Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfnsgfngfnsn

lip horizontal piercing ma ktoś z was?

Polecane posty

Gość gfnsgfngfnsn

dobrze się goi? często migruje? warto ryzykować?

Gość gfnsgfngfnsn
ale przecież to nie dotyka zębów :O

nie chodzi mi o estetyke, bo wyglada to ladnie. ja bym sie raczej obawiala, ze szarpne o cos i bedzie kupa krzyku

oooo... popatrz...jestes jedna z niewielu osob ktore wiedza ze jestem baba :D:D:D bardzo mi to schlebia :D:D:D

Gość gfnsgfngfnsn
jakoś mi się od kolczyka dotykającego zębów nic nie dzieje, kwestia tworzywa z którego jest ;) właśnie nad tym intensywnie myślę, czy sobie nie zrobić, bo mi się podoba, ale czy lepszy jest taki prosty? bo jak to będzie, jak się będę uśmiechała... a jak za szeroko na tych zgiętych to bez uśmiechu będę miała takie ściśnięte. często migruje? bo tego się boję. a krzyku nie ma coralick, jak się człowiek przyzwyczai to już odruchowo uważa.

ja mam na jezyku i odsuwa mi sie dziaslo na dole... niestety :O ale gada nie wyjme!!! a od paru juz osob slyszlam ze sciera imsie szkliwo na zebach. wiec chyba cos w tym jest. czlowiek uwaza ale sa takie sytuacje ze nie ma na to czasu. ale pomijajac wszystkie niedogodnosci wyglada ladnie :)

Gość gfnsgfngfnsn
i pewnie jakiś tytaj czy stal nosisz? zmień na bioplast może, mniej szkodzi zębom.

stal. nioplast mowisz??? hmmm, bedzie sie trzeba zastanowic... czy ja od tego uczulenia nie dostane??

a znalazlam, nie ma niklu... no to pora na telesfora :D dzieki za cynk :D

Gość gfnsgfngfnsn
o boże, coralick, masz piercing a tak nic o nim nie wiesz? :O przecież stal często uczula, nawet tytan może uczulić, a bioplast nie ma nawet jak :O

Stwierdzono, że zawartość niklu w stali chirurgicznej (12%), może czasami prowadzić do reakcji alergicznych, jednak badania wykazały, że stal chirurgiczna bardzo rzadko powoduje takie reakcje. Dzieje się tak, ponieważ nie emituje ona soli niklu do organizmu i nie powoduje u większości ludzi uczuleń. Poleca się kolczyki ze stali chirurgicznej 316L ponieważ ilość niklu przedostająca się do organizmu to mniej niż 0,01 ug/cm/tydzień, więc spełnia kryteria zawarte w dyrektywie UE. Jednakże istnieją udokumentowane przypadki reakcji alergicznych na nikiel i chrom zawarty w stali medycznej. nie mam piercingu tylko mam kolca w jezyku. chcialam miec to sobie zrobilam i nie sadze zebym musiala konczyc z tego magisterke :D

ale po przestudiowaniu bioplastu i jego przydatnosci nie zdecyduje sie jednak. duzo osob pisze ze sie lamia... niemniej jednak dzieki za rade choc uszczypliwa :D

Gość gfnsgfngfnsn
"jednak badania wykazały, że stal chirurgiczna bardzo rzadko powoduje takie reakcje" gówno prawda, sama osobiście znam b. dużo osób, których stal chirurgiczna uczula i generalnie szczególnie u osób skłonnych do alergii nie poleca się jej nosić na stałe. kolczyk w języku to też piercing :O owszem magistra z tego nie trzeba mieć, ale ja nie mówię o wiedzy do której trzeba się dokopywać w grubych tomiskach a o czymś podstawowym :O to tak samo jak z okresem, nie trzeba kończyć medycyny by wiedzieć w czym ci wygodniej, w podpaskach czy tamponach i co ile je zmieniać :O 🖐️

Gość gfnsgfngfnsn
jak się je gryzie to się łamią... mi się od wielu już miesięcy nie złamał, chociaż mam cieniutki, a języku masz pewnie gruby, on się tak łatwo nie łamie. no ale twój wybór, ja tam wolę mieć coś takiego niż sobie niszczyć zęby :)

Gość gfnsgfngfnsn
zresztą głupotą jest decydować się na coś i nie mieć o tym zielonego pojęcia 🖐️

jak ja robilam kolca kilkanascie lat temu o biomasie nie slyszalam. ale to juz zamierzchle czasy dla pani co?? a w zwiazku z tym ze mnie nie uczulala to nie szukalam niczego innego :) nie ma to jak wiedza o miesiaczce :D:D:D

Gość gfnsgfngfnsn
kilkanaście lat temu moja koleżanka nosiła czasem plastikowe kolce w języku, żeby odpoczęły zęby od metalu... :P

ja mysle ze sobie dorabiasz ideologie... co ma do tego nazwa? powiedz? no co ma? jakie to ma znaczeniei co to zmienia?

ah... i zapomnialam... chyba cie stac na minimum kultury?? ja poki co cie nie obrazam wiec milo by bylo jak bys poparla swoje wywody jakas teoria a nie bluzgami.

Gość gfnsgfngfnsn
no tak, nazwa nie ma nic do tego, możesz jedzenie nazywać gównem i sranie nauką :)

coz... wykle jak sie nie ma wiele do powiedzenia to sie macha lapka... ja tylko kulturalnie zapytalam co ma nazwa do tego co mam w jezyku? co to zmienia ze sie to nazywa piercing albi sircing? bo dla mnie nic. dalej mam to samo w jezyku... ah.. teraz wpadlam na pomysl... to ty sie tu przyszlas powyzywac pod pomarancza!!! no a jakzeby inaczej....:D:D:D no to spadaj, spadaj :D:D:D

a wy tak machacie na dowidzenia od godziny i dalej nawijka... chyba sie wam temat spodobal??

Gość gfnsgfngfnsn
nie znęcaj się nad nią, widzisz, że nie rozumie :classic_cool:

spoko... nie musze isc do szoly jutro :D:D:D a wy jak tam... tornistry spakowane ??

dobra.. to myslcie nad riposta :D:D uczcie sie wytrwale o piercingu i miesiaczkach buzka... do zobaczenia :D

Gość gfnsgfngfnsn
szkoda z nią gadać...

Gość
tak mi usta pekaja, ze nie ma szans zreszta u siebie nie akceptuje kolczykow poza uszkami w uszkach mam 6, planuje jeszcze conajmniej industriala