Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Młoda Mamaa

Ubytki na zębach u 8 miesięcznej dziewczynki

Polecane posty

Hej mamusie , powiedzcie mi czy wasze dzieci miały jakieś ubytki na ząbkach?? Mała ma dopiero 8 miesięcy , 6 zębów i ma biało żółte. Tak jak by ubytki szkliwa . Ale to nie są jakieś małe plamki tylko po prostu tak jak by miała bardzo zaniedbane zęby, próchnicę i wogóle... Byłyśmy przypadkiem dzisiaj u pediatry z zupełnie inną dolegliwością i jak lekarka ją zbadała i zobaczyła ząbki to kazała iść do stomatologa. Powiedziała że to jest dla niej dziwne . Słyszałam że do stomatologa chodzi się zazwyczaj kiedy dziecku wyjdą wszystkie ząbki a tu taka niespodzianka . Wcześniej widziałam te ubytki ale wszyscy mówili żeby poczekać aż wyjdą wszystkie ząbki. Mała zgrzyta zębami ( nie ma robaków ) i potrafi sobie czasami troskę ząbka ukruszyć. Czy ktoś się z tym spotkał? Jak sobie z tym poradziłyście i czy teraz ząbki waszych skarbów wyglądają "normalnie"??

Gość agness2944rr
a czym karmisz dziecko? moze je za duzo słodkiego...

Gość mloda mama nie ma czasu by
sama o tym myslec, bo musi sie nie "obnosic pokora":D

Agnes karmię piersią jeszcze , staram się jej nie dawać słodyczy jedyne co to chrupki albo biszkopty

Gość avejullllllllllsssssssssd
mloda mamaa po chuj sciskasz dziecku leb jakas gumka z kokardka??

a myjesz jej zęby??? szczególnie po jedzeniu i ZWŁASZCZA NA NOC???

mloda mamaa ty syfiaro jak mozesz nie byc zebow dziecku a potem placzesz, jak sciskasz jej glowe gumka z kokartka to "chce sobie dawac"?? masakra

a jak sciszkasz jej glowe gumka to chce sobie dawac, jak to powiedzialas?! co za brak higieny fuj

Gość ale z was
masz śliczną córeczkę, tym komentarzem z kokardą się nie przejmuj może u was to rodzinne takie zażółcenie zębów albo nalot, zawsze tak ma czy tylko jedzeniu? może czas na kolorową szczoteczkę do zębów i pastę, może mała się do tego przekona, ale musisz w niej wyrabiac taki nawyk, im starsza tym gorzej będzie ją tego nauczyć

ave coś tam - nie KOARTKĄ tylko KOKARDKĄ - weź się za naukę (słownik ortograficzny) a nie pisz smutów xD

ale z was= widze ze jestes nastepna pseudomatka ktora robi z dziecka lalke a zebow nawet nie umyje... hahaha po co ta gumka na glowie?! moze sobie pozakladajcie?!

mloda mamaa na nauke ortgrafii mam jeszcze czas;D a ty pomimo ze znasz ortografie to podstaw higieny zadnych;d ale najwazniejsze zrobic z dziecka kukłe;d

Gość gazikiem i woda przegotowana
chyba zartujesz :o Sa pasty do zebow dla dzieci od 0 do 4 lat plus szczoteczka silikonowa! Nie mowila ci o tym pediatra? Przeciez taka woda z gazikiem guzik da! Moj syn jest w wieku twojej corki, a zabki myjemy od pierwszego, ktory wyszedl mu jak mial 3,5 miesiaca!

ale z was - ta żółć to nie tylko po jedzeniu tylko cały czas. Nie da się tego zetrzeć , to wygląda tylko jak próchnica , ale to jest przebarwienie bardzo mocne. Wiesz ja nie mam nic takiego, jej ojciec też nie ... Nie chcę żeby miała brzydkie ząbki w tak młodym wieku, niby to pierwsze ale u roczniaka czy 2 latka dziwnie to wygląda..

Gość gazikiem i woda przegotowana
A tak poza tym to masz przesliczna corke i ta przepaska na glowce wyglada slodko :)

Gość truskawkowa kropka
dlaczego nie myjesz dziecku zębów?? sobie tez nie myjesz syfiaro???

sliczna to by byla tez bez tego ustrojstwa.. przeciez to cisnie... ludzie.. nie traktujcie dzieci jak lalek...

Gość nie myjesz dziecku zebow???
Dziewczyno jakie ty masz pojecie w ogole o dzieciach? Tak sie madrzysz czasami, a glupias jak nikt inny:O Tak to jest gowniary robia sobie laleczke do zabawy:O

Gość ale z was
avejullllllllllsssssssssd a ty wróżką jesteś że wiesz że dziecku zębów nie myję??? myję i to wyobraź sobie trzy razy dziennie, mamy trzy szczoteczki do wyboru do koloru i 3 rodzaje pasty aha, "kokartek" nie wiążę bo mam chłopca idź zadbaj o własnego dzieciaka i tak, autorka ma rację, weź się za słownik ortograficzny bo nawet słowo kokarda poprawnie nie potrafisz napisać

Gość slon trabalski
a powiedz mi czy twoja corcia nie dostawala zelaza doustnie? nie wiem w kroplach jakichs czy cos? nie bylas nigdy z mala w szpitalu?

nie myje,bo po co;p zalozy kokardke i dziecko sliczne, a do buzi przeciez nikt nie zagląda hahaha. sobie pewnie tez robi makijaz ale zebow nie myje;)

słoń trobialski -nie byłam z nią w szpitalu i żelaza nie dostawała , za to ja w ciąży brałam żelazo ale to nie powinno wpłynąć na nią przecież :) gazikiem i woda - no ide dzisiaj po szczoteczke Pediatra nie poinformował mnie, za to każdy powtarzał że na pastę jest za wcześnie.. Chociaż myślę że to nie od tego że pasty nie używała. Zęby się tak szybko nie zepsują od nie zastosowania pasty. Co może dać fluoryzacja??

ale z was, moze na siusiaku mu kokardki wiazesz skoro to chlopiec, i gumka sciskasz... po co zakladac dziecku coś takiego?!?! robcie ze soich bachorkow lalki z czarnymi zebami,bo do tego to zmierza hahahahaha. zapytaj jakiegokolwiek pediatre czy powinno sie sciskac czymkolwiek glowke dziecka... przeciez do 1,5 roku moze zarastac ciemie. ale lepiej dopierdolic kokrdke na czole i zebow nie umyc;d

Aha dodam że ona miała od razu takie ząbki, nie robiły jej się z biegiem czasu tylko już takie jej powychodziły, kwestia jednego, dwóch, paru dni

to mogą byc ubytki w szkliwie. Mój ma na dwójkach. Po prostu COŚ zadziałało gdy wytwarzało się szkliwo. Muszisz iśc do stomatologa bo wejdzie próchnica.