Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulsss

mały niejadek

Polecane posty

Gość anulsss

Moja córka wypija bardzo mało mleka. Martwi mnie to. Zaczęła czwarty miesiąc a pije maxymalnie po 60ml. Jak naje się ok. 3 w nocy to potem potrafi czasem do południa odrzucać butelkę. Na szczęście wypija sporo herbatki więc jedno dobre - nie odwodni się (500ml płynów dziennie spożywa). Wiem, że każde dziecko jest inne, mają różne apetyty i nie należy się sugerować tym co pisze na opakowaniu mleka modyfikowanego jednak, proszę, napiszcie ile Wasze dzieci wypijają lub wypijały w tym wieku

Gość gergr
Moja piła coraz mniej i mniej, w końcu przestała. Przez jeden dzień nie wmusiłam jej... nic. I co się okazało? Musiałam zmienić smoczek na inny, o dużym przepływie i raptem moje dziecko zaczęło wypijać porządne porcje. (Dodam że poradę uzyskałam tutaj, na forum. Durna pediatra zastanawiała się tylko jakie badania zlecić dla dziecka, zamiast doradzić najpierw drobną zmianę sposobu karmienia.)

Gość anulsss
Też już na to wpadłam, że dziurka od smoka może być za mała i córce najzwyczajniej ciągnąć się nie chce. Zmieniłam smoki na większe - używam butelek AVENT ze smoczkami 1m+. Sprawdzałam - dobrze jej pokarm leci... Niestety, to nie to :(

Gość daj linka
może zmień mleko. to jej może nie smakować

Gość mamamama26
ja mam ten sam problem- smoczki daj już 3 + z trzema dziurkami - są od 3 miesiaca - i mój też odmawial picia tyle ze on pije nutramigen - i doszło do tego ze niejadł po 12 godz nieraz itd - ale zarz po 4 miesiącu dostawal słoiczki i teraz je obiadek, deserek, sinlaka i kaszke na mm ale wszystko z łyżeczki.. mm z butli tylko po kąpaniu i w nocy na śpiocha

Gość ja idę do pracy za 10dni
moja tez nie chce mleka. ma 7miesięcy, z piersi zrezygnowała w 6tym miesiącu. Butla tylko na spiocha. Chętnie je zupki, owoce, biszkopta, bułeczkę po okruszku do bzi, kaszek nie cierpi. Pije rozwodnione soki, wodę...

Gość anulsss
no tak - słyszałam już właśnie takie historie, że dziecku przestało mleko smakować z niewiadomych powodów i nagle. Jednak nie można go przecież wykluczyć z diety - jest to bowiem podstawa diety malucha, budulec kości. Też wprowadziłam mojej córeczce jabłuszko - dodaję taki przecierek ze słoiczka do mleka (2-3 łyżeczki) i mała wtedy pije - wczoraj w nocy wypiła mi 2 razy po 90 ml. Szok! ;) Jednak nie mogę jej przecież dawać jabłuszek do każdego posiłku... Zwłaszcza, że jednak powinnam poczekać z takimi rzeczami jeszcze ze 2 tygodnie...