Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkastudentki

Do studentek poza domem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość matkastudentki

Witam:) Napiszcie mi, ile pieniążków macie na tydzień?? Od rodziców oczywiście. I jeżeli bierzecie jedzenie z domu. Bez szaleństw.

Gość bv fucivhbre
na tydzień, tzn. na 5 dni, bo na weekend zjeżdżam, razem z dojazdem, 10 zł w dwie str., mam 60 zł. Na dzień mam 10 zł. Szału nie ma, ale da się przeżyć. Jedzenia nie dostaję.

Gość bojąca się bólu
z domu mam 350 zł i tyle samo stypendium. czyli razem 700 zł na miesiąć, z tego opłacam stancję, abonament za telefon i Internet i zostaje mi około 370 zł na przezycie miesiąca(w tym na ksero, podstawowe kosmetyki, na ubrania niestety juz nie starcza, chyba ze sobie dorobie)

Gość matkastudentki
W niedzielę zabrała z domu jedzenie, we wtorek przesłałąm jej 50zł. i dziś pisze,że już nie ma. Niby bez imprez....ale pali...

Gość od rodzicow nie dostaje nic
od faceta miesiecznie mam 2000zl na swoje wydatki. Za mieszkanie place sama ze stypendium

Gość jak wy żyjecie?
Mi rodzice opłacają mieszkanie, rachunki, paliwo, ciuchy itp. Do tego 500 zł miesięcznie od nich + 300 od babci na drobne wydatki .

Mi rodzice rowniez oplaca mieszkanie, paliwo, rachunki. dostaje 700zl miesiecznie - musze kupowac sobie ubrania, ksiazki, jedzenie. Plus dziadkowie dorzucaja 200zl :)

A czym jest 50zl kiedy paczka papierosow kosztuje 8? Naprawde, za 50zl w zasadzie NICZEGO pozytecznego nie mozna kupic.

Gość bojąca się bólu
zyjemy tak, na ile nas stac. nie kazdy urodzil sie w bogatej rodzinie.

Gość bojąca się bólu
za 50 zł jak musisz to i 2 tygodnie da sie przezyc wiec nie pierdol...

na fajki strasznie dużo kasy idzie, więc nie ma co się dziwić że jej brakło. Ja dostaje miesięcznie od rodzicieli 700 zł + mieszkanie i ewentualne opłaty za światło robią oni. Spokojnie wystarcza, bez zbędnych szaleństw, ale też nie muszę sobie czegoś specjalnie odmawiać

Gość olanka87!!!!!
Ja od rodziców dostaję miesięcznie 1500 złotych( miasto: Łódź- bo to też się liczy)- z czego 400 płacę za mieszkanie. 1100 na mnie. Miesięcznie na jedzenie wydaję około 600 złotych, ale często jadam na mieście. Reszta to imprezy i ew. ksero i ciuchy jakieś. Na specjalne wydatki dostaję dodatki od rodziców. Już nie palę, ale jak paliłam to 150 złotych kosztowały mnie same fajki- dramat. I papierochy teraz kosztują nawet 11 złotych za paczkę, wiec Twoja córa rzeczywiście klepie biedę, bo pewnie wszystko przepala;/ Ja 50 złotych potrafię w godzinę wydać;/

Gość olanka87!!!!!
A swoją drogą jedzenie też czasem zdarza mi się zabrać z domu, bo rodzice mi wtykają całą wałówę, jak już się pojawię- więc wtedy więcej mam dla siebie i chowam do skarbonki;]

Gość boanna
nosz co za trutnie... NA FAJKI ZARABIA SIĘ SAMEMU A NIE ZERUJE NA RODZICACH CZY DZIADKACH! Za 50 zl na tydzień jestem w stanie wykarmić trzyosobowa rodzinę - sniadanie, obiad, kolacja!

Hmm.. nigdy nie musialam przezyc dwoch tygodni za 50zl i powiem Ci ze chyba bym nie przezyla :) Wiec nie pie**ole.

Gość boanna
Naprawde, za 50zl w zasadzie NICZEGO pozytecznego nie mozna kupic. :D Bo zywnośc jest KOMPLETNIE NIE POZYTECZNA :D

Gość olanka87!!!!!
ja wiem tylko tyle, że jak miałam jakiś krach w portfelu i 50 złotych to starczało mi góra na 2 dni( jak paliłam) a później telefon do mamy;/ Każdy ma inne potrzeby. Ja nie umiem jeść pasztetu z chlebem i najtanszego makaronu. Ale moje kolezanki tak robią i jakoś żyją:) Każdy jest inny. Ale z tą 3osobą rodziną na tydzień to przegięcie. Chyba ze śmietnika wybierałabyś resztki jakbyś chciała zapewnić 3 posiłki przez tydzień za taką kasę;/ Ja fajki rzuciłam zw na zdrowie, a nie na finanse;) Ale tak czy siak kasy dzięki temu więcej w portfelu.

