrawiam. wiec wszystko niby ok, sam lekarz podtwierdzil