Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlopak roztropek

różnice między dziewczynami ze wsi i z miasta

Polecane posty

Gość miasteczko ciasteczko
proponuje w tym klubie w mieście popytać ilu jest przyjezdnych :D szczególnie studentki

Gość ja cale zycie mieszkam na wsi
moje kolezanki ze wski nie dawaly po klubach jak panienki z miasta, ale szybko na wsi zaklada sie rodziny, wiekszosc w wieku ok 20 lat i maja szybko dzieci (ja zawsze myslalam ze to przez zacofanie i nieucywilizowanie), ale moze bardziej chodzi o to ze na wsi nie ma raczej perspektyw i priopytet to rodzina a w miastach jest dostep wiec najpierw sie robi kariere i korzysta z rozrywki ogolnodostepnej

Gość wacuśpajacuś
Z miastaście-dupaście ze wsiście-gównoście

no tak, przeciez kobiety z miasta to panienki, ktorym w dupach sie poprzewracalo i interesuja sie tylko ciuchami i kosmetykami, a 'prawdziwe kobiety' ze wsi maja jakies wartosci w przeciwienstwie do panienek z miasta :D dla wsiokow rzeczy normalne dla ludzi z miasta czyli mycie sie, gustowne ubieranie czy ladny makijaz to fanaberie :D no przeciez nie mozesz miec wartosci w zyciu, porzadnie wygladac i nie smierdziec. wsiowy to puste kury bez mozgu.

Gość tfutfutfu
Problem niestety tkwi w tym , że takie uogólnienia są bardzo krzywdzące....Jeśli ktoś nie ma twardej psychiki i da sobie wmówić, że jest gorszy, to może być to naprawde duży problem...Mieszkańcy wsi mają niestety gorszy start, ponieważ muszą się starać o to, co mieszkańcy miast mają podane na tacy np. dojazdy do szkoły, do jakichś osrodków kultury czy nawet kina., ale to przeciez nie znaczy, że można ich poniżać, bo czesto to właśnie że muszą wiele poświęcić aby coś osiągnąć, kształtuje charakter

Gość tfutfutfu
ciasteczkowa - takim komentarzem udowodniłaś, że właśnie jesteś nie tyle bez mózgu, co bez rozumu

- Te ze wsi często mają dużo wyższe wymagania wobec potencjonalnego partnera niż te z miasta (a przynajmniej te z blokowisk) Dla przykładu Paulina jest z wiejskiej rodziny wielodzietnej, a zachowuje się jakby była co najmniej austriacką królewną. Jej facet musi mieć auto, kasę, znajomości. Z kolei masa ładnych dziewczyn z mojego bloku chodzi z facetami tak beznadziejnymi, że szkoda o nich pisać. - Kobiety ze wsi częściej lecą na kasę niż te z miasta. Łatwiej też decydują się na sponsoring i zadowalają się mniejszymi sumami. Za to są cwane i idą na układy z paroma niewiedzącymi o sobie facetami naraz. - Kobiety z miasta dłużej są dziewicami, więcej się uczą i częściej mają pracę, choć w większości przypadków nisko-płatną. - Kobietę ze wsi podrywa się na szpan i kasę, a tę z miasta na elokwencję i wygląd.

Gość tfutfutfu
Samotny Romantyk - dziewczyny ze wsi ida na sponsoring? Ciekawe gdzie :-)

Gość a fuj obrzydliwe
dziewczyny ze wsi wychowują się z rodzicami którzy praktycznie non stop są w domu , latem pomagają w pracach a to kształtuje charakter i dużo uczy a panienki z miasta zazwyczaj wychowują się same sobie albo się uczą albo się nudzą . zazwyczaj mają się za coś lepszego tak dziewczyny ze wsi są skromniejsze ale zdarzają się też wyjątki. jeszcze jedno ludzie na wsi to zacofanie i zapatrzenie na to co inni powiedzą.

Widzę czasem kobiety na wioskach i w małych miastach i nie widzę różnicy. Jestem z miasta ale muszę przyznać, że kobiety spoza miasta są jakieś ładniejsze. Naturalnie ładne.

Gość wtjnjgnjgmg
Jestem z miasta-to widać jestem z miasta-to słychać jestem z miasta-to widać,słychać i czuć!

Czytając wasze wypowiedzi ciężko mi uwierzyć ze są prawdziwe. W dzisiejszych czasach wciąż królują przestarzałe stereotypy. Granice pomiędzy wsią a miastem juz sie prawie zupełnie zatarły. Ludzi ciemnych, ignorantów, pijaków i brudasów można spotkać wszędzie. I na wsi i w mieście. Ja jestem ze wsi jakby ktoś pytał.

Gość o tak ,tak ! :)
siemka ! :) brak bruzd ! chyba już rozumiesz ałtorze ..:classic_cool:

Gość Z miasta Wiki
Wszyscy z miasta, co tu napisali na wieś mówią rzeczy, które działy się tam 100lat temu.. Mam koleżanki ze wsi i ja zazdroszę im siły i wyglądu. Byłam na wakacjach u babci (na wsi) jeździłam do moich znaj i trochę pomagałam im w polu i naprwdę ciężko rolnicy tam pracują żeby trochę zarobić całymi dniami ja tam godziny nie wytrzymałam bo był taki upał, a ona robiła tam 6h i tylko nogi ją bolały, chociaż ma 12 lat, jej siostra pracuje od 7 roku życia, więc podsumowując dziewczyny ze wsi są wytrzymałe i silne, z miasta tak jak ja by żadna chyba nie wytrzymała x.x Szłam przez ulicę i chciałam zobaczyć czy ludzie ze wsi wszyscy są tak mili jak moja kol. Poszłyśmy razem na lody w sobote bo żadnego innego dnia ona nie miała wolnego od pracy.. Pewna staruszka szła, a ja powiedziałam do niej Dzień dobry, ona się do mnie tak miło uśmiechneła i odpowiedziała :3 W mieście staruszki chodzą z pomalowanymi włosami z futrzem założonym z niebieskimi cieniami i jeszcze żadna mi nie odpowiedziała przez całe życie... Siedziałyśmy sobie i ona zauważyła swoją koleżankę, za chwilę następną i wszystkie razem się zaprzyjaźniłyśmy. Jak wieczorem zwiedzałam sb miasteczko to zauważyłam, że tu wszystko jest zadbane i pięknie zrobione, nie ma ani jednego rysunku na sklepie czy szkole. Chciałabym mieszkać na wsi, tam każdy każdego zna i nikt się nie kłóci. U nas w szkole jest wiele osób, które ze sobą chodzą, a na wsi tego nie ma wcale, tam kazdy sie ze soba przyjazni, a zasada panujaca u nas "nie istnieje przyjazn dmsko meska" została złamana po ujrzeniu ludzi na wsi xd Przyznaję, że w u nas w miastach musi być osoba wyśmiewana w szkole i jesteśmy bardziej rozpieszczone.. Zanim pojechałam w wakacje na wieś uważałam tak jak wy, że tam liczy sie tylko slub, wszyscy są biedni, mają brzydkie domy, a to jwst całkiem odwrotnie koleżanka miała tak piękny dom że nie mogłam się napatrzeć i nie ubierała się wcale kolorowo, to pozostało u jej mamy, ktora ciągle jej dawała kolorowe ubrania lub jakąś panterkę, a ona wybierała tylko to co pasuje xd mi się bardzo podobało, ludzie ze wsi mają wiele talentów, ale bardzo trudno im się wybić ;\

Gość gość
laski ze wsi nie docierają tyłka po sraniu i potem czuć od nich taki swąd kupowy

Gość gość
Kobiety z miasta wiecej pija alkoholu dziewczyny ze wsi ubieraja sie skromniej chyba ze zostana zmanierowane przez te z miasta.

Gość Klient14
Wies Tomaszkowice kolo Wieliczki. Wsioki halasuja na zlosc sasiadom, puszczaja nagrania karetki pogotowia lub szczekajacego psa na zlosc sasiadom. Psychiatryk chyba takim p*****m by pomogl. To jest patologia wsiokow.Podloze to woda i dragi.A co roznic nie ma zadnych.

Gość gość
Co do ubioru kobiety z miasta umieja sie tak ubrac ze wszystko do siebie pasuje :) te ze wsi tez umieja sie dobrze ubrac ale potrafia taka kreacje zepsuc jakas jedna rzecza np.za duza torebka, albo do seksiwnej spodnicy masywne szpilki :) to je odrazu uwidacznia :) widzialem kiedys dwie kolezanki które ubraly sie prawie identycznie na impreze :) jedna pochodzi z miasta druga pochodzi ze wsi.I ta z miasta wygladala ze palce lizac a ta ze wsi tez dibrze wygladala tylko cos nie gralo.A miala wlasnie takie szpilki masywne i torebke za duza a zachowywala sie jak niunia :D Co do osobowosci kobiety z miasta sa troche kulturalniejsze w pewnych relacjach.Umieja sie odpowiednio zachować. Ich minusem jest to ze większość chcialaby byc ksiezniczkami by tylko lezec****achniec :) Natomiast kobiety ze wsi sa bardziej kontaktowe, wylewniejsze i wydaja sie byc bardziej zyciowe.Nie boja sie pracy i maja cos takiegi w sobie co czyni je przebojowymi :) Sa tez bardziej energiczne i przedsiebiorcze :) ja jako facet wybieram te ze wsi choc sam pochodze z miasta :)

Gość gość
Dziewczyba z miasta ma w pepku kolczyk a dziewczyna ze wsi ma w pepku kleszcza!!!

Gość gość
laski ze wsi żrą żarcie ze słoikow od mamusi albo inne wiejskie żarcie typu pyry, pyzy, kluski i inne mączne żarcie, przywiazują mniejszą wagę do wyglądu, zwłaszcza fryzury, makijażu

Gość gość
Dziewczyna ze wsi ugotuje obiad i upiecze placek droźdzowy .

Gość gość
Dziewczyna ze wsi ugotuje obiad i upiecze placek droźdzowy .

Gość gość
Kursy Z Lecą Na Kade

Gość gość
Wg mojej obserwacji Kobiety ze wsi nie W S I Sa bardziej rodzinne; czule; pracowite; porzadniejsze; Kobiety z miasta Duzo pija, pala papierosow; sa wulgarne; rozwiazle Dodam, ze pochodze i mieszkam w miescie czego zaluje ale wiadomo latwiej zw praca

Gość gość
Mam szczęście do dziewczyn mieszkających lub pochodzących ze wsi. Pierwsza dziewczyna, z którą się całowałem mieszkała na wsi. Ta moja inicjacja miała miejsce w wiosce, w której ona mieszkała. Śliczna dziewczyna, która na jednej z imprez powiedziała mi bez żadnego skrępowania, że chciała mnie pocałować też mieszkała na wsi. Moja piękna żona przez pierwsze 14 lat życia mieszkała na wsi. Nie ma to jak dziewczyny ze wsi.