Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zywiec zdroj

Dlaczego dajcie soim dzieciom wode z kranu?

Polecane posty

Gość zywiec zdroj

Jak w temacie. Dlaczego wiekszosc matek podaje swoim malym dzieciom wode z kranu? Ja znam duzo doroslych ludzi, ktorzy nie pija wody z kranu a co dopiero takie male dzieci co to sie dopiero urodza. Woda taka jest oczyszczona chemiczne ( ma w sobie chlor i inne substancje , ktore nie sa zbyt dobre). Wiadomo, ze od przegotowanej odpowiednio nic sie ogolnie nie dzieje. No ale po co? Ja swojemu dziecku od urodzenia do 1 roku zycia podawalam tylko wode zywiec zdroj , robilam na niej mleko i zupki. W tej chwili moje dziecko ma ponad rok i na takiej wodzie tylko gotuje mu obiadki. Do picia nadal podaje ta wode oraz mleko mu robie raz dziennie na niej. Pewnie na mnie naskoczycie , ze jestem przerwazliwiona itp. Ale po prostu nie chce dawac dziecku takiej wody do picia. Woda np. zywiec jest o wiele zdrowsza od kranowki i dziala rowniez oczyszczajaco na organizm ( oczyszcza z ewentualnych toksyn itp).

Gość mamumamausia
nie daj się, bo zaraz się pojawią wredne komentarze, moim zdaniem dobrze robisz:) Ja używam wody ze studni przegotowanej , albo źródlanej przegotowanej.

Gość martyaa
Ja używam wody Aqua, takiej 5 l. Również źródlana, w niczym nie ustępuje Żywcowi. Jeśli kranówka, to tylko przegotowana. Ale do zup czy obiadów daję normalnie kranówkę.

Gość tyle ze akurat Zywiec Zdroj to
nie jest zalecany ;)

Gość Po piewrsze- ja akurat mam
kranówkę ozonowaną. A po drugie- zdajesz sobie sprawę z tego, jak słabej jakości woda jest żywiec? Poczytaj może cokolwiek na ten temat :O bo ja się zastanawiam, jak można dziecku dawać takie gówno jak żywiec :O

Gość zywiec zdroj
Ja zupki w tej chwili rowniez robie na wodzie z kranu ( bo wiadomo dziecko do wszystkiego trzeba przyzwyczaic) a ma juz 15 miesiecy ponad. Jednak jesli chodzi o herbatki, podawanie picia czy robienie mleka - uzywam nadal wlasnie zywca. Zywiec sie u mnie wlasnie sprawdzil od urodzenia ( a dla tych najmlodszych niemowlat jest odpowiedni). Jest nisko zmineralizowany. Mam znajoma , ktora podaje ciagle tylko wode z kranu i wyobrazcie sobie ze ma dziecko 12 miesiecy i potrafi mu podac nieprzegotowana .. Mnie to przeraza:/ Jak sama napije sie takiej wody na szybko ( bu ugasic pragnienie) kranowej, to czuje jak ona smierdzi i jaka ona jest ochydna w smaku:/

Gość bombkaa
twoje dziecko kiedys pojdzie do zlobka czy przedszkola i przezyje szok, a ty razem z nim bo nikt sie z dzieckiem nie bedzie cackal ani bawil w gotowanie wody zrodlanej:O dostanie wode z kranu, parówke na sniadanie i slodka bulke na podwieczorek:O i co zrobisz? bez przesady to nie niemowlak juz:O

Gość zywiec zdroj
moze i dla niektorych woda zywiec to jest gowno - zdecydowanie jednak mniej smierdzace niz oda z kranu. A co do tego ze zywiec jest niezalecany to pierwsze slysze. Mozesz podac mi podac jakis przyklad tego? Jakis artukul czy cokolwiek? Bo raczej watpie bys cos takiego znalazla. To jest jedna z nielicznych wod , ktore podaje sie najmniejszym dzieciom z wzgledu na ich sklad. Mi polecala nawet pediatra:) Wiec uwazam, ze to co napisalam to wielka bzdura:)

Gość nerwinga
ja znam duzo mlodych matek i zadna z nich nie daje dziecku kranowki, wiekszosc wlasnie daje mineralna jakas, a nie z kranu takze nie uogulniaj w zła strone:P

Gość xxx...xxx
do gotowania zupek i obiadkow kranowka do herbatek, picia i mycia mineralka

Gość zywiec zdroj
babka ale przeciez napisalam , ze nie robie dziekcu zup i obiadow czy deserow na mineralnej wodzie juz tylko z kranowej. DO PICIE DAJE WODE MINERALNA , HERBAT ORAZ DO MLEKA. A w przedszkolu raczej watpie by dzieci dostawaly kranowke do picia w szklance;) CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM A POZNIEJ RZUCAJ PRZYKLADAMI;)

Gość zywiec zdroj
Sorki - BOMBKA MIALO BYC:) TO DO CIEBIE MOJA ODPOWIEDZ:) nadal czekam na zrodlo informacji na temat tego ze zywiec zdroj nie jest zalecany dla dzieci :) Nie moge sie doczekac:)))

A Ty myślisz, że ja nie mam co robić, tylko wyszukiwać dla Ciebie informacje? :D No bez jaj. Ty możesz swojemu dziecku dawać nawet wode z szamba :D A poszukaj sobie sama informacji na ten temat- woda żywiec to już od dawana najgorszej jakości woda źródlana. Dokłądnie informacja po badaniu jakości wód mineralnych brzmiała, że jakby zywiec płynął z kranu to sanepid zakręciłby kurki -smacznego :P

