Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tedoor

Studia informatyka

Polecane posty

Gość tedoor

Chcę iść na informatykę, ale zastanawiam się na jaka specjalizację, bo teraz jest dużo informatyków, więc jak nie będę się czymś wyróżniał to pracy nie znajdę.

Gość wybierz IZI
;)

Gość leodozja
Może informatyka morska?

Gość tedoor
Problem w tym, że do końca nie mam sprecyzowanych zainteresowań dlatego też zamieściłem ten topic. Jedyne czego jestem pewien to to, że chcę studiować informatykę. Informatyka morska...hmmm....brzmi oryginalnie, a gdzie maja takki kierunek i o co w nim chodzi?

Gość korona2
Ja jeżeli chodzi o informatykę morską to słyszałem jedynie, że jest na Akademii Morskiej w Szczecinie ale to dla mnie trochę daleko.

Gość tedoor
W Szczecinie to w simie troszkę daleka, no ale kierunek wydaje się ciekawy. Znalazłem ich stronę intranetową i poczytałem o tym kierunku i wydaje mi się, że chciałbym to studiować, ale przerażam mnie trochę odległość no i jeszcze bym musiał sobie jakieś lokum wynająć :(

Gość indozjan
Słyszałem kiedyś o tej szkole, chyba jak przeglądałem rankingi szkół w zeszłym roku to zwróciłem uwagę na tę szkołę, bo zajęła bardzo dobre miejsce, ale nie dowiadywałem się on niej więcej. Chyba też zajrzę na ich stronę :)

Gość ejaj
A oni mają tam tylko informatykę? Bo po nazwie szkoły to bym nawet nie podejrzewała, że mają taki kierunek jak informatyka, ale ja się, aż tak bardzo nie znam.

Gość toland
Tak mają informatykę a dokładnie Informatykę Morską. Jeżeli interesuje Cię informatyka na ich stronie znajdziesz dokładne informacje co do przedmiotów jakie obejmuje tym kierunek jak również dodatkowe informacje. Ponadto na tym kierunku można się ubiegać o stypendium na kierunki zamawiane :)

Programowanie i pozycjonowanie się opłaca uczyć, niestety tego drugiego nie uczą na żadnej uczelni. Grafika też jest w cenie. Odpuść sobie elektronikę, hardware i inne schyłkowe poddziedziny :) pozdro

Gość 7383578579589
kierunki zamawiane to te, na których jest to wysokie stypendium z ue????

Gość Maryl
Dokładnie to te...ponadto skoro są zamawiane oznacza to, że jest na nie podaż więc praca po nich gwarantowana.

Gość pracuję w IT
Proponuję biznes elektroniczny bądź zarządzanie projektami. Z tego jest najwięcej kasy.

Gość wszystko na tip top! :P
inżynieria oprogramowania i sztuczna inteligencja. generalnie informatyk wszędzie pracę dostanie, a po polibudzie lepiej płatną i ciekawszą moim zdaniem niż tworzenie baz danych :P

Gość ejaj
O dzięki za info przejrzę dokładniej ich stronę tak jak sugerowałeś i dowiem się czegoś więcej o tej specjalizacji i o samej szkole. Naprawdę super, że powstałe ten topic.

Gość 7383578579589
a orientujecie się, ile konkretnie można dostać stypendium na tych kierunkach zamawianych? nie to, żeby mnie tylko pieniądze interesowały, ale jednak do Szczecina mam trochę daleko i musiałbym się jakoś utrzymać na miejscu, więc kwestie finansowe mogą ostatecznie zadecydować... wiecie, jak jest niestety.

Gość nebulluas
Ale przecież za automatu jak się dostajesz na studia to dostajesz miejsce w akademiku to nie musiałbyś niczego wynajmować. Co do wysokości stypendium to na ich stronie internetowej masz rozpisane wszystkie rodzaje stypendiów i kogo dotyczą to może jak nie to to na inne byś się załapał. Z tego co ja wyczytałem na ich stronie to raczej wspierają studentów dość dobrze nawet w kwestiach finansowych.

Gość kakaui
Chyba też muszę zacząć rozglądać się za szkołą. Ta Informatyka na Akademii Morskiej w Szczecinie to nie jest taki głupi pomysł. Na pewno po takiej specjalizacji byłby mi łatwiej znaleźć prace tym bardziej, że informatyków teraz co raz więcej i najważniejsza tak na prawdę jest specjalizacja i doświadczenie.

Gość 7383578579589
ok, już się doczytałem, że nawet połowa studentów na informatyce może załapać się na 1000zł stypendium miesięcznie :D a co do akademików, to orientujesz się, na jakim są poziomie? ile osobowe pokoje, czy łazienki są w pokojach, itd?

Gość tedoor
Ja jeszcze nie dotarłem do tego, w sensie do myślenia na temat ewentualnego mieszkania tak dokładnie. Może na ich stronie coś jest? Tam jest naprawdę dużo informacji.

Gość ikki245
Ładnie, aż 1000zł. To całkiem niezła sumka, a jak sobie pomyślę, że to tylko jedno z wielu stypendiów o jakie można się starać w tej szkole to przyznam, ze przemawia to do mnie.

Gość akademiki
Akademiki są bardzo ładne w Szczecinie, przynajmniej te Akademii Morskiej. Są dwa domu studenckie Pasat i Korab. W oby dwóch masz dwu lub 4 pokojowe boksy z łazienką. Pokoje są 2 lub 3 osobowe. Kuchnia wspólna na cały korytarz. Internet bezprzewodowy.

Gość Ziccardi.
No i jeszcze klimat uczelni państwowej. No i oprócz akademika są też inne benefity uczenia się tam, basen siłka. Więc wszystkiego co przyszły marynarz potrzebuje ;)

Gość Luq123
A jak wygląda życie studenckie w Szczecinie? Jakoś nie mam znajomych w tym mieście, od których mógłbym zaczerpnąć wieści na ten temat. Dużo jest w ogóle studentów w Szczecinie?

Gość życie studneckie
Życie studenckie w Szczecinie ma się bardzo dobrze. Jak w każdym dużym mieście jest dużo pubów, klubów. Są też kina, kręgielnie i inne rozrywki ;) Nie mam pojęcia ile dokładnie jest studnetów w Szczecinie, ale na pewno całkiem sporo, może coś około 100 tysięcy.

Gość Klarkson123
Życie studenckie wszędzie jest dość ciekawe i bogate. Głównym warunkiem takiego rozwiązania jest akademik i bogate możliwości życia poza uczelnią. A pod tym względem szczecin jest jednym z najlepszych miast w Polsce. A co do studiowania Informatyki to z tego co wiem na AMS jest to zorientowane morsko, czyli support statków systemów wspomagania w portach itp.

Gość dobnek
Dokładnie, uczelnia ma bardzo dobrą bazę dla przyjezdnych studentów, tak więc nie ma problemu z aklimatyzacją w Szczecinie:)

Gość fredys
U mnie na roku jest kilka dziewczyn i nie są to jakieś babochłopy jak się często mówi o dziewczynach, które są na kierunkach "męskich". To jest fajne, bo można z nimi normalnie pogadać. Nie maco się obawiać, ze nie znajdziesz koleżanek na uczelni :)

Gość życie studenckie
W ogóle jeszcze co do akademików, to Akademia Morska w Szczecinie ma dwa. Dwa i to całkiem spore, położone koło siebie, także życie studenckie w okolicach akademików kręci się dosyć ciekawie :) Wcale nie jest tak, że studenci kierunków bardzo ścisłych nie są skłonni do czerpania uciechy z życia :P