Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lflajfelaejfl

klaszczecie w samolocie po wyladowaniu?

Polecane posty

Raz sie z tym spotkalam. Wyladowalismy, a ja slysze oklaski, mysle sobie co sie dzieje, czemu oni klaszcza, swieto jakies czy obrzadek:D Ale patrze polacy tez klaszcza:D I nie wiedzialam nawet dlaczego. Jak uslyszalam, ze to na czesc pilotow to malo ze smiechu nie umarlam:D Przeciez oni tego nie slysza wiec po co im klaskac?

powiem tak... halas owszem... kazdy pilot smiglowcowy na koniec kariery ma okolo 30% utrate sluchu :) ale te cuda, ktore zrobisz smiglowcem... nie zrobisz ich zadnym samolotem... poza tym... latanie smiglowcem jest trudniejsze - ale to pewnie wiesz :) PS. statystyki twierdza ze owszem samolot jest bezpieczniejszy... ale jak juz sie rozbije to nie ginie np 10% pasazerow jak w przypadku poaciagu czy autobusu... ale wszyscy lub 99%

Nieeeee, jestem już po studiach;) Latanie to było marzenie mojego życia. I w końcu po ważnym etaoie w moim życiu się zdecydowałam na kurs szybowcowy. Teraz zastanawiam się nad wylataniem odpowiedniej liczby godzin na turystycznego. Z tym, że samolot to zupełnie inne koszty:( Ała. Mam 32 lata;)

falcon dlatego ze to znaczy jak wiesz z ang. sokół a ja latam na W-3 sokole :D to pieknie... moja dziewczyna konczy studia na wydziale lotnictwa... marzyl jej sie kiedys deblin... ale wzrok nie ten... w cywilu moze zrobic licencje ale w wojsku sa zupelnie inne wymagania... :) to fajnie ze sie realizujesz w tym temacie... koszty wiem... drogo nam teraz pozabierali licencje turystyczne.... kiedys bylo tak ze mielismy i wojskowe i te cywilne... i teraz jak pilot wojskowy chce zrobic taka cywilna to musi zaplacic 20 tys

Gość latajcie latajcie a
kiedys jebniecie o ziemie to gówno z was zostanie

Bo była słynna afera z egzaminami w ULC. Dlatego przez jakiś czas nawet wstrzymano egzaminy i tak sobię wiszę : robić czy nie. Pilot wojskowy to inny wymiar. Znam paru, właśnie z szybowców. Jak i cywilnych z LOT-u i nie tylko. Ja też nie mam wzroku na pilota wojskowego;) Na razie cieszę się jak dziecko, latając szybowcem. Jutro mam dogadany start:)

Że też z takim założeniem, jesteś w stanie wyjść z domu i wsiąść do auta, windy, przejść przez jezdnie. Ryzyko jest w każdej sferze naszego życia.