Gość xxx...xxx
nejlepsza byla woda gerber typowo dla maluszkow, ale cos ostanio nie pojawia sie u nas w sklepie i tez przezucilismy sie na zywiec

wszystko zależy od tego jaka jest ta woda w kranie u nas w mieście jest ozonowana i z wód głębinowych więc jak najbardziej zdrowa a co do wód mineralnych to dobrze ci ktoś napisał że takie zwykłe nie sa zalecane bo mają minerały w ilościach za dużych by jeszcze dodawać minerały np z mleka modyfikowanego, do robienia herbatek jak najbardziej ok ale lepiej źródlane niż mineralne

Gość bombkaa
kranowki NIEPRZEGOTOWANEJ!!! w przedszkolu nie dostaja, gotowana i owszem i nikt nie bawi sie w gotowanie wody z butelki!!czytaj ze zrozumieniem a nie rzucaj przykladami!:O:O:O jestes jakas przewrazliwiona i tyle!

Ale prosze bardzo, niech stracę :) Ranking wg neewsweeka może być? żywiec na ostatnim miejscu :P http://www.tinyurl.pl?YXIM4NzI

Gość aggie czy jak ci tam
To jest z ... 2002 roku :o

Gość zywiec zdroj
mi chodzi o to ze zywiec zdroj nie jest zalecany dla dzieci kochana ;) A co do jego mineralizacji jest idealna :) Moze znajdz sobie raknking uwzgledniajac wode z kranu;) Wowczas na pewno bedzie ta woda gorowala. z reszta do tych zlosliwych babek : Ja akurat daje zyca i jestem z niego mega zadowolona. Ale mi tu nie o to chodzilo , zeby podawac akurat zywca. Mi tu chodzi o to ze mozna dac swojemu dziekcu ogolnie cos lepszego niz woda z kranu ;) Czy to bedzie zywiec czy to bedzie woda gerber.. obojetnie.. Byle nie woda z kranu;) Bo to , to jest najgorszy syf;) Kolejny dowod na to , ze nie umiecie czytac ze zrozumieniem;)

Gość zywiec zdroj
mi chodzi o to ze zywiec zdroj nie jest zalecany dla dzieci kochana ;) A co do jego mineralizacji jest idealna :) Moze znajdz sobie raknking uwzgledniajac wode z kranu;) Wowczas na pewno bedzie ta woda gorowala. z reszta do tych zlosliwych babek : Ja akurat daje zyca i jestem z niego mega zadowolona. Ale mi tu nie o to chodzilo , zeby podawac akurat zywca. Mi tu chodzi o to ze mozna dac swojemu dziekcu ogolnie cos lepszego niz woda z kranu ;) Czy to bedzie zywiec czy to bedzie woda gerber.. obojetnie.. Byle nie woda z kranu;) Bo to , to jest najgorszy syf;) Kolejny dowod na to , ze nie umiecie czytac ze zrozumieniem;)

Gość gfj
poczytaj ile "dobrego" przenika z butelki plastikowej do wody

Gość aggie czy jak ci tam
Ja myślę, że przesadzasz i wyolbrzymiasz. Osobiście nie znam nikogo, kto by dziecku podawał zwykłą, nieprzegotowaną kranówę.

Gość zywiec zdroj
bombkaa a jesli ja robie dziecku zupe na wodzie z kranu , to uwazasz ze ona jest nieprzegotowana? jakby inaczej zupa mi wyszla;) Kobieto wez juz sie nie udzielaj;) Jasna chyba sprawa , ze przedszkolu uzywaja wody z kranu nie ?:) Przykro mi, ale nie rzucilas tu zadnej nowosci ani nic sensownego nie napisalas;)

Gość bombkaa
dlaczego mam sie nie udzielac,co??? bo innych argumentow ci juz zabraklo?? jak dla mnie mozesz swojemu dziecku dawac nawet kocie gowno, guzik mnie to interesuje! ale to ze nie potrafisz oprócz bezsensownego klapania dziobem nic ciekawego napisac, to juz inna sprawa!!!

Gość hahahha..:D
A jamysle ze duzo bardziej szkodliwa od wody z kranu jest taka pojebana mamusia jak ta autorka:D:D:D:D:D:D:D

Gość hahahha..:D
twoj mozg kurwo nie jest pod kontrola spierdalaj z ta reklama zywca poyebana szmato

Gość zywiec zdroj
sram morda

Gość zywiec zdroj
bombkaa a jak dla mnie mozesz nadal dawac dziecku wode z kranu. Bo ci zal dawac cos lepszego dziecku;) A co do tego chama i prostaka plci zenskiej co sie wyzej udzielil - idz lepiej szukaj swojej kultury. Bo gdzies sie zagubila. Nie wdaje sie w dyskusje z typowymi ,,polaczkami"

Gość zywiec zdroj
dobra , napisalam co chcialam i uciekam na spacer ;) Szkoda czasu bo widze ze sie znalazla jakas sierota chamska i bedzie mi tu sypala swoimi prostackimi tekscikami ;) Kiedys ci dziewczyno ktos morde obije na pewno za takie teksty ;) Mam nadzieje, ze bedzie rowno puchlo;) Mi szkoda czasu na twoje wyzwiska;) Uciekam i reszcie milego dnia zycze;) buziaki !