Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qaeerty

dopajanie dziecka karmionego piersią ??????

Polecane posty

Gość qaeerty

Córka ma 6,5m-ca, od miesiąca mniej wiecej dostaje inne pokarmy, ale pierś nadal na rządanie. Problem w tym, że nie chce nic pić. Ani z butelki, ani z niekapka. Co robić? Ile powinna wypić wody czy czego?

Gość qaeerty
upuję

Gość dopóki nie ma zaparć
pierś jej wystarczy. Jeśli jednak będą problemy ze zrobieniem kupki, musisz jakoś dopajać, może łyżeczką najlepiej wodę przegotowaną, jak nie będzie chciała samej wody to dodaj trochę cukru albo wprwadź herbatki lub soczki.

Gość 98768uhbmj
nie prawda, sama pierś wystarczy, nie należy niczym dopajać a napewno nie będzie zaparć i innych niespodzianek

Gość dopóki nie ma zaparć
właśnie dlatego tak napisałam, bo moja córka właśnie tak miała, że dopóki była sama pierś to było ok, ale jak zaczęłam dawać stałe pokarmy to miała zaparcia, pomimo picia piersi na żądanie. Pediatra powiedziała, że trzeba dziecku dawać pić dodatkowo, bo widać za szybko się odczepia od piersi i za mało ma trochę picia. Dopajanie wodą pomiędzy karmieniami piersią i posiłkami pomogło, robienie kupek się unormowało.

Jesli karmisz na zadanie, sama piers wystarczy, nie musisz dopajac. Ja po 6 miesiacu wprowadzilam piers o stalych porach, wiec dopajalam.

Gość w tym wieku
dziecko musisz już dokarmiać i dopajać, bo Twój pokarm już nie wystarczy. Spróbuj jej podawać herbatkę dla niemowląt(jest słodka, więc powinna jej smakować) z butelki. Moje dziecko ma rok i też nie chce pić z niekapka, ale piersią już nie karmię, gdy skończyło 10 m-cy.