Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmkkmm

tzw. kury domowe - jak wygląda wasz dzień?

Polecane posty

Gość mmkkmm

???

Gość mmkkmm
czy może mi któraś opisać? bardzo proszę. Absolutnie nie chodzi mi o wyśmianie was itp. Po prostu stoję przed trudnym wyborem dot. mojej przyszłości i chciałabym wiedzieć jak to u was wygląda

Gość alalaaa
Wstaję rano,jemy sniadanko z dziećmi,sprawdzam mejle - mam sklep internetowy . Sprzątam,nastawiam pranie, idę na pocztę wysłać przesyłki,robię małe zakupy, gotuję obiad,sprawdzam mejle ,idę z psem,wracaja dzieciaki,jemy obiad, sprawdzam mejle,idziemy na spacer,odrabiamy lekcje, treningi,próby,baseny,,,,,bla bla bla i tak w kółko,aż do wyrzygania:(

Gość alalaaa
Jeśli chodzi o Twoją przyszłość, to radzę znaleźć sobie normalną pracę i nie słuchać mężusia ,jak to będzie cudownie, Ty w domku z dzieciaczkami....bla bla...Mój znalazł sobie kochankę :(((

Gość aldia
mi jako kurze domowej jest super , żeby tylko kasy było ciut więcej ale jeżdzę od czasu do czasu na 3 miesiace za granicę , dorabiam tyle co sklepowa za cały rok :) a mój dzień jest tak zwyczajny, że aż nie warty opisania , ale jestem szczęśliwa bo ja nie potrzebuje wiele do szczęcia :)wcale nie tęsknie za wyścigiem szczurów życie mam jedno

Gość aleoamale
Zawsze trzeba mieć swój fach, być niezależną, przecież nie ma się pewności, że będziesz z mężem do końca życia. Nie masz zawodu? Lądujesz pod mostem, albo zostajesz ze skurwielem...

Gość kuraaaaaaaaaa
Wstaję o 5-6 rano (sama się tak wcześnie budzę), leżę do 8-9, wstaję, jem śniadanie, robię mężowi kanapki do pracy (On nie je sniadania w domu bo wiecznie sie spieszy), gotuję obiad, sprzątam i od 14.00 mam cały dzień dla siebie więc robię albo coś dla siebie albo coś bardziej pożytecznego :p Zajęłam się właśnie ogródkiem i posiałam własne warzywa :) tak żeby zabić czas.

Gość kuraaaaaaaaaa
Wstaję o 5-6 rano (sama się tak wcześnie budzę), leżę do 8-9, wstaję, jem śniadanie, robię mężowi kanapki do pracy (On nie je sniadania w domu bo wiecznie sie spieszy), gotuję obiad, sprzątam i od 14.00 mam cały dzień dla siebie więc robię albo coś dla siebie albo coś bardziej pożytecznego :p Zajęłam się właśnie ogródkiem i posiałam własne warzywa :) tak żeby zabić czas.

Gość alalaaa
Facet to tylko facet.Zasadniczo zaczyna mieć wszystko w dupie,jak na horyzoncie zjawi się świeże mięsko :)

Gość alalaaa
Facet to tylko facet.Zasadniczo zaczyna mieć wszystko w dupie,jak na horyzoncie zjawi się świeże mięsko :)

Gość alalaaa

Gość alalaaa
Facet to tylko facet.Zasadniczo zaczyna mieć wszystko w dupie,jak na horyzoncie zjawi się świeże mięsko :) Musisz mieć swoją kasę i swoją pasję.

Gość kuraaaaaaaaaa

Gość alalaaa
Facet to tylko facet.Zasadniczo zaczyna mieć wszystko w dupie,jak na horyzoncie zjawi się świeże mięsko :) Musisz mieć swoją kasę i swoją pasję.

ja bym tak nie potrafila - dzieci obiadki, dzieci obiadki :P dlatego tez nie mam dzieci. nie wiem tez jak tzw kury domowe moga spedzac caly dzien na pracach domowych - ja gotuje obiad po przyjsciu z pracy, nastawiam pranie, dom sprzatam z mezem w sobote - srednio 2 godziny nam to zajmuje. a reszta to czas wolny :-) jako kura domowa umarlabym z nudow. nie wiem co robilabym przez caly dzien

Gość dafeeffew
ALALALA DUŻO można zarobic mając sklep internetowy? opłaca się ?

Gość varen komma
Budzę męża do pracy, uprawiamy poranny seksik, jemy, myjemy etc, mąż wychodzi do pracy, ja zostaję w domu, czytam dużo relaksuję się, gotuję obiad, popijam herbatkę na tarasie, wraca mąż, jemy obiad, rozmawiamy, wieczorem znów seks i tak w kółko.

