Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 167

gdzie to zgłosić - maltretowanie psa

Polecane posty

Gość 167

Mieszkam w niewielkiej miejscowości i nie bardzo wiem do kogo zgłosić taką sytuację: pewni ludzie kilka miesięcy temu kupili psa rasy husky. Na początku było ok, ale teraz ten pies wygląda jak siedem nieszczęść, jest strasznie wychudzony i brudny. Właścicielka (głupia blondynka, wiek ok 27 lat) jak rano wyjeżdża do pracy to pozostawia otwartą bramę. Pies łazi bez opieki po okolicy. Dodam, że droga tu jest bardzo ruchliwa i nieraz widziałam jak przebiega pomiędzy samochodami.....aż mi się słabo robiło na taki widok. Podkarmiam go i często wołam i próbuję odprowadzić chociaż w okolice domu....ale co to za dom i co to za ludzie.....serce się kraje....zwierze to obowiązek i trzeba mierzyć siły na zamiary. co robić????

Gość rozjechać samochodem
:-)

do towarzystwa opieki nad zwierzetami /policja/straz miejska ale najlepiej do towarzystwa opieki nad zwierzetami mozesz nawet popytac w najblizszym schronisku czy oni przyjezdzaja i sprawdzaja niestety prawo w polsce jest takie ze niewiele zrobia najwyzej zabiora jej psa do schroniska a ciebie rozjechac samochodem zapraszam do trojmiasta chetnie cie rozjade samochodem