Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smrodek

REVLON Colorstay

Polecane posty

sweet papaya, wiem, ze to zlezy jaki robisz, ja robie taki delikatny do 2 dzien (jak mi sie nie chce to co 3 dni) i mojej cerze nie szkodzi. ale ja mam mieszna w kierunku tłustej wiec u mnie to pomaga. Jennifer, witam w gronie Estee Lauderek :P

Gość Sweet papaya
Kochanie ja mama zanieczyszczona mieszana i robie 2 razy w tygodniu, w dodatku bardzo delikatnie, bo tarcie jeszcze bardziej podraznia. Tak Ci sie tylko wydaje, ze nic Twojej cerze nie jest - zobaczysz za jakis cza..:O Nie musisz mi wierzyc jesli ne chcesz, ale mam kolezanka kosmetologa i to ona mi dala wytyczne co do dbania o cere.

ja np, do peelingu uzywam specjalnej takiej zoltej gabeczki, bardzo delikatnie zluszcza naskórek, usuwa to co ma usunac, nie podraznia zupelnie skóry ( w moim przypadku ) a na gabke wyciskam troszke zelu myjacego (bez drobinek) i naprawde jestem zadowolona.

Gość Tonałóg.
no tez robie enzymatyczny czasem mech;] skore mam gladka ale jest co kryc:P zaskorniki ratuje mydlem bialy jelen i widze poprawe ale nacyznka mam okropne:p astor jest zmineralami na wizaz.pl poczytaj o nim;] i porownaj sobie ale warto wziac probki:)

ok dziewczyny lece sie troszke pomalowac bo juz prawie 13 :P za chwile tu zajrzę. Papaya ja wiem o czym mowisz, ale jak robie peeling co 3 dzien to to samo co 2 razy w tyg prawda ?

katis ale on jest nawilzajacy :( do cery mieszanej w strone tlustej srednio :( ale chcialam sobie kupić z tej serii w kamieniu :)

czekaj czekaj ale co Ty z tym jeleniem robisz?;p myjesz w miejscach objetych zaskornikami czy smarujesz?;p w rossmannie daja probki??

Gość Sweet papaya
Jak co 3 dzien to w sumie ok, ale jak przeczytalam ze co 2 minimum to az mi sie slabo zrobilo;p zastosuj sobie po peelingu jakas maseczke, to tez nie zaszkodzi;)

smrodek---> faktycznie, nie zwróciłam uwagi. W takim razie przetestuj coś z kryjących, które poleciłam na 1 stronie. Godny uwagi jest też Lasting performance- zużyłam 5 opakowań. Teraz mam korygujący z Avene- odradzam, a z delikatniejszych polecam Mineral Matte Bourjois- idealny na lato, ale dość dobrze kryje, pozostawia pudrowe wykończenie, jest trwały i przede wszystkim jeden z nielicznych podkładów, który na dłużej zmatowił mi cerę.

u mnie niestety tez jest co kryc :( gdyby nie "Spiochy" pod oczami i te naczynka (broda, policzki, po wypadku tez nos...) to byloby super kiedys bede sie bawila w ich zamykanie, ale poki sie ucze to srednio z funduszami, pozatym uwielbiam plaze i opalanie, nie wiem czy to nie zniszczy efektu zamykania :( mozecie polecic jakies dobre kremy na naczynka, do spory mieszanej/tlustej??

Gość Tonałóg.
nie smiej sie:p nakladam go na twarz:p maczam kostke i smaruje gebe:D czekam az wyschnie taka jakby maseczka i juz nie mam czranych krop:P syfkow itd rozjasnia buzie ja widze ogromna roznice:P wiem ze to glupie ale skuteczne przynajmniej nie mam co wyciskac bo kiedys to takie grudy ze wstyd pozniej mocno nawilzajacy krem i piling raz na jakis czas i po tylu latach moja skora w koncu wyglada i jest gladka w dotyku jak mialam 16 lat;] teraz 24;p

dziekuje katis :) bourjois tez kiedys uzywalam (kilka lat temu) byl super, ale oddalam bratowej - wtedy niebylo jeszcze ciemnych odcieni i najciemniejszy byl troche za jasny

czyli jelonek dziala na zasadzie plasterkow na nos?? ;P musze wyprobowac!! ;D

Sweet papaya hehe no napisalam, ze co 2 dzien, ale po chwili pomyslalam ze wlasciwie robie co 3 :P a co do lasting performance z Max factora - tragedia, zreszta jak wszystkie podklady z Maxa

Gość Tonałóg.
w sumie niewiem:P razx uzylam go na podraznionej buzi czerwonej i zrobilam tak rano sie obudzilam i byla jak nowa:P i niewiem odkad tak robie:p z rok efektow nie widac od razu przestaly mi sie po prostu zbierac zaskorniki , zwezyly sie troche pory i juz nie wyglada tak zle kupilam jeszce szczoteke do twarzy w rosmanie i czekam az jelen wyschnie mocze ja i masuje twarz:p taki dleikatny piling;] lepsze ukrwienie czy cos i buzia wyglada promienie;p nawet bez make upu wychodze:P kiedys nawet w wakcje sie wtsdydzilam:p bo mloda jestem a twarz taka potyrana:p probek w rosmanie nie ma;] predzej dagl;as albo alegro

