Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JolaJOlajnaa16

Mówie do rodziców po imieniu i jestem linczowana

Polecane posty

Gość Taka sobie mala ja
Jesli twoi rodzice sie na to zgadzaja i im to odpowiada, to wasza sprawa. Ja osobiscie nigdy bym swojemu dziecku nie pozwolila mowic do siebie po imieniu, dla mnie to oznaka lekcewazenia, nie jestem kolezanka tylko matka. Widocznie rozni ludzie maja rozne podejcie do tej sprawy. Nie pochwalam, ale nie potepiam, po prostu nie moja sprawa.

Oczywiscie matka mi zawsze sama kazala mowic do siebie na ty i chooj mnie obchodzi co ludzie na to :D :D :D

Gość JolaJOlajnaa16
No to odpowiedzcie mi dlaczego rodzice moga mowic po imieniu do swoich dzieci a do siebie oczekuja nazw typu Mama i Tata, , lecz do swojej corku mowią np Kaska , Moim zdaniem jesli rodzic mowi do dziecka po imieniu, to dziecko tez powinno do nich wołac po imieniu, jesli kazą do siebie zwracac typu mama, to dlaczego nie wołają do dziecka córko czy synu??????

ja mówie różnie czasem mamo/tato a czasem po imieniu ale w takiej miłej formie np "Anusiu, Basiuniu". moi rodzice są młodzi i wyluzowani (po 40 lat) nie gniewają się o to ani nie mają nic przeciwko. i to nie ma nic wspólnego z szacunkiem, bo akurat szacunek do nich mam ogromny

Gość kilimandżaro
Jola a dlaczego w podstawówce nauczyciel mówi do ucznia na ty a uczeń nie mówi do niego per Zenek? Masz coś w tej swojej oryginalnej główce?

Gość Qwerty852
Ja tez mowie do swojej matki na ty i do jej meza (bo to jej drugi maz) ale to akurat chyba oczywiste.

Gość Qwerty852
I ja tez mam 16 lat a moja matka 38. Do ciotek i wujków tez mowie po imieniu a moi kuzyni do mojej matki mówią na ty bo u nas w rodzinie tak sie przyjelo.

Gość pogoriaaa
Moja ma 52 lata, moj tato 63 i ja z bratem mowimy do nich po imieniu , wcale nie oznacza to braku szacunku i jakos nikt nie robi z tego problemu. Zdarzy sie czasem ze powiem mamo czy tato ale to rzadko..

Gość Qwerty852
Ale ja mowie do matki Alicja bo Ala to tak dziwnie a do ciotek to normalnie Hela, Basia, Krysia itp.

Gość pogoriaaa
Moja mama ma na imię Alina :) i mowie do niej Ala, a moj brat Alinka

Gość Qwerty852
Z ojczymem to w ogole problemu nie ma bo Marek ma na imie wiec innej formy nie ma i tak.

Gość mam znajomych i ich
dzieci tez mowia do nich po imieniu. Mi sie to podoba i chce zeby moje dzieci rowniez mowily mi po imieniu, co w tym zlego? to jest fajne:)

Gość 00990
ja tez jestem za tym aby dzieci mowiły po imieniu a nie tam jakies głłupie mama czy tata, ja zawsze mowilam po imieniu

Gość onieeeeee
ja bym strzelila w łeb jakby ktores zawołało do mnie np : ....Goska!! podaj mi cukier....

Gość 88999999
Ja szanuje rodzicow ,a le tez mowie do nich po imieniu, nie zadne tam mamo czy Tato

Gość wytrawna kobieta andżelina
gratuluje wszystkim, którzy uwazaja, ze zwracanie sie per "mamo" swiadczy o jakims wybitnym czołobitnym szacunku :)

Gość eerrrrreee
ciemnogród mysli że wymawiając słowo Mama , matka, tato,ojciec, jest to juz całkowity wyraz szacunku....:( dobre sobie, jestescie żałosci

Gość pabianka
ja tez mowie i mam to w dupie co inni myslą o tym

Gość 50000000
ja takze mowie oni sie zawsze o to wkurzali ale i tak mowilam po imieniu

Gość Szanowny pan
Tytuły grzecznościowe nie mają nic wspólnego z szacunkiem. Można do kogoś powiedzieć 'szanowny panie' w taki sposób, że brzmi to jak 'ty ch...'. Ja jestem po imieniu z tymi których lubię i szanuję. Jak kimś gardze, jest mi obojetny, nie skracam dystansu.