Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reeehaaabbababababbaa

Dlaczego wszyscy lekarze mają brzydkie pismo?

Polecane posty

Bumbumshoko ale probujesz uciec od tematu, ktory sama zarzuciłaś :) Musiałam Ci wyjasnic co to recepta, bo sie uczepiłaś, iz recept po łacinie sie nie wypisuje, temu zeszłam na chwile z tematu. :) A Ty wciaz nie wierzysz... ale z ciebie niedowiarek :)

o co wy sie spieracie w ogole? Lekarz nie wypisuje recepty wam jako karteczki do poczytania tylko informacje dla farmaceuty. Nie musi pisac ladnie by sie wam przypodobac:O Druga sprawa chyba lekarz informuje cie jaki masz brac lek wiec po cholere ci czytanie go na recepcie? To juz problem farmaceuty, a nie twoj.

Jakbyś uważniej czytała to byś wiedziała, że nie czepiam się o to, że wypisuje się po łacinie recepty!

Pogódź się z tym lepiej, iż racji to Ty nie masz, bo inaczej nie zaśniesz :( Skopiuj mi proszę moment, w którym Cie obrażałam. SKoro obrażałam, a Ty to robisz, bo i ja to robiłam, to sama widzisz jaka jesteś. Robisz to co inni, a to świadczy o Tobie. Szkoda i zal mi takich ludzi, bo mawia sie o nich, głupszy od głupszego... miło Ci teraz w prawde spojrzeć?

Bumbumshoko Pierwsze słyszę, że lekarz pisze recepty po łacinie Raz tylko mi się to zdarzyło, ale u dermatologa, która przepisała lek ręcznie robiony w aptece, sama bez problemu rozszyfrowałam składniki, ale inni lekarze takich recept nie wystawiają, sama nazwa leku i koniec. http://bumbumshoko.powiedz.to/ Lunatycy otaczają mnie I POPATRZ JAK TY MAŁO O SOBIE WIESZ... NAWET NIE WIESZ CO PISZESZ. POPATRZ WYŻEJ :)

No i będziesz płakać, że cię obraziłam? Odbiegasz od tematu i nawet nie wiesz czego ode mnie chcesz i co pisałam ja, a ktoś inny.

To co pisałam o tym całym uczonym, to przyznam, iż było w tym troche złośliwości... ale reszta to chyba nie jest taka zła hmmm? :)

przypominam, ze nazwa leku tez pochodzi z laciny wiec ktos tu sobie zaprzecza, ze lekarze nie uzywaja nazw lacinskich:P Kolejna sprawa wielu lekarzy pisze nazwe leku na recepcie a pod spodem w nawiasie pisze po lacinie pelna nazwe.

wysłałąm Ci to, co napisałaś jednym slowem upierdzieliłaś sie tego, ze recepta bywa i po łacinie i nie zmienisz juz tego. Idz legnij sobie pod pierdynke, bo pozna juz pora...

I czy napisałam, że nie wystawiają? Poprostu ja się z tym nie spotkałam poza jednym przypadkiem, ale nigdzie nie napisałam, że nie wystawiają recept po łacinie :o

Może niejasno się wyraziłam w tamtym poście, ale chodziło mi tylko o moje doświadczenie z wystawianiem recept, i często nazwy leków to nie sama nazwa łacińska, a łączona.

EwelinaEwa Dokładnie... szkoda, że koleżanka potrafi tylko krytykować i udawać bynajmniej, że nie widzi, iż jej text został skopiowany przeze mnie na dowód choćby tego, że była i nadal jest !!! przeciwna temu, iz recepty wypisują tylko po polsku :) no dobra... dajmy jej satysfakcje w posiadania racji, niech sie dziecko cieszy :) wazne ze ja wiem jak jest i nie tylko ja.

