Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba jestem debilem

zadanie-pułapka dla drugoklasisty

Polecane posty

Gość Cidzia z Wołomina
Ja bym wytłumaczyła tak :synu, kurwa, to zadanie ma 2 rozwiązania, kurwa,albo 5monet albo 9 kurwa

Cidzia z Wołomina Bimbalek nie mąc. To jest zadanie matematyczne i ma sprawdzic czy dziecko umie dodawac. Rownie dobrze moglo by byc napisane ze ma 3 monety po 7zl. Krysia ma 9 monet i tyle. Jezeli tak autora to zastanawia to niech wytlumaczy ze 1. Ma 9 bo 5 + 4 2. Ma 5 bo sa tylko monety 2zł Nic nie mącę, to jest zadanie z logiki - działu matematyki. Taka właśnie jest odpowiedź.

Gość Paululina
To jaka jest odpowiedź z monetami?

Gość znowu jaa
Ludzie, przestańcie mącić kobiecie w głowie... Monet jest 5. Zadania pułapki mają to do siebie, że sprawdzają nie tylko umiejętność liczenia, ale także czytania ze zrozumieniem i logicznego myślenia. Czego ,niestety, niektórym wypowiadającym się tu osobom czasem brakuje... Autorko, 5 monet!!! I nie dawaj się wkręcać.

Gość kilimandżaro
paululina - o to trzeba zapytać autora podręcznika bo my możemy tylko snuć domysły :D

Cidzia z Wołomina Bimbalek nie mąc. To jest zadanie matematyczne i ma sprawdzic czy dziecko umie dodawac. Rownie dobrze moglo by byc napisane ze ma 3 monety po 7zl. Krysia ma 9 monet i tyle. Jezeli tak autora to zastanawia to niech wytlumaczy ze 1. Ma 9 bo 5 + 4 2. Ma 5 bo sa tylko monety 2zł Rozumiem, że masz IQ poniżej 100. Wyraźnie autorka zaznaczyła "Zadanie pułapka". Rozumiesz istoto inteligentna inaczej znaczenie "Pułapka"?

Gość koktym
20:05 [zgłoś do usunięcia] oja4t ma 9 monet .Pytają sie nie o zlote tylko o MONETY odpowiedz dawno podana .

Gość Paululina
A nie ma odpowiedzi na końcu?:D

Gość kilimandżaro
heh myślałam, że wyrażenia "zadanie - pułapka" użył autor topiku tylko ale skoro według autora podręcznika to jest zadanie pułapka to odpowiedź jest już jasna:D

"Cidzia z Wołomina a to z wodą to wiadomo że ma -15 bo minus z plusem to minus tępe idiotki" Woda na lodzie nigdy nie zamarźnie w dodatniej temperaturze debilko. Brak danych, jaka jest temperatura otoczenia.

Gość kilimandżaro
chociaż może nie. Może autor myślał, że dzieciak policzy ilość złotych a tu pułapka - bo liczymy tylko monety. Albo myślał że dzieciak policzy wszystkie monety - a tu pułapka - bo nie ma monet 3 złotowych. :D fajne zadanie, warto byłoby zapytać autora co miał na myśli:D

Gość Paululina
A ja i tak wiem, że ma 14. :P

Jeszcze się okaże, że dziecko nie ma żadnej monety, bo Donek wszystko zabrał i to jest ta pułapka :D

Gość kilimandżaro
tak razem z ruskimi ograbili Krychę :D

Paululina A ja i tak wiem, że ma 14. A skąd ci wychodzi takie wyliczenie? Zakładając, że monety 3 zł są złożone z monet 2 zł i 1 zł, to jest ich 8 + 5 monet 2 zł daje razem 13, a nie 14. Gratulacje imbecylko!

Gość kilimandżaro
takie liczenie jest bez sensu bo autor wyraźnie napisał, że krysia ma 4 monety 3złotowe. 4. więc albo dziecko miało wskazać że nie ma monet 3zł albo policzyć tylko monety a nie kwotę w złotych

Gość (nie)normalna
bimbałek nieistotna jest temperatura otoczenia bo nie o to w zadaniu chodzi. z kranu nie może lecieć woda -15.

Gość kilimandżaro
bimbałek się zapędził wyzywając wszystkich od debilów

(nie)normalna bimbałek nieistotna jest temperatura otoczenia bo nie o to w zadaniu chodzi. z kranu nie może lecieć woda -15. W zasadzie masz rację. Choć gdyby była z solą, to mogłaby mieć nawet do -25 st. c. Ale pewnie odpowiedź jest taka jak podajesz.

Chmmm, a co do lodu, to kilka razy spotkałem się z wodą wymieszaną z lodem lecącą z kranu, choć na pewno mieszanka nie miała - 15 st.

kilimandżaro takie liczenie jest bez sensu bo autor wyraźnie napisał, że krysia ma 4 monety 3złotowe. 4. więc albo dziecko miało wskazać że nie ma monet 3zł albo policzyć tylko monety a nie kwotę w złotych Wiem, że to nie ma sensu, ale skoro Paulina liczyła wszystkie monety, to mogła je chociaż prawidłowo dodać.

Gość lololololokolo
"a to z wodą to wiadomo że ma -15 bo minus z plusem to minus tępe idiotki" no nastepna ynteligentna jakim cudem 15+(-15)=0?

Gość lololololokolo
*sprostowanie; jakim cudem 15+(-15)=-15?

Gość kilimandżaro
lololololoko nie o to chodziło żeby dodawać te dwie wartości:)

Gość temat mnie wkręcił
dokładnie to jest dziecko z 2 klasy!!! Nie badanie na test inteligencji!! czy nie wiadomo co?! 2 klasa podstawówki!! Kto te zadania pisze tym dzieciakom? Stres i jeszcze takie gówna!! Dzieci 2 klasy podstawówki!! Zadnie (tylko moje dziecko znało odpowiedź, bo akurat miało styczność z tą dziedziną) cała klasa dała plamę, mnie żal tej klasy, bo ja w tamtym okresie też dałbym plamę. 2 pianistów gra w duecie po 6 minut? Ile grają!! Odpowiedź oczywista dla nas ale czy dla drugoklasisty też!! Tak przeczuliłem już dziecko, że ma szukać haka, że nawet proste zadanie wydaje mu się za łatwe i szuka dziury w całym!!

Gość lololololokolo
jezeli ktos pisze ze minus z plusem to minus, to chodzi o dodawanie

Gość (nie)normalna
temat mnie wkręcił mnie też weszło w krew szukanie haczyków.

Gość znowu jaa
do temat mnie wkręcił: tylko się nie zdziw, jak za chwile zaczną spływać "genialne inaczej" odpowiedzi i komentarza do twojego zadania...;)

Gość Garanil
Ale kretyni - ludzie tu jest haczyk ! z pozoru proste 5 * 2 + 4 * 3 , ale to zbyt proste , gdyż trzeba uwzględnić możliwość istnienia monet 3 złotowych w świecie równoległym do naszego i rzeczywistościach równoległych , oraz wzór E = mc kwadrat , a więc : 5 * 2 + 78 - 49 + 4 * 3 * 5 + sin 90 = 10 + 78 - 49 + 60 + 1 = 100 trzeba jeszcze wyciagnąć pierwiastek kwadratowy 100 pod pierwiastek = 10 K4rycha ma 10 monet.