Gość matkastudentki
Nie, no bez przesady, nikt nie wyżywi 3 osobowej rodziny za 50zł. nawet Biedronka:D Ale powaznie..nie mam za dużo pieniędzy, więc na więcej mnie nie stać. I uważam, po Waszych postach,ze moje dziecko jest rozrzutne.

Gość jak wy żyjecie?
Zapomniałam dodac, że moi rodzice mieszkają w tym samym mieście, co ja (ale mieszkam osobno, z chłopakiem). Na zakupy żywieniowe jeździmy co tydzień razem i to oni płacą. Także to 800 zł miesięcznie to - tak jak napisałam - zachcianki. Też nie przeżyłabym za 50 zł, nawet tygodniowo. Chyba musiałabym zacząc chodzic do biedronki :-D

Gość olanka87!!!!!
Od czasu Twojego przelewu minęły 3 dni- same fajki pewnie kosztowały ją 30 złotych;) tak, Twoje dziecko nie umie gospodarować pieniędzmi, które jesteś w stanie jej dać. Musisz z nią pogadać o rzuceniu papierosów. Chyba lepiej kupić jedzenie i pójść czasem do kina niż wszystko co możesz jej ofiarować przepalić;/

Gość olanka87!!!!!
Nawet w Biedronce jedne zakupy to u mnie wlasnie 50 złotych:d Ale zawsze mam zapasy żywieniowe w domu i każdego jestem w stanie ugościć;P A mój problem tkwi w tym, że kupuję tylko dietetyczne, zdrowe produkty- dużo warzyw i owoców, a one jak powszechnie wiadomo są obecnie mega drogie:]

Gość boanna
Ale z tą 3osobą rodziną na tydzień to przegięcie. Chyba ze śmietnika wybierałabyś resztki jakbyś chciała zapewnić 3 posiłki przez tydzień za taką kasę;/ I TU WŁAŚNIE WIDAĆ JAK ROZPUSZCZONA JEST DZISIEJSZA MŁODZIEŻ.. nie moja panno. kilogram ryżu kosztuje 3 zł, i wiele potraw mozna z niego przyrządzić. Paczka ziemniaków jest jeszcze tansza, patrz jak wyżej. Kupisz 3 litry mleka i 1 mały jogurt - z tego zrobisz 3 litry jogurtu. Jak dodasz mrożone truskawki czy wisnie - bedzie owocowy. Blacha ciasta drożdżowego - max 6 zł kosztuje NAJŁATWIEJ ŁAPĘ WYCIĄGAĆ DO STARYCH :P

Gość olanka87!!!!!
No dobra. Może masz rację;) Ale ani ja ani moja rodzina nie jada takich rzeczy. Może gdyby sytuacja finansowa była zła to wiadomo- jadłoby się coś takiego i dałoby radę...I może jestem rozpuszczona, ale ja po prostu nie oszczędzam na jedzeniu. Jedzenie zdrowie= jedzenie drogie. Bo gdzie w Twojej opcji jest miejsce dla warzyw i owoców? Taki plan zapychania się ryżem i ziemniakami to chyba tylko na tydzień kryzysu;)

Gość boanna
ja nie mówię, że tak żywię, tylko że jestem w stanie.. a to roznica. Poza tym o wiele zdrowsze niz sałata, pomidor czy rzodkiewka w marcu jest.. mrozonka. Truskawki, wisnie, chińszczyzna, mrozony brokuł - wszystko w carrefourze na kilogramy kosztuje około 5-7 zł/kg

Gość jestem w trudnej sytuacji
ja mam 2 tysiace od rodziców z czego : - 850 zl idzie na studia - 1000 zł na wynajem więc zostaje mi na życie raptem 150 zł :o :o no więc miałam na początku pracę ale brak czasu i teraz mam sponsora! daje mi 1000 zł a seks 2-4 w weekedny . naprawdę polecam

Gość kabranocka88
Ja dostaje 100zł a czasami i to nie wystarczy - dobrze ze mam stypendium jeszcze na swoje wydatki.