Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoniatko moje kochane

dieta bezglutenowa

Polecane posty

Witam Podejrzewam,ze moje dziecko jest uczulone na gluten, chcialabym wyprobowac diety bezglutenowej. Czy moze ktos wie, gdzie moglabym (woj.opolskie) kupic produkty bezglutenowe (chleb, ciastka i td)?

Gość ja od razu
kupowałam w sklepach internetowych, bardzo ciężko jest znaleźć sklepy ztaką żywnością, a jak już się znajdzie to ceny straszne :o Na szczęście potrzebne były mi tylko dwa tygodnie (karmiłam piersią), bo mój Maluch może jeść gluten, po wielu przejściach trafiliśmy w końcu do lekarza który wyjaśnił co się działo z Maluszkiem

moze ktos jeszcze cos podpowie.

Gość gosia z płocka
Cześć słoniatko moje kochane, moja mała też jest uczulona na gluten (potwierdzone badaniami), do tego dochodzi alergia na nabiał. W moim mieście raczej trudno o produkty dla niej. Zaopatruję się w żywność na www.rawfoods.pl Ceny trochę wysokie, ale robię zakupy, to starczy małej na całkiej długi czas, produkty są naturalne i bardzo sycące, sama czasem je podjadam. Dużo bezglutenowych produktów jest niestety naszprycowanych chemią, a nawet modyfikowaną kukurydzą... produkty z tego sklepu są ekologiczne i nie mają ani GMO ani żadnej chemii, stąd taki wybór. Nie daję małej tzw. kukurydzianych makaronów ani napompowanych chlebów bezglutenowych, które tak czy siak jej nie smakowały, zastąpiłam je krakersami http://rawfoods.pl/sklep/raw-chlebki-i-krakersy/ taka jedna paczka starcza Zosi na średnio 3 razy, także cenowo nie wychodzi tak źle. poza tym wiem, że je zdrowo. dla mnie to się liczy...

Gość mama gosi z płocka
Cześć słoniatko moje kochane, moja mała też jest uczulona na gluten (potwierdzone badaniami), do tego dochodzi alergia na nabiał. W moim mieście raczej trudno o produkty dla niej. Zaopatruję się w żywność na www.rawfoods.pl Ceny trochę wysokie, ale robię zakupy, to starczy małej na całkiej długi czas, produkty są naturalne i bardzo sycące, sama czasem je podjadam. Dużo bezglutenowych produktów jest niestety naszprycowanych chemią, a nawet modyfikowaną kukurydzą... produkty z tego sklepu są ekologiczne i nie mają ani GMO ani żadnej chemii, stąd taki wybór. Nie daję małej tzw. kukurydzianych makaronów ani napompowanych chlebów bezglutenowych, które tak czy siak jej nie smakowały, zastąpiłam je krakersami http://rawfoods.pl/sklep/raw-chlebki-i-krakersy/ taka jedna paczka starcza średnio Gosi na 3 razy, także cenowo nie wychodzi tak źle. poza tym wiem, że je zdrowo. dla mnie to się liczy...

Gość kiciusia12334
Ja też mam moją małą Myszkę chorą na celiakię. Ostatnio w sklepie znalazłam crispy natural, takie chrupsy bezglutenowe - mala sie bardzo cieszy,ze moze zjesc tak roznorodne fajne rzeczy.