Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Akronimka

Patrzcie jak się niemcy śmieją z polaków

Polecane posty

Żubrówka nie jest niczemu winna:D:D:D hahaha Jesteś agresywna:D Żubrówka jest agresywna:D Śmieszne:) Nabijają się, nabijają:) I tak to było jeszcze łagodne:):D

hahaha:) zgadzam się Myszka to i tak łagodnie:D mi się podoba niemiecka oryginalna wersja

Gość dziś wyraźna
a ktoś by mógł przetłumaczyć najciekawsze czy najsmieszniejsze zwroty czy tez najbardziej uderząjące w naszą godnosć

ale ty jesteś dziwna autorko :o wielka obraza bo żarty robią, widzisz inne kraje mają więcej ''luzu'' i podchodzą z dystansem :) Tę parodię przedstawia polak, bierze udzial w cotygodniowym comedy show na rtl2 tak samo jak np Kaya Yanar który tak samo ''nabija się'' z turków. Chodzi o to , żeby bylo śmiesznie i nikt tu się nie czuje poniżony :P

Widziałam gorsze:D Chodzi o to, że polak to niechluj. Częstuje kobietę piwem na randce, i polega ona na chlaniu tegoż piwa. Ma żubrówkę (domyślam się, że znany niemcom i kojarzony z Polakami alkohol:P Co tam jeszcze było? No to, że on broni zubrówki a nie kobiety, żubrówka to niejaka świętość.. Mieszka widać gdzie, pokazuje kuchnie, sypialnie (i tak tam ładnie moim zdaniem).

POlacy jacy są każdy widzi:D Dobry filmik:) Sami z siebie tez się śmieją.. Nie martwcie się o to:) NIkt nas tam raczej nie obraża.. Jedynie naśmiewa lekko.. Czyż my nie śmiejemy się z Ukraińców? Ruskich? Turków? Śmiejemy.. Niech i z nas się śmieją, bo jest z czego:D No, i tak łagodnie:D i ze smakiem:)

Chodzi o to, że polak lubi wychlać :P i że alkohol jest na pierwszym miejscu. i to wykreowal polak, bo niemcy szybciej powiedzą tak o ruskich. :)

ja tam mam zone niemke i leje ja co dzien, za wszystkie winy wojny, tesciowa juz ulalem do nietomki, tesc po zawale, to czekam az skurwiel sam sie wykonczy :D

Gość Akronimka
Z tym, że niemcy to potrafią żartować z innych, a z siebie to już nie. Wiem, że to polak, ale dla mnie to zwykły sprzedawczyk. "Chodzi o to, że polak lubi wychlać i że alkohol jest na pierwszym miejscu." Tak pogłębianie stereotypów to jest to co jest nam potrzebne :o

przecież nikt nigdzie się nie wypowiadal, że to jest prawda i każdy polak jest taki sam. Wlaśnie ma być śmiesznie, więc wyolbrzymiane są stereotypy, ludzie się śmieją i jest fajnie. btw. Niemcy z siebie nie potrafią żartować? Nie oglądalaś najwyraźniej w swoim życiu nigdy niemieckich comedy show ;)

Gość Akronimka
Oglądałam nie raz, i widziałam też inne beznadziejne "śmieszne" skecze o polakach typu popolski, i widać, że niemcy gówno wiedzą o polakach poza stereotypami więc niech sobie darują te marne programy, w których polacy tylko chleją mieszkają w chlewie ze świniami, a środkiem transportu jest traktor, mieszkają w lepiankach. Niech tak pokażą swoje nrd, a nie polskę.

oj, oj Akronimka i kto tu nie potrafi żartować..... trochę dystansu ;) o polakach to najczęściej o piciu i o kradzieży, ale to jest śmieszne i jakoś mimo tego niemcy nie uważają każdego napotkanego w życiu polaka za alkoholika i zlodzieja. Gdybyś oglądala chociaż raz Comedy Show niemiecki (rozumiejąc o czym mówią) nie pisalabyś, że z siebie nie potrafią żartować. Obejrz sobie na youtube - Switch raus aus den Schulden Obejrz sobie na youtube - Switch mitten im Leben Obejrz sobie na youtube - Switch Obersalzberg moglabym napisać więcej ale te mi przyszly akurat do glowy. Oczywiście musisz zrozumieć sens i sama się przekonasz :)

Gość Akronimka
Tak niemcy potrafią się śmiać głównie z ludzi z bawarii i innych skrajności, i każdy wie, że są to rzedkie przypadki, a polska jaką ma opinię każdy wie, i o ile ktoś kto ma jakies pojęcie o polsce i polakach wie, że to tylko żarty to ktoś kto nie ma pojęcia (a jest takich osób wiele) będzie miał jeszcze bardziej utrwalony obraz polaka-biedaka-pijaka-brudasa-złodzieja itd. Jak pojechałam w zeszłym roku do niemiec to jedna osoba się mnie pytała czy mam w domu telewizor :o

hahahahah przecież nie sądzisz chyba, że ktoś bierze COMEDY SHOW na poważnie???? :D

Gość Akronimka
Każdy inaczej to ziterpretuje i tyle, nie wiem kto bierze to na poważnie, pewnie nikt, ale jest to jak już pisałam tylko pogłębianie stereotypów, a potem się zastanwiałam skąd takie zdziwienie, że mam tv w domu, nie pije wódki i nie mam stada świń :o

o tych świniach, wieśniakach pierwsze slyszę i w niemieckich programach pierwszy raz to widzę w dodatku w wykonaniu polaka. trzeba mieć więcej dystansu do siebie, a nie zaraz wielka obraza majestatu takie same żarty są z turków, ruskich, niemców, anglików w takich programach i nikt się jeszcze nigdy nie skarżyl a wszyscy razem śmiali. Na widowni jak i przed telewizorami nie siedzą sami niemcy (i nie sami ''hitlerowcy''.. :o) a ludzie różnych narodowości i potrafią to wziąć na luzie.

Gość Akronimka
Tak bo potrafią sobie żartować głównie z innych, z turków nigdy nie widziałam, żeby się nabijali i wątpie by turków to śmieszyło, bo oni się starają odcinać od niemców jak tylko mogą (i mają rację).

a ja ci wlaśnie piszę, że z siebie się nabijają nie z innych. Zauważ, że to polak wymyślil tę historyjkę (i kilka innych) nie oglądasz niemieckiej telewizji to się nie wypowiadaj, bo jeśli nawet Kaya Yanar nie znasz czy Bulent Ceylan to wątpie w to, że kiedykolwiek oglądalaś te programy. Oni się nabijają z turków TURCY wlaśnie. Polak sam z siebie, turek sam z siebie, niemiec sam z siebie. Więc nie wiem co ma tu przeszkadzać czy oburzać. swoją drogą polecam Kaya Yanar jego Programm jest bardzo śmieszny. :)

Gość Akronimka
Ale co z tego, że turek z siebie się nabija, polak z siebie, jak dla mnie jest to niskich lotów humor, wszystko to robią tylko dla kasy...

może i jest niskich lotów, nikt tu nie mówi o ambitnym aktorstwie czy dowcipie z przekazem, każdy ma prawo mieć wlasne zdanie, ale nie żeby się oburzać tym, że takie coś ma miejsce. Nie tylko niemcy się z tego śmieją, polacy teeż tylko potrzeba troszkę dystansu, nie brać sobie wszystkiego do serca. ;)

Gość Akronimka
Ja sobie tego nie biorę to serca, bo nie mam powodu, ale wkurza mnie sposób w jaki ukazana została polska i tyle 🖐️