Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo moja sie strara

NA ILE PRZEDSZKOLANKI POMagają 3 latkom w przedszkolu?

Polecane posty

Gość bo moja sie strara

przy zakładaniu obuwia/ubran korzystaniu z toalety jedzeniu itp

Gość mam 4 latkaa
W naszym przedszkolu pomagają tylko w ubieraniu. Dziecko musi samo jeść, część dzieci korzysta z toalety a dla tych co nie korzystają były nocniki.

Gość jgddsfjkm
Moja 3 latka musi sama jesc i korzystac z ubikacji (panie nawet nie przychodza pomoc dziecku sie podetrzec i niestety czasem mala przychodzi z brudnym tylkiem. Na szczescie panie pilnuja zeby dzieci myly raczki po skorzystaniu z toalety. Pomagaja sie ubierac na wyjscie na dwor.

Dokarmiamy te dzieciaczki które samodzielnie mało zjadają, wycieramy pupy, zapinamy zamki, guziki, podsadzamy na ubikację, pilnujemy mycia rak, ubieramy przed wyjściem na dwór. Poprawiamy włosy jak dziewczynką zasłaniają oczy, przypominamy o "sikaniu" (pytamy co jakiś czas czy chcą). Staramy się żeby dziecko samo zdjęło majteczki, rajstopy przed skorzystaniem z toalety, samo ubrało ( na tyle na ile sobie poradzi). Grupa 3-4 latki

Gość do annnnnna...
jestes przedszkolanka? i walisz takie byki?? o moj boze, zawsze wiedzialam ze przedszkolanki to idiotki, ale zeby az tak..szok:O

dziewczynkom" o to Ci chodzi? tak wale byki które widzę dopiero jak napiszę a przyznam szczerze nasiałam i nie przeczytałam po raz kolejny - mój błąd. Jestem pedagogiem o-w pracuję w PL szkole w UK, na polonistykę nigdy się nie wybierałam bo mam problemy z ortografią co nie skreśla mnie z bycia pedagogiem i pracy z dziećmi.

Gość Masayuki Yammamottooooooo
anna piszesz, ze pracujesz w UK. Napisz mi prosze kiedy najlepiej zapisac dziecko do przedszkola. Chodzi mi o okres oczekiwania na miejsce. I pozniej do szkoly. Czy np. dzieci z przedszkola przy szkole sa automatycznie przenoszone do tejze szkoly czy trzeba je zapisywac na nowo? Moje dziecko ma dopiero roczek ale zaczynam juz myslec o przedszkolu i szkole. Z gory dziekuje

Masayuki Yammamottooooooo pytasz o Polską Sobotnią Szkołę i Przedszkole w UK? (bo tylko na ten temat mogę się wypowiedzieć), jeśli tak to dziecko zostanie przyjęte po ukończonym 3 roku życia, we wrześniu danego roku musi mieć ukończone trzy lata. Mój Michał jest z czerwca 2009 więc będzie przyjęty dopiero we wrześniu 2012. W sprawie zapisów można zgłaszać się do dyrekcji w okolicach maja-czerwca chyba że mieszkasz w większym mieście np Londyn tam zapisy sa minimum rok wcześniej. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać .

wiem że bardzo pomagają a tym samym uczą samodzielności dokarmia, ubiorą, prowadzają do toalety

myszka83 akurat u mnie jest mało dzieci "żłobkowych" wychowywała albo mama albo niania (jakaś znajoma) babcia i dzieci nie są samodzielne. Sama walczę z moim młodym bo leniuch jest żeby próbował sam jeść, o ubieraniu jeszcze nie ma mowy.

Gość Panikara jakich mało
My trzylatków nie "dokarmiałyśmy", ile zjedli to zjedli W ubieraniu jak wychodziliśmy na spacer pomagałyśmy Do łazienki też z nimi chodziłyśmy, choć to zależało od danego trzylatka, kilku radziło sobie świetnie samodzielnie