Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lili2011

praca licencjacka- uzależnienie od gier komputerowych

Polecane posty

Gość Lili2011

Poszukuje materiałów do pracy licencjackiej pt. "uzależnienie od gier komputerowych wśród młodzieży". Jeżeli są tu osoby, które poruszał dany temat w swoich pracach, czy to licencjackich czy magisterskich, bądź posiada jakieś materiały z tym związane i nie sprawiłoby im problemu nakierowanie mnie na publikacje opisujące dane zagadnienie to bardzo proszę o pomoc.

Gość Lili2011
musicie mi pomóc to badziewie napisać, bo już się nie mogę doczekać jak przyjadę na moją wieś i będę się patszyła z góry na sąsiadów bo mam licencjata a oni tylko zawodówe buahahaha, także pomóżcie mi to gie napisać, to tylko formalnostka

Gość Lili2011
ludziom na poziomie autora powyższego postu (podszywu) dziękujemy...

Gość pomocny z mazowsza
zobacz te pozycje. (Nie)bezpieczny komputer : od euforii do uzależnień / Anna Andrzejewska. - Warszawa : Wydawnictwo Akademii Pedagogiki Specjalnej, 2008. Cyberświat - możliwości i zagrożenia / red. naukowa Józef Bednarek, Anna Andrzejewska. - Warszawa : Wydawnictwo Akademickie " Żak", cop. 2009. Rodzice offline ? : jak nawiązać kontakt ze skomputeryzowanym dzieckiem? / Florian Huber, Christoph Neuschffer ; z jęz. niem. tł. Ryszard Turczyn. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2003. Uzależnienie od komputera i internetu u dzieci i młodzieży / Paulina Chocholska, Małgorzata Osipczuk. - Warszawa : Hachette Polska, 2009. Nowe uzależnienia / Cesare Guerreschi; wstęp Mario Marazziti; przeł. Anna Wieczorek-Niebielska. - Kraków : Wydaw. Salwator, 2006.

Gość pomocny z mazowsza
nie wiem gdzie mieszkasz, ale możesz też spróbować przejść się do psychologów pracujących z młodzieżą, ośrodków przeciwdziałania uzaleznieniom, a także przejrzeć pisma komputerowe - pewnie raz na jakiś czas artykuły na ten temat można znaleźć możesz też popytać wśród znajomych (lub dać ogłoszenie w necie, prasie) czy nie znają kogoś wyleczonego z tego nałogu bądź nadal tkwiącego w nim - może taka osoba zgodziła by się na rozmowę - miałbyś niezły "materiał badawczy" :) Jeszcze parę pozycji Uzależnienia komputerowe : diagnoza, rozpowszechnienie, terapia / Andrzej Augustynek. - Warszawa : Difin, cop. 2010. Uzależnienia od komputera i Internetu. Czy gry komputerowe to dobra forma spędzania wolnego czasu? / Anna Kujawa.// Wychowanie Na Co Dzień. - 2010, nr 10/11, dod. Wkładka Metodyczna nr 10/11, s. I-IV

Gość pomocny z mazowsza
dalej Gry i hazard : uzależnienia dzieci w okresie dorastania / Mark Griffiths ; przekł. Anna Sawicka-Chrapkowicz. Wyd. 1 w jęz. pol. Gdańsk : Gdańskie Wydaw. Psychologiczne, 2004.