Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klempa249

Czy opłaca się inwestować w monitory LED?

Polecane posty

Gość klempa249

Witam :) pytanie jak wyżej, z racji takiej, iż zamierzam się w taki monitorek wyposażyć i chciałam usłyszeć Wazych rad, czy to się po prostu opłaca... z góry dziękuję i czekam na odpowiedź. :]

Gość klempa249
nikogo ni ma? :(

Opłaca się inwestować w złoto lub nieruchomości ;). Monitor nigdy nie przyniesie zysku. Monitory LED to żaden szał ani drożyzna, są bardziej energooszczędne i tyle.

Gość klempa249
upatrzyłam sobie jeden, tyle że LCD nie LED, jak myślicie, dobry? po prostu nie znam się za bardzo na tym a liczę na to że w gronie kafeterianów na pewno jest kilka osób które się na tym znają :) a więc tutaj link: http://www.ceneo.pl/;0154381664-10.htm

Gość klempa249
no ale dobry ten monitorek co wyszukałam? :)

Ten ma wbudowany tuner TV więc nie trzeba posiadać telewizora. Nie jest to może szczyt marzeń jak na TV bo to tylko 24" panorama, ale do pokoju wystarczy. Możesz śmiało kupować trudno będzie Ci znaleźć lepszy monitor z wbudowanym tunerem.

Gość klempa249
a telewizje n mogłabym podłączyć?

led do kompa nie opłaca się w ogóle jeśli nie zajmujesz się tworzeniem i obróbką grafiki ;] poza ty niektóre monitory LCD maja dokładnie takie same parametry jak monitory LED

Gość klempa249
no to jaki komputer PC pasuje do led? :(

Komputer może być innej firmy a jak masz ogarniętego chłopaka to niech Ci dołoży kartę graficzną z DVI na PCI-E i będziesz miała również cyfrowy obraz z komputera koszt niewielki a obraz lepszy.

a ta jednostka którą chcesz sobie kupić jest nie warta tych 1600 zł ja za to bym kupił znacznie lepszego kompa :D tym bardziej ze procki dual core już są niedostępne a karta zintegrowana niewiele jest warta.

Gość klempa249
nie mam chłopaka. :(

Leviatan nie gadaj głupot. Komputer jest ok. Przynajmniej jest cichy a obudowa nie rozpada się w rękach. Ma oryginalnego Windowsa oraz serwis door to door :). Monitory LED są przereklamowane, mam w domu i zwykłe LCD i LED i wolę swoje stare LCD.

Gość klempa249
to czyli dobrze to w końcu skompletowałam??

co do LED i LCD to tak naprawdę różnicę w obrazie ledwo co widać. męska rzecz -> popatrzyłem po cenach i tak: - taki dysk (zakładam że porządnej firmy) kupi za góra 200 zł - pamięć ram ok 80-100 zł - nowszą płytę główną (te już są niedostępne) kupi za 200 zł - procek znalazłem troszkę gorszy za jakieś 250 zł (jedyny dostępny dual core) - obudowa 150zł (z zasilaczem) - nagrywarka 100 zł co daje razem 1000 zł... a komp ma gwarancje na 12 miesięcy przy czym intel na swoje płyty daje gwarancje 36 miesięczną. seagate na dyski też. kingstone na pamięci wieczystą. nagrywarki zazwyczaj są na 24 miesiące. nadal uważasz że to dobry komp warty te 1600 zł? ps. siódemka kosztuje bodaj 400 zł tylko że wersja z płytą a nie taka "tylko" zainstalowana na kompie

to jest wersja proffesional która kosztuje ponad pińcet ;). A komputer jest dobrze wykonany. Nie jest to szczyt marzeń ale do pracy wystarcza.

męska rzecz -> wiem co pisze wersja oem (czyli przypisana do jednego konkretnego kompa) kosztuje 400 zł :P i ten komp jest do d... wykonany za taka cenę ;D

Kobiety zwłaszcza te współczesne są pragmatyczne. Zarówno komputer jak i monitor są dobrym wyborem :).

Zapominacie że kobiety mają też inne wydatki są pragmatyczne. Nie kupują 50" TV i konsoli by jeść przez dwa miesiące zupki chińskie :). Oczywiście mogłaby kupić sobie półprofesjonalny monitor za 1500zł bez tunera TV i komputer za 3500zł tylko po co?

męska rzecz -> ten komp dobrym wyborem? oO to bezsensowna konfiguracja przy takiej cenie.

19:45 męska rzecz O niczym nie zapominam, a Tobie chyba brak rozeznania w aktualnych cenach. Najtańszy monitor z naprawdę dobrą matrycą 23" z rodziny PVA/MVA/SVA kosztuje 555 zł (też Samsung). Co prawda nie ma tunera TV, no ale zależy co komu potrzebne. Jeżeli monitor ma być typowo do kompa, nie potrzeba ani tunera ani HDMI.

monitor z matrycą 23 cale ma rozdzielczość full hd a skalowanie do mniejszej brzydko wygląda a ten co komp podała autorka to wątpię by nawet w Windowsie pociągnął taka rozdzielczość, tym bardziej że to Win 7.

Levviatan przestań marudzić :). To kobiece forum, a nie komputerowe. Uważam że przy różnicy 10-100zł trudno kupić coś znacznie lepszego. To tylko zwykły marketing. Monitor i tak nie będzie miał lepszego rozkładu podświetlania ani pivotu itp. Tak samo z komputerem składając "lepszy" okaże się zaraz że niemiłosiernie szumi, trzeszczy albo zepsuje się po pół roku (co sugeruje zakup obudowy z zasilaczem za 150zł gdzie dobry zasilacz kosztuje 120zł )

Gość klempa249
męska rzecz---> dziękuję serdecznie ; *** za wszystkie rady serdecznie dzięki :* tylko szczerze mówiąc mam teraz mętlik w głowie. jeden pisze że ten komp jest nic nie warty , a drugi że to dobra inwestycja... nie wiem co zrobić... tak w sumie. Leviatan---> skoro tak dobrze się na tym znasz to podaj mi jakiś link z porządnymi profesjonalnymi komputerami, mmm?

Gość klempa249
męska rzecz szkoda że Cię już nie ma, odezwij się jak będziesz jutro na tym topiku..