Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezrobotna troche z wyboru

Jak dobrze spozytkowac okres bez pracy

Polecane posty

Witam! Obecnie jestem bez pracy. Zastanawiam sie co by tu zrobic ze soba. Myslalam, zeby dac sobie narazie spokoj z szukaniem "pracy marzen" , a zrobic moze jakis kurs typu komputerowy, ksiegowy etc. Szukam roznych opcji. Moze wyjsciem jest przejscie sie do Jobcentre i zapytanie o bezplatne kursy/dofinansowanie, jesli cos takiego w ogole istnieje dla bezrobotnych. Kiedys juz probowalam, ale mnie zbyli, ale cos takiego istnieje podobno. Co myslicie? Moge chocby jutro isc gdziekolwiek do pracy, ale wolalabym wykorzystac lepiej ten czas na np podniesienie moich kwalifikacji, zdobycie jakiegos doswiadczenia.

Gość Gadatliwa..
robić kursy szkolenia , nauczyć się języka , zadbać o siebie , wyremontować mieszkanie ;)

A jak to wygląda z osobami które pracują, ale chciałyby się dokształcić? Job centre pomogłoby coś znaleźć, chociażby naukę angielskiego?W mojej okolicy?

Z tego wszystkiego nie napisalam, ze chodzi mi o UK ;) Sprecyzuje moze bardziej, ze mysle konkretnie o mojej "karierze zawodowej", ktora praktycznie nie istnieje po przyjezdzie do UK :P Praca w fabryce nie jest moim celem :( Nauka jezykow od razu odpada, nie mowie tu o nauce ang. Bardziej chcialabym sie skupic na robieniu czegos w kierunku znalezienia dobrej pracy. Jezeli chodzi o kursy... Gdzie sie udac, gdzie znalezc darmowe kursy/dofinansowania? Chcialabym poznac opinie osob, ktore juz sa po etapie, na ktorym ja chce byc.

Gość zrezygnowannnnnnnnna
hotcourses.co.uk . kursy z councilu-wejdz sobie na strone councilu. osobiscie to polecam popracowac jako wolontariusz , co chcialabys robic ?

Wlasnie juz nie wiem co bym chciala robic. W Polsce pracowalam jako kadrowa w miedzynarodowej firmie. Praca z ludzmi i przy komputerze byla fajna, choc jak kazda z czasem sie nudzi. Potem bylam ksiegowa. Nie mialabym nic przeciwko sprobowac czegos zupelnie innego... Tylko czego :P Tak jak przegladam jakies kursy to troche kosztuja, dlatego jesli moglabym zrobic jakis nawet za darmo to byloby super. Mysle o raczej krotkich kursach. Z drugiej strony moze lepiej szukac pracy, bo zrobie kurs a okaze sie, ze i tak sie nie przyda albo wroce do fabryki i wszystko potem bedzie nieaktualne. Wolontariusz? Czyli zupelnie za darmo... Moglabym, ale przez bardzo krotki czas. No i znowu jak sie do tego zabrac? Kombinuje ;)

Gość jogurtowy sok
Powiem szczerze, ze twe wszytskie kursy z Job Centre to jakas lipa, ja bylam bezrobotna przez jakis czas i upominalam sie co chwila o jakis kurs, jedyne co mi proponowali to podstawy komputera (czyli jak pisac w wordzie i takie tam) oraz podstawy angielskiego..no sorry, ale takei kwalifikacje to wstyd nawet w cv wpisac. Rozejrzyj sie po twoich lokalnych koledzach, niestety ostatnimi czasu poucinali dofinansowanie do wiekszosci kursow, a juz o kursie calkiem za darmo to mozesz zapomniec. Jesli masz kwalifkikacje jako ksiegow a z polski oraz doswiadczenie w pracy biurowej to czemu nie chcesz sie rozwijac w tym kierunku? Byloby to najbardziej logiczne chyba bo szkoda tracic czasu na przekwalifikowywanie sie szczegolnei teraz w takich czasach. Lepiej zainwestuj w jakis porzadny kurs, czasami pracodawcy tez moga Ci dofinansowywac nauke

Gość Hawa2000
dalsza edukacja - to dobry pomysl.

