Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idiotka zemnie211

Nie umiem się wysłowić :( ma ktos podobny problem ?

Polecane posty

Gość idiotka zemnie211

Nie umiem skleic ladnego zdania , czasami gadam jak naćpana, slowa mi sie mylą , jedna pani zapytala sie mnie czy jestem polką i ze dobrze mowie po polsku masakra. Czuje sie glupia :( Co moze byc przyczyną ?

Gość rozmawiaj sama do siebie
moze to ci pomoze:)

Gość ???? ???
czasami gadam jak naćpana, slowa mi sie mylą czy masz skłonności do nadpobudliwości?? - idz do psychoterapeuty, psychologa tutaj nik Ci nie pomoże

Gość idiotka zemnie211
raczej zbyt szybko mowie , powiem zanim pomysle :O

Gość czytaj duzo ksiazek,
to ci pomoze. Wityzta u psychologa tez moze byc potzrebna.

Gość tylko praktyczne ćwiczenia
W jaki sposób może pomóc wizyta u psychologa? Nauczy ją mówić? Tu może pomóc praktyka, ćwiczenia i spokój ( brak nerwów).

Gość ja też tak mam, szczególnie
jak się zestresuję.

Gość gfsdhjfddfdf
czytaj dużo książek, rozwiąże problem:D na pewno

Gość czepiacie sie
tez tak mam, gadam jakies slowa, nawet nie wiem skad sie biora, pozniej sie orientuje, ze znow nie powiedzialam tego slowa, o ktore mi chodzilo:O

Gość hmmmmmmmmmm...........
W jaki sposób może pomóc wizyta u psychologa? Nauczy ją mówić? psycholog czy psychiatra stwierdzi czy ma jakieś zaburzenia - proste Jej zachowanie może być efektem stesów, jakiś zaburzeń psychonerwicowych oczywiście każdemu może się zdarzyć, że coś tam powie na szybko bezsensu, bez zastanowienia natomiast jak występuje to nagminne, jezeli nie kontroluje tego co mówi, chce powiedziec co innego a mówi co innego to może byc to co wyżej napisałem Lekarz może Jej przypisać środki uspokajające czy zmniejszające nadpobudlwość przy okazji mam taką koleżanke, i rozmawiająć z Nią można dojść do wniosku że Ona nie kontroluje tego co mówi, istny słowotok wydobywa się z Niej przy rozmowie ;P przy okazji ogromna gestykulacja i mówienie całym ciałem ;) a jednak wszystko kontroluje to co chce przekazać, powiedzieć - jest to bardzo bardzo inteligentną osoba jest poprostu bardzo emocjonalna i Jej ciało oddaje te emocje

Gość branja 171
oh ja mam taki problem. niby umiem dobierać słowa, piszę książki i inne opowiadania, ale jak mam coś komuś opowiedzieć słownie- nie umiem -.-

Gość taaaaaaaaaaaaaaaa
nie martw sie :) to sie jeszcze pogłebi :)

Gość hghghghghghjg
ja też mam problem ale jestem niesłysząca od urodzenia i mam 25lata:(

Gość hghghghghghjg
jakoś żyje i znajomi nie śmieją ze mnie

Gość Fryzka
"Lekarz może Jej przypisać środki uspokajające czy zmniejszające nadpobudlwość" Ta i zrobić z niej ćpunkę. Genialnie! Kochana autorko tematu, nie denerwuj się, ćwicz w domu sklejanie zdań, mów przed lustrem, staraj się mówic wolno, nie przejmuj się, że inni mowią szybciej, mow wolno, wolno, to naprawde pomaga. Duzo cwicz!

