Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfsdrghd

MAM CISNIENIE 78/55 I CIAGLE MI SIE CHCE SPAC, 2 KAWY NIE POMOGŁY

Polecane posty

Gość sfsdrghd

przed południem 2 kawy... a teraz cisnienie 78/55, od rana chce mi sie spac, spałam 2 godziny po rzyjsciu ze szkoły... mam 20 lat... zazwyczaj mam niskie cisnienie, ale nie az tak:-O Odczego takie moge miec?

witaj.po 1 radzilaym ponownie zmierzyc cisnienie. po 2 jakim aparate mierzylas??elektronicznym czy takim standardowym ,z pompka? po3. jakies leki bierzesz?odchudzasz sie ostatnio??kapalas sie w ostatni czasie(kwestia godzin ) w lazience w ktrej jest piecyk gazowy?

odpisalam ale chyba wcialo moja wypowiedz. po 1 jakie jest Twoje cisnienie na codzien? po2 jakim aparatem mierzylas?elektronicznym czy takim z pompka? po 3 bierzesz jakies leki?odchudzasz sie?a moze w ciagu ost godzin kapalas sie w lazience z piecykiem gazowym? po 4 ile pijesz w ciagu dnia?(woda soki,napoje)

Gość sfsdrghd
:(

Zbadaj sobie tarczycę. Popros lekarza rodzinnego o skierowanie na badanie krwi morfologia (może anemia?) i TSH (to właśnie badanie na tarczycę). Masz jakies inne objawy np. chudniesz/tyjesz bez przyczyny?

Gość sfsdrghd
ratwoniczka- nie biore zadnych leków, nie odchudzam sie(waze 50kg przy 165cm), łykam tylko witamine E samą, czysta w kapsułkach

Gość sfsdrghd
nie nie mam w łazience piecyka gazowego.... a cisnienie mierzyłam aparatem na ramię takim elektronicznym

Gość sfsdrghd
na codzien mam takie cisnienie 105 albo 110 / 70 albo 60 nigdy wieksze

takie sytuacje u niekocisnieniowcow sie zdarzaja:) zmierz sobie ponownie cisnienie,napisz jaki masz puls tez. ja mysle ze powodu do niepokoju nie ma (ale napisz jakie jest Twoje stale cisnienie) o ile nie spadnie jeszce bardziej.mozesz sie tez polozyc z nogami lekko uniesionymi do gory

Gość sfsdrghd
mierzyli mi cukier w przychodni 2 miesiace temu i miałam dobry wynik, na tsh tez miałam badania i wyszły w normie, ogólnie to jestem raczej szczupła, ale nie mam jakichs drastycznych skoków wagi w górę lub w dół, kompletnie nie mam siły, najchetniej bym spała

Gość sfsdrghd
pojde zmierzyc napisze ci poczekaj 5 min

zbadac sie mozesz, ale to nie musi oznaczac ze masz anemie czy cos z tarczyca.. wiem bo sama mam niskie cisnienie a wyniki badan sa dobre nie wiem jak w Polsce ale tutaj gdzie mieszkam hipotonia jest usnawana za chorobe, ja biore krople Effortil i sa calkiem nielze.. tzn nie czuje sie po nich taka zmeczona wiem co czujesz majac takie cisnienie.. nie wiem czy mialam kiedys takie niskie bo nie mierze cisnienia regularnie jednak napewno nie mam wyzszego niz 90-60 zapytaj lekarza o te krople, a i jeszcze cos nie daj sobie wcisnac kropli z kofeina.. mi one w ogole nie pomogly a w smaku sa okropne blee

Gość fafarafatuturutu
Też mam niskie ciśnienie, mój rekord to 70/40, ale czuję się dobrze z tym. Miewam dni, że jestem bardziej śpiąca, ale to chyba nie ma związku z ciśnieniem, każdy tak ma.

no zmierz:) moze bedzie juz nieco lepsze. jesli to taka sennosc jednorazowa;)a nie kilkudniowa(mozna by wykonac test ciazowy jesli myslisz ze taka mozliwosc jest). a najlepiej to przespij sie po prostu,kazdy ma czasami takie gorsze dni. gdyby sie nic a nic nie poprawilo,zmalaloby jeszce bardziej albo doszlyby inne niepokojace objawy to wypadlaloby zeby zobaczyli cie ludzi z med fachu.

Gość sfsdrghd
no zmierzyłam - mam teraz cisnienie- 100/70 i tętno 58

Gość a jaki masz puls? Wyższy niż
normalny 72? Jeśli nie, to pobiegaj trochę chociażby po mieszkaniu i zjedz coś słodkiego, jakąś czekoladkę czy coś. Też tak mam czasami i właśnie intensywny ruch plus coś słodkiego mi pomaga

A jaki miałas wynik tego TSH? Norma jest do 4,2 bodajże, ale jest zawyzona0- kobieta powina mieć ok 2-3, ok 4 to juz za dużo. tarczyca daje niespecyficzne objawy takie jak za niskie/ za wysokie cisnienie, uczucie chłodu/ gorąca, wahania wagi, nieregularne miesiaczki itp.

no i cisnienie masz w porzadku.bo za norme uwaza sie od 90/60 do 140/90. puls takze jest w normie.idz sie przespij:) pamietaj o przesileniu wiosennym,ja ostatnio takze chodze ciagle zmeczona spiaca..i taka jakas wypluta:)

Gość a jaki masz puls? Wyższy niż
hmm ti i puls masz niski... Zrób tak jak mówiłam, bo to coś z krążeniem niestety. Mnie pomaga gluecardiamid albo cofex zamiast kawy

Gość sfsdrghd
a moja mama ma 145/90. Ona jest wysokocisnieniowiec, a ja nie. A moje stałe cisnienie jest takie własnie miedzy 100-110 na 60-70, chociaz czesto mi sie zdarza 90/60 tez.

wiesz co,puls nie ejst za niski. dolicz ze mierzony jest aparatem elektronicznym a one maja malenkie wahania. osobiscie jako ratownik nie uwazam zeby puls 58,w spoczynku przy niskim cisnieniu) byl czyms nienormalnym:)

Gość sfsdrghd
juz spałam 2 h, ide sie uczyc, mam nadzieje,że cokolwiek zapamietam:) Kawy nie cierpie, ale dzisiaj 2 wypiłam bleee:-O a mozliwe to jest ze moze to sie wiazac z drętwieniem rąk bo obie mi czesto teraz drętwieją w nocy, dłonie mam tez czesto zimne.

Gość xcsdfsdf
ja mam identycznie, rece dretwieja od spania gdy trzymam je pod glowa, wiecznie zimne rece i nogi