Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgosiaaaaaa

Jaki prezent na ślub? Szybko! Doradzcie cos!!

Polecane posty

Gość artollinnniii
powiem wam z własnego doświadczenia, że o wiele bardziej wolałbym własnie taki balon niz 5 kompletów widelców, ktore sprezentowały nam różne ciotki. oczywiscie zrobiły to nieświadomie. tylko dlaczego kazdy mysli, że młodzi marza WŁASNIE o widelcach? :D http://prezentokracja.pl/Lot_balonem_1-3_osoby/produkt.html

Gość racjoslaw
zgadzam się. niektórzy goscie weselni mysla, że jak kupia młodym garnuszki, to oczywiscie nikt inny nie zdubluje ich prezentu.... tiaaa, do dziś mamy 3 komplety garnków w piwnicy, których nigdy nie używalismy ;)

Gość dokładnie ;))
u mnie hitem były ciepłe koce w przeróżne dzikie wzory. po weselu mogłam otworzyc sklep z kocami w zebry, tygrysy i oczywiscie niesmiertelne konskie motywy. z przyjemnością rozdawałam je wszystkim dokoła :)

Gość zachcialo mi sie slubu
Niedlugo biore slub i powiem Wam, ze najlepszy prezent to PIENIADZE... Przynajmniej sie mlodzi szczerze ciesza... Taki lancuch to mozna w OBI na metry sobie za kilka zlotych kupic - co to za bzdura... Zamiast sie uczeszyc beda myslec do czego to jest... Zegarek to sobie mozna samemu kupic - o ile juz nie maja kilku... Jak juz MUSI to byc prezent, a nie moze byc kasa to polecam posciel i reczniki - porzadna posciel sie zawsze na poczatku przyda. Mozna tez zapytac mlodych co potrzebuja. Sztucce to bzdura - juz przedsluben dostalam zestaw pieknych ozdobnych, a zwykle to lepiej samemu kupic, bo sie okaze, ze Pan Mlody to nie lubi widelcow z 4 zabkami, a Panna Mloda uzywa tylko takich z drewniana raczka...

Gość Panna mloda 2011 rok
Ja jestem świeżo po ślubie i mogę powiedzieć co dostałam: - mikrofalówkę ( na szczęście jedną, a było 120 osób więc chyba cud) - 4 czajniki elektryczne ( swoją drogą chyba każdy w dzisiejszych czasach posiada taki w domu więc co to za prezent?) - 2 blendery ( akurat nie miałam żadnego) - odkurzacz ( baaardzo zadowolona jestem z tego prezentu sztuk 1 i bardzo fajny i wygodny) - pościel, ale nie poszewki a kołdra i poduchy (więc jestem zadowolona) - ręczniki x 10 ( tego nigdy za wiele. Sama pewnie kupiłabym jakieś tanie, a te są duże, miękkie i dobre jakościowo) - od przyjaciółki dostałam karnet do SPA:) - 3 koce - 4 walizki ze sztućcami - zastawę stołową ( trzy komplety) - opiekacz do kanapek x 1 - ramka cyfrowa ( rzeczywiście oryginalna i bardzo fajna) - duży obraz ( obraz ładny, ale rama nie pasuje nam do wystroju) - i z obrazów to jeszcze nasz portret bardzo duży i wykonanie po prostu zapiera dech w piersiach Reszta to pieniądze

Gość rudy rud
no i o to macie najlepszy przykład na to, jak każda ciocia Halina i każdy wuj Roman myśli: "młodym na bank przyda się czajnik!", "kupie im talerze, bo na pewno nie mają!" :D

Gość mlody zolnieRZ
ja się wkrotce hajtam i najlepszym pomysłem byłby dla mnie kesh. i koniec tematu

Gość grzesikowaty mruk
a ja bym bardziej cieszyła się z prezentów w stylu: od serca:)

Gość miauczuś miauczyński
prezenty od serca sa dobre, jak masz pełną kieszeń.

Gość święte słowa
jak komuś brakuje wszytskiego dosłownie w wyposażeniu domu, to akurat będzie się cieszył z prezentów od serca. o wiele bardziej zajara mu się facjata na widok mamony ;)

Gość te księgi z kwiatami
są tandetne,lepiej kupić album na zdjęcia stylizowany na stary, pościel, lub śliczne ręczniki, zawsze się przydadzą. Ja na ślub dostałam aż trzy komplety pościeli bardzo dobrej gatunkowo i mam do tej pory.

Gość fdfsfds
też powiem co dostałam na ślub, a był skromny, tylko najbliższa rodzina: -żelazko -elektroniczna waga kuchenna (fajne i przydatne) -blender(wcześniej miałam identyczny ;)) -komplet pościeli x3 -komplet garnków -2 narzuty na łóżko -komplet sztućców -zastawa: talerze do obiadu + filiżanki do kawy+ duża miska

Gość fdfsfds
... a do konca miesiąca po ślubie zostało nam 400 zł , nikt nie dał chociaz stówki czy 50 zł w kopercie. dom pełny różnych rzeczy, kwiatków, a tu taka bieda aż było przykro ;) jedlismy makaron z serem i ryż z jabłkami przez pół miesiąca :D