Gość Tonałóg.
bede za 2 h;] zerke co ciekawego wy radzicie;] paaa;] szkoda ze wczesniej to nie bylo bo bym ci wyslala mialam koncowe astora a teraz zaczelam nowa tube

warozku ile czasu trzymasz na sobie jelonka? dziekuje Wam bardzo dziewczyny za rady!!!!!! napewno skorzystam i jeszcze dzis udam sie do drogerii ;p odwdziecze sie teraz i podam kilka kosmetykow, kroe z pewnoscia, w 100% polecam - tusz do rzęs - BENEFIT Bad Gal - idealnie rozdziela, pogrubia i wydluza, jednak efekt jest naturalny - blyszczyk SMASHBOX - O-Plump - faktycznie wydobywa naturalny kolor ust 9ktory nie schodzi jak blyszczyki koloryzujace ;)) nie klei sie, przyjemnie chłodzi i UWAGA! - smulchnia (powieksza) usta!! - baza pod makijarz SMASHBOX- najbardziej polecam przezroczysta - genialna! inne mnie przesuszaly, zatykaly pory (nawet z tej serii - inne kolory) ta jest geniala, jednak uzywam jej jedynie gdy podklad musi wytrzymac dluzej niż 9 h (wytrzymac idealnie) ladnie matuje, wygladza, wyrownuje starcza ba baaaardzo dlugo (uzywam z 7x/mies) polecam poprosic o probke w sephorze, bo starcza na kilka ladnych razy ;) - krem ujedrniajaco/antycellulitowo/wyszczuplajacy - (UWAGA!) - FARMONA - Nivelazione (zielony) no mistrzostwo swiata!!! koszt to 15 zl a nigdynie przestane go kupowac. wydalam setki zl na specyfiki za 100-200 zł o takim dzialaniu i efekty byly marne, a tu tanioszka po tygodniu (stosowane rano i wieczorem - tylko posmarowane, bez masazy!) i juz sa efekty! do tego jest to krem, nie jakis tlusty, gesty zel, wiec smaruje sie i ubieram 5 min pozniej :) jak jeszcze cos sobie przypomne to napiszę ;)

Gość Tonałóg.
az wyschnie;] niezbyt mile uczucie sciagniecia no ale cos za cos;]

jesli pomaga to przezyje ;p ja z zaskornikami walczylam plasterkami i peelingiem mech ae zawsz ei tak trzeba bylo poprawiac wyciskaniem :(

Gość Tonałóg.
tez wyciskalam;/ teraz mam blizny- malo bo malo al jednak nie poiem czasem mi sie zdarzy jakiegos wycisnac ale z tego comialamkiedys zostala 1/10 wydaje mi sie ze po jeleniu mniej sie przetlouszcza skora i nie zapycha porow noi chyba juz 4 lata tego pudru uzywam i mnie nie zapycha wiec nie niszcze nim skory i jest super;]

witam dziewczyny bylam, wzielam probke rev colorstay w douglasie, na teraz idealny jest dla mnie odcien 550, w zapasie jest jeszcze jeden ciemniejszy odcien (na lato) ale mowilyscie ze to sie nie nadaje.... wiec szukam alternatywy ogladalam ten astora z pedzlem i ten 007 (najciemniejszy) jest on na teraz, na lato bedzie za jasny (szybko sie opalam) wiec nie wiem nie jest tak mocno kryjacy jak rev, no i ma mineraly co jest na plus, mam jednak pytania 1. czy nadaje sie do cery tlustej/mieszanej? (rev sprawdzil sie znakomicie! 6ta godzina leci jak go mam na sobie i sie nie swiecę!) 2. ma pelno blyszczacych drobinek, czy nie wyglada to na twarzy kiczowato?? szczegolnie gdy patrzy sie pod slonce?? i jedno ogolnie ;P CZYM ZMYWA SIE REVLON COLORSTAY BO DOMYĆ TEGO Z RAK NIE MOGĘ ;p

Gość ruta stepowa
Mam pytanie do kafeterianek stosujących podkład Revlon Colorstay wyprodukowany w 2010 i 2011 roku. Czy data produkcji tych podkładów jest widoczna na naklejce z tyłu opakowania, tak jak to miało miejsce w przypadku podkładów wyprodukowanych w 2009 roku ? A jeśli nie jest to jak sprawdzacie rok produkcji na opakowaniu ? Obawiam się że podkłady sprzedawane na allegro są takie tanie bo są stare...a ja chciałabym kupić najświeższy.

Gość gość
W dobrych cenach porządne marki ma sklep prouroda24.pl, tutaj zwłaszcza mi tanio wychodzą rzeczy Max Factor i też Revlon parę razy zamawiałam stąd z sensownym rabatem, sklep ma swojego facebooka i tam chyba najlepiej pisać z ewentualnymi pytaniami co do produktów.