Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylviiii

Czy jak wyjmę tabletki z opakowania to stracą wartość ?

Polecane posty

Gość Sylviiii

Wiem, że może dziwne pytanie, ale dla mnie ważne ;P Czy jak np. wyjmę tran z tego słoiczka i przesypię do woreczka, to on już nie będzie działał ? czy jak ? bo wszyscy tak zawsze mówią, żeby szczelnie zamykać... czyli jak jest poza słoiczkiem to traci wartość ?

Gość Sylviiii
UP Proszę o pomoc ..:-O

przeczytaj na opakowaniu/uliotce "Sposób przechowywania" i postępuj wg przepisu

Gość umpla lumpa
na moje oko lepiej trzymac tabletki w oryginalnym opakowaniu. Leki nie powinny byc na swietle, ani miec dostep do powietrza. najlepiej sie zapytac w aptece.

Nie traci. Lekarze tez wyjmuja w szpitalach lekarstwa i rozdzielaja do szklaneczek -porcjuja. Sa tez takie pudelka na lekarstwa na caly tydzien, gdzie do poszczegulnych "dni tygodnia" przedzialek sortuje sie tabletki. Nie sa juz w oryginalnych opakowaniach.

Nie przesypuj do żadnego woreczka zostaw jak jest.Leki powoinno spę przechowywać w oryginalych opakowaniach.Nie wiadomo co się może z tym tranem zrobić jak będzie w folii

A no wlasnie , wszystko zalezy na jak dlugo je wyjmujesz. Po miesiacu pewnie nic sie nie stanie , ale po pol roku pewnie moze.

Ja kiedyś podczas sprzątania znalazłam jakąś zapomnianą tabletkę luzem , z białej się zrobiła żółta i miała "miedziany" zapach..