Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zal

Czy Mając 16 lat można mieszkać bez rodziców .?

Polecane posty

Gość zal

Ja mam 16 lat i mieszkam z chłopakiem czy mogę mieszkać sama bez problemowo czy przez te 2 lata do pełnoletności muszę się ukrywać. .. ?

Gość zal
Nawet jeżeli Moja Stara na to wyrazi zgodę. ? Chociaż nie wyraża ...

Gość głupich nie sieją - sami rosną
do czego tak ci się spieszy?

Gość zal
Szczerze mówiąc do niczego Ja Wyprowadzając się Szukałam spokoju , bo przecież w każdym domu najważniejszy jest spokuj a w moim rodzinnym domu nigdy tego nie było ... A Po za Ty Zakochałam Się i teraz nie wyobrażam Sobie życia bez mojego chłopaka . Zastanawiam się nad tym czy za zgodą rodziców mogę mieszkać sama ... Ale nie uzyskałam jak dotąd jakiejś mądrej odpowiedzi na ten temat ... Bo Policja twierdzi , że nie mam się czym obawiać bo to jest normalne a z tego co mi się wydaje to nie jest normalne ...

Gość zal
Jak Do Matki jak Ona Chleje A Ja mam dość jej już i jej Faceta ... Czy nikt nie rozumie nic ?

Gość zal
Rzeczywiście niezła Dewiza na życie ... Ja jakkoś nie mam zamiaru zniszczyć życia sobie jak i Swoim Dzieciom ...

Gość ,.,.,
wiesz kilka razy spotkalam sie z takimi sytuacjami, ale to byla skrajna patologia (matki) i nie robily nieletnim dzieciom zadnych problemow. Inaczej jak matka zglosi donos na policje, wtedy jesli nie masz slubu za zgoda sadu (jak dostaniesz taki slub to jestes automatycznie uwazana za pelnoletnia) matka moze Cie sprowadzic na sile do domu. Ewentualnie sad postanowi, ze pojdziesz do placowki opiekunczej a tam dopiero dostaniesz szkole zycia od wykolejonych lasek :P Dogadaj sie z matka - powiedz ze chcesz sie sama utrzymywac (nie wnikam jak to zrobisz) i moze da ci wolna reke. inna sprawa czy faktycznie warto palic za soba mosty. moze i jestes zakochana ale skarbie masz dopiero 16 lat i nie wiesz jak za rok czy dwa ci sie zycie ulozy.