Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lifjncifdr

SKOLIOZA ALBO INNE SKRZYWIENIE KREGOSŁUPA .KTO Z WAS MA>??

Polecane posty

Gość KAmisiieee
zebra nie maja prawa bolec w skrzywieniach!

Gość gość
moga zebra bolec jak najbardziej

Gość rdza94
ja mamk skolioze poglebiona lordoze i kifoze a byle jaka aktywnosc fiz sprawia ze plecy bola w *uj :(

Gość gość
plecy moga ale żebra nie bola w skrzywieniach tylko gorszych chorobach albo zlamaniach

Gość rdza94
mam prawie 3o lat diagnoza postawiona za czasow podstawowki ale starzy nie dopilnowali :( teraz sama cwicze i powiem ze jest poprawa przynajmniej az tak nie boli jak kiedys raczej tego juz nie wyprostuje

Gość rdza94
kiedys znajomy mojego ojca mial corke 15 lat ziewucha leczona na atme i inne takie przez pare lat ,dziewczyna miala problem z oddychaniem.jakos tak przypadkiem trafili z nia do kregarza a ten stwierdzil u niej wade kregoslupa nie pamiatam jaka no i zrobil jej sesje masarzy po tym jak reka odjol zadnych lekow dziewucha zdrowiutka poprostu żebra jej uciskaly pluca

Ja mam skoliozę lędźwiową (dolny odcinek kręgosłupa). Mam od dzieciństwa. W przedszkolu i szkole podstawowej chodziłam na zajęcia korekcyjne. Dziś nie widać tego na pierwszy rzut oka, musiałabym mieć gołe plecy i się wygiąć w łuk:) Mam siedzącą pracę, ale plecy aż tak mi nie bolą po całym dniu siedzenia. Dwa razy w tygodniu chodzę na fitness, może dlatego...

Gość opinotworcza
Właśnie w tym artykule jest to fajnie opisane. Moja znajoma boryka się ze skoliozą kręgosłupa i właśnie jednym ze sposobów ulżenia sobie jest gorset – coś takiego: http://zow-warszawa.pl/gorsety,korekcyjne-do-leczenia-skolioz.html – moim zdaniem rzecz warta uwagi.

Gość gość
Niestety najłatwiej z skoliozą i innymi wadami postawy najlepiej sobie radzić jak dziecko jest młodsze, wtedy jest ona możliwa do wyprowadzenia, natomiast teraz to tylko rehabilitacja. polecam Centrum Rehabilitacji Anny Wysockiej w Warszawie http://rehabilitacjadziecieca.com/leczenie-wad-postawy.html