Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola93

Plamy na ciele,prosze o pomoc :)

Polecane posty

Witam panie,mam duży problem ze skórą.PO gorącej kąpieli dostaje czerwonych najbardziej na klatce piersiowej,po wypiciu alkoholu dzieje mi się to samo.Jaka moze byc tego przyczyna? czy antykoncepcja hormonalna moze na to wplywac? prosze o pomoc :(

Gość przaśne dziewczę
pewnie masz skórę naczynkową, reaktywną. radzę unikać zbyt gorących i zimnych temperatur, zbyt dużo słońca, ostrych przypraw i zbyt gorących, oraz kawy, a także alkoholu, jeśli nie chcesz w latach późniejszych pokryta być siateczką żyłek. ewentualnie hormony, jak będziesz u gina to powiedz o tym, szczególnie jeśli dzieje się to od momentu, gdy zaczęłaś brać tabsy

Gość =roksanaaaaa
mój facet ma tak samo odkąd pamięta nie biedze hormonów więc to nie od tego ;) był nawet z tym u lakrza ale już nie pamiętam co powiedział w kazdym razie nic złego.

dzięki za odp :) a jeszcze mogę dodac ze nie zawsze po alkoholu mi sie to dzieje,tylko czasami ;/

Gość przaśne dziewczę
jak twoja skóra ma lepszy dzień, to może tak być, że mniej reaguje. nie mniej jednak przyjrzyj jej się dokładniej, może idź do dermatologa albo kosmetyczki?

nie widzę innego wyjścia... wypowiada sie wiele osob majacych te dolegliwosc a nikt nie zna jej przyczyny ;/

Gorąca kapiel jak i alkohol rozszerzają naczynia i stąd te czerwone plamy. Powodują również skok ciśnienia więc dobrze by było byś kontrolowała ciśnienie czy nie masz zbyt wysokiego.

Gość przaśne dziewczę
mam cerę naczynkową, reaktywną, dlatego moje takie skojarzenie. tego nie wyleczysz, to możesz tylko dbać, by się nie pogarszało.