Jak to będzie wyglądało jak dasz prezent tylko jemu? Jaja sobie chyba robisz. Prezent ślubny kupuje się dla młodych a nie tylko dla młodego :D Najlepiej kiedy będzie to coś przydatnego jak żelazko, deska do prasowania, talerze, kubki, mikser, pościel albo chociażby jakaś bajerancka ramka na zdjęcia np. do powieszenia taka duża, że można w niej umieścić kilka różnych zdjęć. :)

No albo po prostu pieniądze w kopertę i też będą się cieszyć :) my dostaliśmy malutko prezentów, może ze 3, 4 a reszta to kasa. Później kupiliśmy sobie co potrzebowaliśmy. Nie było problemu z trzema żelazkami, dwoma mikserami i trzema czajnikami ;):P

A ja bym kupiła piękny kosz i do niego włożyła same drobiazgi o których nikt nie pamięta a przydają się bardzo.Sama taki dostałam i byłam bardzo zadowolona. Korkociąg,otwieracz do konserw,zestaw przypraw,jakąś tam chochelkę,tłuczek do mięsa itd. Same drobne rzeczy przydatne w kuchni.

Gość leokad37
moja kumpela niedawno się żaliła, że dostali w 90% kasę od gości. i teraz tak głupio jakoś, bo od ślubu nie minął nawet rok, a oni nawet nie mają żadnej pamiątki, bo wiadomo, że kasa to nie na pamiatkę, lecz na wydatki.

Gość hornoek
noby kasa to nie pamiątka, ale jakby dostali same garnki, szklanki i książki to też by narzekali, że nikt kasy nie dał. jak widać, nie dogodzisz.

Gość cokolwiekkk
nasz ślub będzie za ok. 2 tygodnie i powiem Wam, że wymarzonym prezentem była dotychczas kasa. choć im więcej o tym myślę, tym bardziej cieszyłabym się z czegoś innowacyjnego. chociaż w sumie ten lot balonem o którym pisał ktoś wcześniej zły nie jest. no nie powiem! :D

Gość hahaha dobre
a ja nie kumam, nie łatwiej zrobić listę prezentów i jak ktoś podpytuje o prezent, to podsunąć taką listę? Znika problem dublowania się prezentów i zmniejsza się liczba tych potencjalnie nietrafionych ;) My akurat dostaliśmy mniej więcej od połowy gości kasę, a od połowy prezenty, w dodatku dokładnie takie, jakie chcieliśmy. A ten pomysł z koszem z gadżetami mi się strasznie podoba, tyle że takie porządne i markowe, czy bajeranckie i zabawne akcesoria potrafią nieźle kosztować, a bubli z marketu nie wypada kupować :)

Gość wsztscy to sraszni matetialisc
wsztscy to sraszni matetialisci...

Gość Ja niedawno byłam na weselu i
w prezencie ślubnym dałam bardzo dobre gatunkowo ręczniki i młodzi byli zadowoleni, to zawsze się przydaje.

ja mam iść na wesele i usłyszałam od panny młodej, że nie ma ochoty otrzymać jakichś tandetnych ręczników czy sztućców :D a więc kasa kasa kasa

Gość A...........jak..........KASIA
co jak co ale na wesele to już trzeba by sie postarać o lepszy jakościowo prezent.. weź pod uwage np taki LEWITUJĄCY GLOBUS http://gadzeteo.pl/pl/p/Globus-latajacy-w-powietrzu-Duzy/87 albo taki SAMOLOT ZE ZŁOTA http://gadzeteo.pl/pl/p/Helikopter-na-baterie-sloneczna-zloty/96 to są prezenty.. ale nie jakieś łańcuchy lub zegarki za 15 zł ...:)

Gość majusek69
boshe, jakie pierdy, latający globus. brzmi tak dennie, że aż przykro. spadaj spammerko

Gość truskawkowapolewa
Ja niedługo idę na ślub mojej przyjaciółki i razem z kilkoma znajomymi postanowiliśmy kupić jej coś praktycznego do domu. Zastanawiamy się jednak co by to mogło być. Może blender a może ekspres do kawy. Sporo takich sprzętów widziałam na magicznaplaneta.pl w przystępnych cenach, więc zapewne uda nam się coś z tego wybrać.

Gość ja ślub brałam dawno
ale prezenty mam do dziś ;-) maszynki do mięsa, krajalnica, mikser, toster/przydatne, ale to własciwie nie prezenty... poszewki, ręczniki/już lepiej, sztućce/nawet nie wyjęłam z kartonów, bo mamy chyba z 6 kompletów... najbardziej cieszyłam się z wycieczki do Grecji /prezent od rodziców, ale to już troszkę drogo... idąc jednak tym tropem myślę, że młodym najfajniej zafundować jakiś weekend, wyjście... albo coś z elektronki też fajnie - ramka cyfrowa np. Ostatnio byłam na weselu szwagra i młodzi ludzie pokupowali im patelnie, garnki, czajniki... wieś po prostu... przecież to nie są prezenty! nie w naszych czasach! Jak już nie ma pomysłu to lepiej dać kasę i dobre winko/ja tak robię/.

Gość szkoda hajsu
no ja się pytam, po kiego grzyba komuś taka ramka?? Założę się, że 99% obdarowanych wrzuca to ustrojstwo do piwnicy i zapomina o sprawie.