"Może niejasno się wyraziłam w tamtym poście" Nareeeeeeeszcie... szybko się Panienka uczy o co danej osobie chodzi. I po co tyle krzyku było potrzebne? a teraz możemy isc juz spac. DObrej nocy wszystkim na kafeee !!!

lekarze w polsce (za granica nie mam pojecia) wystawiaja czesto recepty tylko na sama nazwe lekow, bo w aptekach pracuja tez tech. farmacji, a oni jak sie domyslam wszystkich nazw lacinskich nie znaja. Stad recepty z sama nazwa leku. Sama bylam swiadkiem jak recepte na nazwy lacinski technik nie tyle nie odczytal co nie zrozumial i prosil do pomocy kierownika czyli mgr

Bumbumshoko "Pierwsze słyszę, że lekarz pisze recepty po łacinie Raz tylko mi się to zdarzyło, ale u dermatologa," Dermatolog nie kucharz,,, tez jest lekarzem. Napisalas najpierw, że pierwsze slyszysz - jak bys nie wiedziala w ogole o czym i co piszesz, a zaraz pod spodem " raz tylko", wiec jednak nie powinno byc tego "pierwsze słysze". Błagam, zanim zaczniesz komus cos pisac, przeczytaj sswego poscika kilka razy, zanim klikniesz ENTER.

Nie masz już się czego czepić? Dermatolog to lekarz, ale każdy lekarz to kompletnie inna działka, więc jeden drugiemu nie równy, każda specjalizacja charakteryzuje się czymś innym, dermatolodzy najczęściej wystawiają długie recepty często na leki robione w aptece, więc i nazwy łacińskie niezbędne, u innych lekarzy nie spotkałam nazw łacińskich.

Dobra, daj już spokój. W poście sama sobie zaprzeczyłaś. Napisałaś, że pierwsze słyszysz o łacinie od lekarza, a potem nagle z dermatologiem wylatujesz, jak by nie był lekarzem. Lekarzem jest dermatolog, weterynarz, stomatolog, pediatra itd Lekarz to lekarz, nieistotne jakies specjalizacji. Lekarz to lekarz i już. Wstyd Ci sie przyznac do błędu myslenia? nic nie szkodzi, zdarza się. Tylko nie rozumiem po co najeżdżasz na mnie i dopytujesz sie o moja specjalizacje. Nie musze Tobie odpowiadać jaka, bo lekarz to lekarz i nic tego faktu nie zmieni. Szkoda, ze tak sie rozmowa zakonczyła, bo nie wygladasz mi na złą osobe, a ja tez o wielu rzeczach nie wiem, ale jak nie wiem, to sie upewniam w necie, ksiazkach lub sie nie odzywam i nie zaprzeczam prawdzie. Nie lubie takich ludzi, choc rozumiem fakt, iz kazdy jest inny i to jest piekne, bo bez takich ludzi jak Ty ja i inne jeszcze "wariatki" świat był by nudny i monotonny. Serio zmykam juz, milo było.

Gość coya
słuchajcie, ja jestem na profilu biolchem w liceum, i tez pisze jak lekarz, notatki z biologii mamy tak jak na studiach, wszystko piszemy do zeszytu, mamy bardzo wymagającą nauczycielkę więc to kwestia przyzwyczajenia. i wcale się nie dziwie lekarzom, że tak piszą ; )

Gość gościnnieDZISwystąpięTU
jestem lekarką i piszę pięknie, wszyscy zawsze pozyczali ode mnie notatki, po prostu mam ładne idealne pismo, zarówno gdy piszę szybko jak i wolno. Po prostu trzeba się nauczyć ładnie i czytelnie pisać, podstawówka, gimnazjum, liceum - jest czas opanować pismo do perfekcji. Powiem wam, osoby które brzydko piszą to są po prostu ohydne lenie i tyle, nie wierze by nie mogli się nauczyć pisać, nie władają nad swoją kończyną, mają zaburzenia przewodnictwa nerwowego, niedowład reki czy przykurcze? NIE!!! są leniwi. Pozdrawiam.

Gość gość
Mój tata jest lekarzem jak ty byś zobaczyła w jakim on tempie pisał na studiach to byś padła a ktoś tam poprzednie się śmiał z lekarzy to jest pedałem

Gość gość
mój tata jest lekarzem i gdybyś zobaczyła w jakim on tempie musiał pisać na stiudniach to byś sie zdziwiła i nie nadążyła kto sie śmieje z lekarzy albo z nich żartuje jest PEDAŁEM

Gość gość
co ma do tego bycie pedałem DEBILU?