Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a ja wole czekolade

Ile na chrzest

Polecane posty

Sorki ze zakladam ten temat tutaj ale na dzieciecym matki mnie olaly ;) Bede niedlugo chrzestna i nie wiem ile sie daje teraz na chrzest. Chce kupic Biblie, album na zdjecie i wrzucic cos do koperty. Tylko ile?

Gość WEHTYthyjjjjjjjjjjjj
NIC DO KOPERTY NIE WRZUCAJ - WOGÓLE ZGADZAJĄC SIĘ NA BYCIE CHRZESTNĄ TO ROBISZ IM ŁASKĘ - ONI DUPĘ ZAWRACAJĄ - KUP PREZENT KASY ZERO

Gość panna D.
200zl. nie oszukujmy sie ,bo rodzice to 200zl i tak wydadza albo na ejdzenie albo na pampersy albo co najwzyej na ubranko dla dziecka.

my od chrzestnej dostaliśmy 250 złotych 4 lata temu, a wiem, że często kupuje się coś dzieciom, jakieś łańcuszki czy coś ale łańcuszek wyjdzie na pewno drożej niż 250 zł.

Myslalam o zlocie, ale to chrzest chlopca, wiec nie sadze, ze to zloto kiedys bedzie nosic. to juz wole dac chyba kase niz cos co bedzie lezec w szufladzie kolejne 20 lat.

jedno jest raczej pewne, jeśli dasz pieniądze to rodzice pewnie wydadzą na coś, może niekoniecznie związanego z dzieckiem, zastanów się czy zależy ci na tym, żeby dziecko coś z tego miało (co w tym wieku racej trudne) czy możesz odciążyć rodziców dając im kasę. Jeśli zdecydujesz się na kasę to myślę, że w zależności od tego kim jesteś dla dziecka pomiędzy 200 - 300 złotych jest wystarczająco.

a nie mozesz sie zapytac rodzicow co by woleli? czy np. pamiatke , czy kase itd? bo wiesz kazdy mysli inaczej itd. tak sie sklada ze juz niebawem ja tez bede chrzestna- znowu... tylko ze ja juz mam wytyczne bo rodzice dziecka od chrzestnych chca pamiatki a od reszty jak Bog da, ale licz 200-250zl jesli dajesz w koperte

mnie się też wydaje, że te 200 w zupełności wystarczy, ja jak zostałam chrzestną to mi mama dziecka oficjalnie powiedziała, że chciałaby jakieś kosmetyki dla dziecka więc kupiłam wszystko z nivei co było w sklepie po prostu :)

moim zdaniem mozna dac kase na cos konkretnie. np. teraz mamy mozliwosc szczepic dzieci na pneumokoki i rotawirusy, ale te szczepionki sa dosc drogie. (650zl i 3xpo 250zl) nie kazdego z rodzicow na nie stac. a gdyby tak chrzestni i inni goscie zlozyliby sie na takie szczepionki, mysle ze rodzice dziecka byliby bardziej zadowoleni niz ze zlotyvh lancuszkow i piatego albumu.