Kurs na ksiegowa troche kosztuje, do tego pracowac tez musze :) Z tym moim doswiadczeniem to jest tak, ze niby jest, ale jakos nie pomaga mi to w znalezieniu pracy :( Oczywiscie nie wykluczam pracy jako kadrowa lub ksiegowa! Ale jakos nie mam szczescia wiec dlatego tak kombinuje pod gorke ;) Jak pytam sie konkretnie w firmach czy kogos nie potrzebuja odsylaja mnie do agencji, a w agencjach mowia jak to mi pomoga prace znalezc, a nic sie nie dzieje :( Po prostu trace wiare w moje mozliwosci

tak jak juz wspomnialam, nauka jezyka, innego niz angielski narazie wydaje mi sie niepotrzebna. Chce zrobic cos co pomoze mi w rozpoczeciu mojej kariery zawodowej w UK

Gość ciasteczko z wiorkiem
tak jak ktos powiedzial powchodz na strony collegow, podzwon lub przejdz sie osobiscie.. sa rozne kursy krotkie i dlugie

Gość kobita sukcesu
tu nikt za ciebie nie zadecyduje, pisza ci ludzie abys posprawdzala strony szkol i dostepne kursy, sama wiesz co cie interesuje najbardziej, ja uwazam nauke jezyka jako cos dodatkowego, a teraz jak chces zpodniesc kwalifikacje to rob kursy zgodne z twoim doswiadczeniem, wolonatriat to bardzo dobra sprawa tez, po pierwsze pracodawcy patrza bardziej przychylnym okiem na kandydatow ktorzy sa lub byli woluntariuszami, po drugie to jak masz sporo wolnego czasu to dobrze go sporzytkowac pomagajac innym potrzebujacym pomocy i po trzecie jako wolontariusz poznajesz duzo nowych osob, poszerzasz krag znajomych, moze ktos akurat bedzie wiedzial o jakies pracy, co wiecej nieraz zaczynajac jako wolontariusz jest szansa na stala, platna prace w danej organizacji jak sie zwalnia jakies miejsce co do ewentualnego powrotu do fabryki to zapomnij, lepiej byc kelnerka czy barmanka, mimo, ze praca ciezka to szansa na wiekszy zarobek z napikow plus znowu kontakt z roznymi ludzmi, moja znajoma ktora byla kelnerka dostala tak prace w biurze, jeden z e stalych kilentow zauwazyl ze jest bardzo pracowita i bystra, w czasie rozmowy tez wyszlo ze w polsce pracowala w banku, teraz ma ciepla posadke za biurkiem w instytucji finansowej

Gość MAHMET PAKOL RUCHACZ POLCZYN
ja tez jestem bezrobhotny(wlasnie z wyboru) i zgadnijcie?chca mnie wyslac na kurs cscs zeby cegly murarzom podawac haha pytali tez czy nie szukam jako kitchen porter.pierdole trzeba sie wziasc w garsc bo z nimi to naprawde budowlancem zostane :D a tak mi sie niechce robic ze ja pierdole

Gość palomablanka
kursu z jobcentera sa gowno warte, jesli jestes bezrobotna to mozesz isc na tzw intership, chodzisz do firmy i pracujesz za darmo przez dzien lub dwa w tyg i zdobywasz doswiadczenie, nawet idz do jakiejs organizacji charytatywnej i tam popracuj dla nich, jesli masz doswiadczenie w administracji to zaoferuj swoja pomoc w administracji, teraz nawem majac kursy a nie majac doswiadczenia duzo nie zdzialasz, poza tym zaden darmowy kurs nei da ci dobrego papiera, za dobre kursy cenione przez pracodawce trzeba neistety slono zaplacic