Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgosiaaaaaa

Jaki prezent na ślub? Szybko! Doradzcie cos!!

Polecane posty

Gość Małgosiaaaaaa

Hej, zastanawiam się co kupić dla swojego dobrego kumpla na prezent na ślub. Tak w ogole nie wiem czy mam prezent kupić tylko jemu ( jego wybrankę znam średnio) czy też kupić dla całej pary.. Waham sie nad dwoma rzeczami: taki zegarek: http://www.takapaka.pl/Produkt/32/wsteczny_zegarek łańcuch na butelkę: http://www.2future.pl/Produkt/495/lancuch_na_butelke Co fajniejsze według was??

Gość Gadatliwa..
Mi się oba prezenty nie podobają. I uważam ,że nie bardzo pasują na wesele. Ja na Twoim miejscu kupiłabym coś praktyczniejszego np. ładną i dobrej jakości pościel na łoże małżeńskie :)

Gość moriii
łańcuch jest bardzo fajny w salonie bym taki sobie postawiła

Gość jdfb
chyba durniejszego pomysłu nie słyszałam, zeby prezent kupować tylko dla młodego.

Gość jdfb
a prezenty beznajdziejne. lepiej nic nie kupuj jak masz takie cos kupować

Gość lokatka
może jestem nie z tego świata ale po co taki łańcuch na butelkę? jakbym coś takiego dostała to bym nie wiedziała za bardzo co z tym zrobic :(

Gość lokatka
ooo dobra, przeczytałam sobie i juz wiem :P mimo wszystko prezent na ślub to raczej średni :( zegar tak samo... a co do propozycji to może - młynki elektryczne do pieprzu i soli? - kieliszki do wina/szampana/martini + korkociąg? - jakiś drobny sprzęt kuchenny? (ale tu trzeba być pewnym że państwo modzi czegoś takiego już nie mają) np. czajnik elektryczny, toster, sandwicher, gofrownica, ciśnieniowy ekspres do kawy - pościel jakaś ładna? to moje propozycje :) powodzenia

Gość inkkkkkkkka
Dla pary się kupuje:) Mozesz kupic fajne komplety reczników,zawsze się przydają nawet w wielkiej ilości,czajniki bezprzewodowe,komplety garnków,komplety sztuccow,eleganckie szklanki na napoje,szlafroki takie same dla kobiety i faceta:) Dużom pomysłów,poza tym jeśli prezent sie zdubluje to można oodac do sklepu lub odsprzedać na allegro

Gość inkkkkkkkka
sorki za literówki

Gość Janeczka Bląd
Polecam dobrą pościel na prezent, choć pomysł z ręcznikami jest też dobry. Ale tak jak wspomiałam pościel to chyba dla Młodych dobry prezent. Ja kupuję pościel satynową z Andropolu http://www.kamkryst.pl , a jak zdecydujesz się na ręczniki , to ręczniki Greno

Gość jkfvrd
pościel może być, ale trzeba wiedzieć jakie rozmiar potrzebują, to nie jest tez takie hop siup. i jak pościel to dobrą gatunkową, nie za 50zl.

Gość pluskaw i myszka
Lot balonem :D Zrzuccie sie w kilka osób ;) My tak własnie zrobilismy w zeszłym roku. Przed lotem zrobilismy młodej parze małe przyjęcie i polecieli :D było bardzo fajnie. http://prezentokracja.pl/Lot_balonem/produkt.html

Gość lokatka
fajny pomysl tylko nie każdy by się ucieszył z takiego prezentu ;) jak dla mnie zakrawa to już pod sporty ekstremalne :P po prostu boję się wysokości, boję się latać i do balona bym na pewno nie weszła :P

Gość gdhjssklsls
a ja bym się z wielką radochą przeleciała balonem :) ale wiesz, jak jest: każdy wybiera to, co lubi.

Gość zolza yeyeye
hheeh, jedno jest pewne: lot balonem jako prezent robi wrażenie!

Gość lokalny zawadiaka
i wybralas cos?

Gość magdalena-lena
globus? no jesli komus bedzie pasowal do wnetrza to mozna podarowac globus, ale ja np. w ogóle bym sie z tego nie ucieszyła....

teraz są takie fajne jakby stare księgi, tam można coś dać do wygrawerowania, np. datę ślubu, imiona, albo jakieś dwa okazałe kieliszki i też z grawerem, to co wymieniłam widziałam, że kosztuje w granicach 80 złotych ja bym kupiła coś takiego ogólnego dla nich, taką jakby pamiątkę

Gość WRT81
do wyboru do koloru http://www.stylowazastawa.pl/prezenty/8/dla_nowozencow.html standardowo jeśli chodzi o prezenty to daje się pościel ale zapewne też ktoś o tym pomyśli. Mój brat na ślubie dostał supr garnki i to był na prawdę trafiony prezent. Ale ważne zeby te garnki nie były bublem z jakiegoś aluminium. Muszą dobrze się nagrzewać, szybko gotować wodę. Vinzer robi świetne,

Gość jędrzej koxminski
zastawi kieliszki czyli typowo "ciotkowe" prezenty :D to juz nie lepiej dac kasę?

Jeśli masz dawać takie kiczowate prezenty, to już lepiej daj kasę... Albo coś, co się przyda, nawet jeśli się dostanie piętnastą podobną rzecz, czyli jak piszą: ręczniki, kieliszki, pościel, zastawę...

Gość małogiska lewandowska
sorry, ale po co komus 5 kompletów sztućców? Kasa najlepsza.

Gość fajny żuczek
albo kasa albo cos tak odjechanego jak np. jakiś lot balonem itp. kupowanie młodym garnków i sztućców to żenua.

Prezenty praktyczne są jak najbardziej odpowiednie, szczególnie z takiej okazji. Ja osobiście jednak uważam, że dobrze zrobisz jak kupisz coś bardziej oryginalnego. Co myślisz o takiej ramce http://www.medialux.pl/dzial/foto/kategoria/?id=286#1 ? Moim zdaniem bardzo fajnie wyglądałyby w niej zdjęcia z samej uroczystości i na pewno byłaby to ciekawa pamiątka.

Hehe - no oczywiście, że prezent śluby kupuje się dla pary młodej a nie dla jednej wybranej osoby ;) Dlatego moim zdaniem obie propozycje odpadają. Jeśli ma być bezpiecznie to pieniążki w kopercie załatwią sprawę :) No a jeśli ma być coś oryginalnego to jakis sprzęt kuchenny - ekspres do kawy, czajnik elektryczny (jesli nie możesz wydac za wiele to kuknij na magicznaplaneta.pl to ceny są tam stosunkowo niskie) albo zestaw obiadowy czy piękny ceramiczny zestaw do kawy i herbaty ;)

Gość malgosiek33334
widać, że nigdy się nie hajtałaś :D jak ci 10 ciotek wręczy cudowne garnuszki i sztucce, to wtedy zrozumiesz, że dużo prezentów się zwyczajnie powtarza i potem człowiek ma ogromne zapasy talerzy - myć nie trzeba :)