Gość hmmmmmmmmmm...........
A Ty wiesz co to jest nadpobudliwośc?? ja nie twierdze że Ona to ma.... ale też twierdze, że człowiek bez pomocy specjalisty sobie sam nie poradzi - do autorki to nie jest nc wstydliwego, i jak czujesz że coś jest nie tak warto się skontaktować ze specjalistą z wiklopedii: ADHD skrót z ang. Attention Deficit Hyperactivity Disorder, czyli Zespół nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi, określany w literaturze także jako zaburzenia hiperkinetyczne. Termin ADHD obejmuje zarówno ADHD z zaburzeniami hiperaktywnymi, jak i bez nich u dorosłych i dzieci.. Można się spotkać także z terminem ADD (Attention-deficit disorder), który pojawił się jako nazwa zaburzenia jako pierwszy, a także AADD (Adult attention-deficit disorder), czy AADHD określające zaburzenie u osób dorosłych. Jest to grupa zaburzeń charakteryzujących się wczesnym początkiem (zazwyczaj w pierwszych pięciu latach życia), brakiem wytrwałości w realizacji zadań wymagających zaangażowania poznawczego, tendencją do przechodzenia od jednej aktywności do drugiej bez ukończenia żadnej z nich oraz zdezorganizowaną, słabo kontrolowaną nadmierną aktywnością. Uważa się, że ADHD występuje u 4-8% dzieci w wieku wczesnoszkolnym (69 lat), głównie chłopców, niezależnie od rasy i kultury. Następnie częstość występowania zmniejsza się o 50% na każde 5 lat, jednakże u 60% dorosłych utrzymują się niektóre lub wszystkie cechy zespołu (zwłaszcza dotyczące deficytów uwagi). Sfera ruchowa wyraźny niepokój ruchowy w zakresie dużej i małej motoryki niemożność pozostawania w bezruchu przez nawet krótki czas podrywanie się z miejsca bezcelowe chodzenie zwiększona szybkość i częsta zmienność ruchów (wrażenie ciągłego pośpiechu) bieganie przymusowe wymachiwanie rękami podskakiwanie wzmożone drobne ruchy kończyn (machanie nogami, głośne deptanie, poruszanie palcami rąk, ciągłe zajmowanie się rzeczami, które leżą w zasięgu rąk lub nóg, kiwanie się na krześle itp.) bieganie bez celu Sfera poznawcza trudności w skupieniu uwagi (uwaga chwiejna, wybitnie zależna od czynników afektywnych) brak wytrwałości w przypadku małego zainteresowania i niedostrzegania bezpośredniej korzyści z działania wzmożony odruch orientacyjny pochopność znaczna męczliwość w pracy intelektualnej i związana z tym nierównomierna wydajność pobieżność myślenia przerzucanie uwagi z obiektu na obiekt (udzielanie nieprawidłowych, nieprzemyślanych odpowiedzi na pytania lub nieprawidłowe rozwiązywanie zadań) w badaniach inteligencji niektórzy autorzy stwierdzają poziom "poniżej spodziewanego", głównie w skalach wykonawczych trudności wizualno-motoryczne trudności syntetyzowania w myśleniu brak umiejętności planowania u wielu dzieci z zaburzeniami koncentracji uwagi występują pewnego rodzaju zaburzenia mowy lub języka, do których należą: opóźnienie rozwoju mowy kłopoty z artykulacją problemy ze strukturą zdania nieprawidłowe układanie dźwięków Trudności stanowi również pisemne wyrażanie myśli i słowa pamięć krótkotrwała Sfera emocjonalna nieopanowane, nieraz bardzo silne reakcje emocjonalne wzmożona ekspresja uczuć zwiększona wrażliwość emocjonalna na bodźce otoczenia wybuchy złości impulsywność działania Często występujące cechy osobowości dziecka z zaburzeniami koncentracji uwagi działanie impulsywne, chęć dominowania w grupie niska samoocena okresowo występująca depresja niedojrzałe zachowanie zaburzenia snu: wczesne budzenie się trudności z zaśnięciem niespokojny sen rozwój fizyczny: wysoki poziom aktywności fizycznej rozwój społeczny: opóźniony rozwój społeczny trudności w nawiązywaniu kontaktów z rówieśnikami popisują się przed rówieśnikami, aby zwrócić na siebie uwagę itd itd

Ja też polecam czytanie książek,a poza tym staraj się mowić wolniej i staranniej dobierać słowa

Gość noooooooo
na pewno pomoże