Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarny wilk

CZY BYLIŚCIE NA WESELU, GDZIE NIE BYŁO BŁOGOSŁAWIEŃSTWA?

Polecane posty

Gość czarny wilk

JAK TO SPRYTNIE OMINĄC ? NIE PYTAJCIE DLACZEGO

Gość na cholere ten cyrk
na jaką cholerę się wygłupiać z jakims tam błogosławieństwem?sam nie miałem i córce też nie dałem,bo by mnie chyba ze smiechu pokręciło

Gość Zamiast
A co tu do sprytu:-D Nie robicie i tyle. Jedziecie prosto do kościoła. Albo spotykacie się pod.

Gość rozalinka,.,.,.
mi też się to nie podoba, byłam na takim weselu gdzie wszyscy dwali błogosławieństwo dziadkowie, rodzice, nawet brat :D:D:D wszyscy szlochali i wyli jakby córka szła na śmierc :D:D:D Tragedia.

Gość w mojej rodzinie
sie tego nie praktykuje raczej, ale to zalezy od tego czy para mloda chce moja mama mowi, ze w koncu dzieciom dobrze zyczy, i caly czas im blogoslawi, wiec nie mus tego robic "na pokaz" chyba, zeby ktores chcialo

Gość ines73
sredniowiecze ::::::::::::

Błogosławieństwo na weselu? A to nie przed ślubem się odbywa? Ja byłam. Chociażby na swoim. 😴

Gość czarny wilk
no nie wygłupiajcie sie tylko coś poradzcie , chodzi o to że jestem ze wsi i to norma przed każdym ślubem jak pan młody przyjedzie , ale nie będą ludzie plotkowac jak tego nie zrobię ?

Gość na cholere ten cyrk
a,na wsi,no to zmienia całą postać rzeczy,wiocha ma swoje prawa i tam kurna na błogosławieństwie mijaka nijak zrobić się nie da.Mamus i tatuś muszom pobłogosławić,nawet ino po to coby somsiady widzieli i wiedzieli,a to znów po to coby po kontach nie godali,że tak czy siak.Na wsi je przejebane,na tym mijaka nie zrobi,hahaa

Gość nanananananaan
zacznijmy od tego po co sluby sa, by byly koszty rozwodowe i weselne:-P BIZNESIK DLA PANSTWA

Gość małaaaaaJaa
ja bym nie chciała przy ludziach tego. sam na sam z rodzicami jeszcze tak ale przy gościach NIEEE

Gość GFGHH
ale błogosłowienstwo zawsze sie dawało i daje przed weselem, slubem a nie już po ceremoni mszalnej bo to by było bez sensu!!! jak sobie wyobrazasz fakkt taki jak po kosciele ida moodzi juz na wesele i dopiero rodzina ma dawac blogoslwaw?? POslubie na weselu?? BEZSENS

Gość GFGHH
na WESELU???? chyba autorze albo ci sie pojeebało z błogoslawienstwem tuz przed ceremonią slubną, albo naprawde jest to całkiem bezsensowne, bo co parze mlodej błogoslawienstwo od rodziny NA WESELU, jak juz wczesniejj w kosciele zlozyli przysięge

Gość czarny wilk
ale wyraznie piszę że po przyjezdzie pana młodego do panny mlodej a przed wyjazdem do kościoła

Gość
bylo chlanie i tylko to pozwolilo mi przetrwac te debilna impreze przedciez to wiesniackie i pretensjonalne te wszystkie blogoslawienstwa, oczepiny, pierdoly i calowanie na zawolanie dno mul i wodorosty

spotkajcie się z mężem pod kościołem---takiromantik:D:D po prostu zobaczycie się dopiero w kościele:D owiedzcie że chodzi o ten moment wycewkiwania i emocje sru

Gość czarny wilk
bazienka 100% racji popieram

Gość ssdfff
up

Gość gupio_mondra
rodzice rozumiem , ale cala ferajna? :D:D:D

Gość lplpolk
up

Gość nie wiem czy dobrze
zrozumiałem. Zaręcza się. Rodzice błogosławią. Na weselu jest tylko rytualne, publiczne. Jest lub nie, to bez znaczenia.

Gość SAVBHNJMJH
UP

Gość imbirkowa
u mnie w domu nikt nie blogoslawil. bylam swiadkiem na slubie siostry, zamieszanie bylo jak nie wiem, przychodzi kamerzysta, bierze mnie na bok i pyta "a gdzie bedzie blogoslawienstwo??", wiec mu powiedzialam "panie, tu polowa nieochrzczona, a polowa niewierzaca, jakie blogoslawienstwo??". i to bylo tyle w tym temacie.

Gość SAVBHNJMJH
IMBIRKOWA ALE SI UMIAAM + TO U MNIE KATOLICZYM AY KIPI

Gość XXXXXXXSSS
UP