Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osztyyyyy

Pozycje - przodo i tyło zgiecie

Polecane posty

Gość osztyyyyy

Juz mam metlik w głowie co z tymi pozycjami przy przodo lub tyło zgieciu. Wiem jedynie, że pozycja misjonarska i od tyłu sa najlepsze tak w ogóle bo jest najgłebsza penetracja. Ale co potem? Leżeć na brzuchu czy z nogami w górze??? Czesto pisza, że przy tyło zgieciu nalezy lezeć na brzuchu, ale kurka wodna nie bardzo mi to pasuje bo tyło zgiecie to jakby pochylenie macicy w kierunku kregosłupa - czyli leząc wtedy na brzuchu to co wpadnie do macicy to sie wyleje......hmmmm :(

Przy przodozgieciu ( na je ok. 75% kobiet) szyjka macicy skierowana jest ku tylnemu sklepieniu pochwy. Zapłodnieniu sprzyja więc pozycja klasyczna bo nasienie tam właśnie bedzie się gromadzić. Natomiast przy tylozgięciu (ok. 25% kobiet) szyjka skierowana jest ku przedniemu sklepieniu stad lepsza jest pozycja od tyłu. Po finale dobrze jest jeszcze przez kilka minut pozostać w tych pozycjach.

Bywalec ma rację:) Moja siostra ma tyło zgięcie i lekarka kazała jej kochać się w pozycji od tyłu a później nie nogi w górę tylko właśnie na brzuchu leżeć. Przy przodozgięcie pozycja misjonarska i niekoniecznie nogi na ścianę wystarczy podłożyć poduszkę pod tyłek żeby biodra były wyżej. To są opinie mojej lekarki:)