Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiąca się mama

pasożyty u dzieci

Polecane posty

Gość martwiąca się mama

Witam! Jestem mamą 10letniej dziewczynki. Córka rozwija się prawidłowo, wszystko w zasadzie jest ok. Choruje jak kazde dziecko kilka razy w roku. Jakies pol roku temu zaczęła się skarżyć na bóle głowy i brzucha. Bywało to zazwyczaj przed pójściem do szkoły, więc myślałam, że zwyczajnie zmyśla, bo nie chce iść. Byłam też z małą u lekarza, ale niczego nie wykrył. ostatnio córka zaczęła częściej łapać infekcje, bóle brzucha i głowy zdarzały się też częściej. Myślałam, że wiąże się to ze stresem, bo niedawno się przeprowadziliśmy i mała zmieniła szkołę. Oczywiście znowu chodziłam z nią po lekarzach. Lekarka dała skierowanie na usg jamy brzusznej i mocz.Badania oczywiście nieczego nie wykazały. Sama prywatnie zleciłam badanie kału i okazało się, że przyczyną tych bóli jest obecność pasożytów. Kurczę martwię się jak cholera. czy Wasz dzieci miały kiedyś pasożyty? Jak się to leczy? Jutro idę z małą do lekarza.Ale chciałam zapytać, czy któraś z Was miała podobny problem

Gość martwiąca się mama
???? halo jest tu ktos????

Gość ....D....
pasozyty nie lubia kwasu.. czyli podawaj małej ogórki kiszone lub korniszony -naturalny kwas...albo kapustę kiszoną. do odbytu włożyc mały kawałek czosnku ... pasożyty nie nawidzą tego zapachu.... i się duszą.... lekarz mi tak kiedyś poradziła...są to naturalne rzeczy które dziecku nie zaszkodzą

Gość martwiąca się mama
kawałek czosnku do odbytu???? Przecież czosnek jest żrący i może jakąś ranę chyba zrobić??? Bałabym się

Gość martwiąca się mama
A z tą kapustą też juz gdzies chyba słyszałam, dzięki:)

Gość ....D....
Jak czosnek jest żrący .. a gardła nie po rani .. albo co przestań czosnek ma tylko ostry zapach..

Gość blondynka ranną porą
no właśnie kiedyś słyszałam ze durne dziewczyny, ktore koniecznie chcialy miec L4 przykładały pokrojony czosnek do skóry i obwiązywały bandażem, a jak sciągnęły bandaż to miały przez ten czosnek wyżarte rany

Gość ....D....
Poczytaj więcej na ten temat..... jak by czosnek był taki szkodliwy to by był zakazany... A mam książkę specjalnie zamówiłam 1001rad domowego leczenia... na różne schorzenia

Gość martwiąca się mama
ale moja córka nie ma owsików ani lamblii, a glistę ludzką

Gość Dyjabeł powiatowy
tak tak zawsze mówiłem,że dzieci to pasozyty,hahaa

glistnica to bardzo powazna choroba...nie zwalczy sie jej domowymi sposobami.. i nie wkladaj dziecki czosnku do odbytu bo to nic nie da ..glista ludzka zyje w jelicie cienkim ..nieleczona moze dostac sie nawet do mozgu..wiec daj dziekcu jak najszybciej leki..nie czosnek.. lekarz przepisze dziecku antybiotyki ,moze sterydy i inne leki...przebadaj tez siebie i domownikow..a nawet popros o to dziadkow malej jesli z nimi przebywa.

w majowke bylismy pic i pilismy 3 dni z rzedu niektorzy ogromne ilosci 3 dnia kumpel poszedl do kibla po chwili przerazliwy krzyk "WYSRAŁEM JELITA" jak przyjechala karetka okazalo sie ze koles mial tasiemca ktory nie wytrzylal stezenia alkoholu i po prostu chcial sie ratowac

Okazało się, że moja córka ma w kale jaja glisty ludzkiej, a nie samą glistę ufff. Ale i tak sie martwię, bo lekarka podeszła do tego tak jak do bolącego palca!!!! Zapisała vermox mam małej dawać przez pierwsze 2 deni po jednej tabletce rano i wieczorem a potem 2 tyg przerwy i jedna tabletke. Powiedziała ze my nie musimy sie odrobaczać, dziwne. Ja mimo wszystko wygotowałam pościel, ręczniki, piżamki dziecka i codziennie to wszystko zmieniam i prasuję. Mój mąż się ze mnie śmieje, a ja naprawdę się martwię:(

Gość ogrodkowa
dobrze zrobiłaś i nie martw się.Będzie dobrze.Podawaj leki.Poczytaj też w internecie o jakich miksturkach naturalnych

Gość na glisty pestki dyni
pestki dyni - niech je dużo, ile da radę

dzięki dziewczyny za rady:) oczywiście te mądre:) My też się przebadamy (już moja w tym głowa). Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:) Pozdrawiam