Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Help Help Help!!!!!!!

Komputer! pomocy,ktoś sie zna?

Polecane posty

Włączyłam niedawno komputer(nie ten) i uruchamia się normalnie do ikony z napisem Winows XP... później niby sie ładuje czarny ekran i wyskakuje niebiesko okno,na 2 sekundy i nie da sie nic odczytać wywnioskowałam,że jest tam napisane,że jakis błąd i system wyłączy się... i sie resetuje i od nowa to samo. Nie mogę wejśc w awaryjny, nigdzie... co to mogło być,ktoś mi pomoze?Nawet nie wiem jak mam szukać tego problemu na google. POMOCY :(

upuuuuuuuuu:(

Gość alepiknik.
zobacz na www.odloty.pl

Gość też młoda
ja od ponad 3 miesięcy nie mogę zalogować się na naszą klasę, ale choojnia :o wyskakuje mi puste okno, z denerwującym zielonym tłem, na dole jakiś pasek od nk talk i co ja mam zrobić?

też młoda -> wyczyść dane przeglądarki Help Help Help!!!!!!! -> to prawdopodobnie uszkodzenie systemu można spróbować naprawić, jeśli masz płytę z systemem, chodź lepszym wyjściem była by reinstalacja tylko że stracisz wszystkie pliki jakie są na partycji systemowej.

Gość też młoda
nie pomogło :o nie mogę ani korzystać, ani usunąć konta. fantastycznie :/

levi - ale ja w ogoóle nie mogę uruchomić kompa nawet na awaryjnym , nie wiem co robić jestem zielona nie znam się.. mozesz mi powiedziec po kolei? :(

a! i wkładałam do napędu płytkę z systemem(z napisem windows XP,to chyba system nie?) no i w ogole niby odpala ale nic sie nie pojawia,nic sie nie dzieje.

kurcze ludzie :( ja nawet nie wiem jak mam sie za to wszystko zabrać a jak zadzwonie do firmy gdzie kupowałam kompa to,pomogą ? :D tzn telefonicznie?

Help Help Help!!!!!!! -> trzeba uruchomić biosa i zmienić kolejność botowania. zanieś kompa do serwisu. też młoda -> spróbuj użyć innej przeglądarki

Gość zrob formata z tego
co mi się wydaje to to jest "niebieski ekran śmierci":P

szczerze nie usmiecha mi się pedałować przez poł miasta z komputerem :( :P a sama nie mogę tego smiesznego biosa uruchgomić?Jezuu czemu ja jestem taka ciemna :O

Gość eweqwee
otwórz komputer i przedmuchaj, czasem kurz powoduje dziwne rzeczy. I może sprawdz temp. procesora w BIosie (PC Health)

Gość eweqwee
ZAraz po resecie wciskasz klawisz DELETE, nawet masz taką instruckję PRESS DELETE TO ENTER SETUP

Gość yo yo
przy wlaczaniu kompa spubuj przytrzymac klawisz f2

ja już go czyściłam,sprawdzałam kabelki wszystko ok ; ) dobra to wejde do tego biosu/a i co wtedy mam tam zrobić ?

Gość też młoda
mam mozillę, nie działa też ne explorerze, operze..

Gość eweqwee
Warto sprawdzic przy okazji temp. procesora. Jak wejdziesz do biosu będzie m.in. PC HElth- najezdzasz, wciskasz enter. i CPU temp. powinno byc ok. 50-70, jak jest pow. 80 albo 90 to procesor sie przegrzewa.

z tym nk to jest problem u nich techniczny nie u Ciebie,gówno z tego nk takie,ze szkoda gadać . noo halo i co w tym biosie mam zrobić?

Gość yo yo
ja tak miałam podobnie..wejdz do biosu i i zamknij go,,pozniej prubuj jeszcze raz uruchomic komp..mi pomogło

eweqwe dziękuję sprawdzę ale co jeszcze?bo musze tak skakać bo komputer mam w innym pokoju,nie wiem co robić...co jeszcze?cos zmienic w tym biosie?

ej wiecie co,ja nie wiem do kogo wy piszecie do tej od nk czy do mnie?

Gość kutos
niebieski ekran oznacza uszkodzenie podzespolu komputera

Gość eweqwee
Jeżeli procesor sie przegrzewa, to musisz isc do sklepu komputerowego i kupic specjalną pastę, jest tania. I go posmarowac tą pasta, w necie sa instrukcje. Ale nie wiem, co si siadło, czy cystem, czy procesor czy jakaś konkretna częś. Najlepiej jakbyś mogła od kogoś porzyczyc, np. inna kartę graficzną, zamienic i zobaczyc czy komp działa, i tez te inne części jak Cd Rom, nawet mysz i kalwiatura moga powodaowac problemy.

Gość buuuuuuuum
zrób format jeśli nic nie pomoże to będziesz musiała zanieść go do serwisu 🖐️

Właśnie - piszcie komu odpowiadacie > też młoda Odinstaluj Operę (panel sterowania -> dodaj/usuń programy -> opera) a potem zainstaluj od nowa - najlepiej najnowszą wersję pobraną z netu

Gość eweqwee
Mi tez sie zdaje, że nibieski ekran to coś poważniejszego niż windows.

ale ja weszłam już do tego biosu... czyli nie mam tam nic robić ? ale żeby zrobic formata to musze wejsc w system przecież nie?a ja nie mogę. kurde.