Gość do aldia
ale wlasnie zycie masz jedno i dobrze jest Ci samej w domu. mnie najbardziej przeraza poczucie wyobcowania i brak kontaktow z ludzmi. a poza tym mam kompleks jak np idziemy z mezem gdzies na impreze firmowa to czuje sie jak ktos gorszy...

Gość alalaaa
coś mi kurcze przycięło się. Jasne ,że można zarobić,tylko sporo zabawy z tym i nie na wszystkim się znam,ale od czego są gugle:)

Gość dafeeffew
A MUSI SIE PŁACIC ZUS OD SKLEPU INTERNETOWEGO?

Gość alalaaa
tak,mam działalność gospodarczą i miesiąc w miesiąc płacę tym hienom:(

Gość do aldia
a ile zarabiaja wasi mezowie ze mozecie sobie pozowolic na isedzenie w domu?

Gość sar-a
Niesamowita monotonia, straszna samotność. Totalny brak znajomych , gdybym dzis umarła nie miał by kto przyjść na pogrzeb. Jest strasznie. Codziennie wstaje i z dużym wysiłkiem próbuje znaleść powód do życia. Jak wygląda mój dzień????? eh. :(

Gość alalaaa
Na szczęście mam dzieci i mam dla kogo żyć,a i garstka znajomych się znajdzie. Kiedyś to ja ich odrzuciłam , bo się zachłysnęłam życiem rodzinnym.Mąż mnie sprowadził skutecznie na ziemię. .....Trzeba się zająć sobą, po prostu trzeba. Byłam na kursie biznesu, photoshopa,ale wiem ,ze na początku dużo mnie to kosztowało,żeby w ogóle sie ruszyć.

Gość aldia
mój zarabia bardzo mało jakieś 2800 dlatego robię wyskoki na saksy :) opiekuje sie babcią , jest to też jakby swojego rodzaju misja , że moje życie nie jest tak do końca jałowe :) to mnie podbudowuje samotna się nie czuję , mam brygadę czarownic jak nazywamy nasze kółko koleżeńskie , robimy zlociki mam też liczne rodzeństwo , bardzo się lubimy ,odwiedzamy się także nie nudzi mi się :)

Gość anooo
Kura a kura to jest duża różnica, tak samo jak praca a praca...są kobietki które nie pracując zamknięte są w domu na 4 spusty, ciągły kierat ogłupiających czynności...a są i takie które prowadzą ciekawe życie, bo życie nie kończy się tylko na pracy...

filus--- jak nie masz dzieci to i nie ma się obowiazków w domu proste:)

wstaje w zaleznosci o ktorej wstaje dziecko ,przebieram je ,czesze.Zaścielam łóżka, ide do wc ... .Robie śniadanie ,mąż już w pracy.Po śniadaniu robie kakao sobie i corce ;) potem zmywam naczynia.dzisiaj jest piątek więc czekam mnie 3 godzinne sprzatanie mieszkania ,corka mi pomaga;).A jak nie sprzątam to bawie się z córka ,albo siedze na necie jak się sama bawi.Kolo poludnia wychodzimy na spacer jak jest pogoda a jak nie siedzimy w domu .Obiadu nie gotuje bo nie umiem i nie lubie ,jak jest mieso w sosie to jedynie skrobie ziemniaki(gotuje tesciowa w swoim mieszkaniu) wiec obiady mnie kompletnie nie interesuą a tesciowa gotuje wyśmienicie.ok 13-14 wraca mąż jemy obiadek ,rozmawiamy ,bawimy sie z mala .Czesto jak chce wyjsc po obiedzie na miasto ,moj zostaje z dzieckiem i wracam po 2-3 godzinach ,albo jedziemy gdzies do rodziny .Pod wieczor moj maz jedzie do firmy na 2 godziny wiec ja kapie mala a on jak wraca robi nam wszystkim kolacje:) .Sobote zawsze przychodzi moja mama (jak nie mam zjazdu na studiach) a jak mam zjazd z mala zostaje maz .Mama w sobote zajmuje sie mala i poprasuje mi ubrania ,nie musi sprzatac bo dzien wczesniej zawsze wysprzatam..no i w sobote jezdzimy sobie do galerii na zakupy ,kino,bar wiec wracam wieczorkiem;)

zapomnialam dodac ze nie robie zakupow ,tylko maz jak wraca z pracy jezdzie po obiad do mamy i do marketu zebym nie musiala dźwigać ,chyba ze jestem na spacerze z mala i czegos nam brakuje to kupie w osiedlowym sklepiku

Gość kuraaaaaaaaaa
Ja też zakupów nie robię bo mieszkamy w domku za miastem a w mieście mąż ma większy wybór :) Z tym, że na większe zakupy jezdzimy razem co tydzień :)